Η ελληνική γούνα στην αντεπίθεση

ΔΕΘ: Με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή όλων των φορέων η εκδήλωση για τη στήριξη και την ανάπτυξη του κλάδου

ΔΕΘ: Με τεράστια επιτυχία και συμμετοχή όλων των φορέων η εκδήλωση για τη στήριξη και την ανάπτυξη του κλάδου

Τριπλή ήταν η επιτυχία για την ανάδειξη της ελληνικής γούνας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας σε συνεργασία με την ΕΔΗΚΑ, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση με τίτλο «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020» πραγματοποιήθηκε στο κτίριο «Αιμίλιος Ριάδης», παρουσία και του υφυπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις για τη στήριξη της εξωστρέφειας που κατέθεσε στο αρμόδιο υπουργείο ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Δημήτριος Κοσμίδης.

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Θεόδωρος Καρυπίδης, στήριξε το «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Ελληνικής Γούνας 2016-2020», το οποίο κατατέθηκε στην Περιφέρεια και στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας από τους εμπλεκόμενους φορείς και την Περιφέρεια. Επίσης, τόνισε πως αρχίζει άμεσα η υλοποίηση του σχεδίου κατά προτεραιότητα από τους άξονες της στήριξης των εργαζομένων, της ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της πιστοποίησης της ελληνικής γούνας και της εξωστρέφειας, οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την ανάδειξη του κλάδου.

Ακολούθησε επίδειξη μόδας με έτοιμα ενδύματα της εταιρίας ΕΔΗΚΑ Α.Ε., με οργανωτή τον Κυριάκο Κερανόπουλο, ο οποίος έχει βάλει τη σφραγίδα του στο Fashion Furs, ενισχύοντας με τη σειρά του σημαντικά την προώθηση της ελληνικής γούνας στη ΔΕΘ ύστερα από 40 χρόνια και αναδεικνύοντας την Καστοριά και τη Σιάτιστα ως τα μοναδικά παραγωγικά κέντρα κατασκευής γούνας στην Ευρώπη.

Ρώσοι επχειρηματίες

Τα εν λόγω κέντρα αποτελούν επίσης τον δεύτερο πυλώνα ανάπτυξης στη δυτική Μακεδονία μετά την ενέργεια. Στην εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του Ετους Ελλάδας – Ρωσίας, έδωσαν επίσης το «παρών» αξιωματούχοι των προξενικών Αρχών και επιχειρηματίες της Ρωσίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ