Χρυσό βραβείο σε σωματείο που αντιμετωπίζει το παιδικό τραύμα

Για δεύτερη φορά, το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» διακρίθηκε στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2016 ως «ΜΚΟ της χρονιάς», παραλαμβάνοντας το Gold βραβείο στην κατηγορία «Υγεία και Πρόληψη»

Για δεύτερη φορά, το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» διακρίθηκε στον θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2016 ως «ΜΚΟ της χρονιάς», παραλαμβάνοντας το Gold βραβείο στην κατηγορία «Υγεία και Πρόληψη».

Η «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» έχει σκοπό τη μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του σωματείου, όταν ένα παιδί τραυματίζεται σοβαρά, τις περισσότερες φορές υπάρχει εσωτερική αιμορραγία. Ο γονέας ή ο δάσκαλος δεν μπορεί να το γνωρίζει αυτό, γι’ αυτό προτεραιότητα είναι να μεταφερθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) προκειμένου να μη χάσει τη μάχη με τη ζωή.

Ο χρόνος

Επειδή η κατάσταση του σοβαρά τραυματισμένου παιδιού μπορεί να επιδεινωθεί πολύ γρήγορα, ο χρόνος που μεσολαβεί μεταξύ του τραυματισμού και της έναρξης θεραπείας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 λεπτά. Αυτό το χρονικό διάστημα ονομάζεται «χρυσή ώρα» (golden hour). Μετά τη μία ώρα, το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά.

Τα τελευταία έξι χρόνια, το σωματείο έχει δημιουργήσει 12 ΤΕΠ, έχει αναβαθμίσει 11 παιδιατρικές κλινικές, έχει εξοπλίσει δύο Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και έχει προσφέρει 377 μηχανήματα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην αντιμετώπιση παιδικού τραύματος», το σωματείο έχει χρηματοδοτήσει ένα μέρος της συμμετοχής 1.220 γιατρών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ