Οι έμποροι λευκής σαρκός «πουλάνε» έρωτα για να παρασύρουν κοπέλες στα δίχτυα του trafficking

Ο έρωτας και η προσφορά μιας καλοπληρωμένης εργασίας είναι τα πιο συνηθισμένα «παραμύθια» που σκαρφίζονται οι έμποροι λευκής σαρκός, για να παρασύρουν τα θύματά τους στην κόλαση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Ο έρωτας και η προσφορά μιας καλοπληρωμένης εργασίας είναι τα πιο συνηθισμένα «παραμύθια» που σκαρφίζονται οι έμποροι λευκής σαρκός, για να παρασύρουν τα θύματά τους στην κόλαση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Στη χώρα μας οι περισσότεροι δράστες είναι Ελληνες, ενώ τα θύματα συνήθως είναι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη, που ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή μακριά από τη χώρα τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες σε υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση συχνά χρησιμοποιούν το «συναίσθημα» για να στρατολογήσουν γυναίκες στη γαλέρα του πληρωμένου έρωτα. Ταξιδεύουν σε χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ουκρανία, όπου προσεγγίζουν νεαρές και τους πουλάνε έρωτα! Αφού συνάψουν δεσμό μαζί τους, ταξιδεύουν στη χώρα εκμετάλλευσης, όπου εμφανίζουν τις πραγματικές προθέσεις τους.

Αλλες φορές επιλέγουν θύματα που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά ή άλλα προβλήματα και τους δίνουν ψεύτικες υποσχέσεις για θέσεις εργασίας που δεν έχουν σχέση με την πορνεία. Παράλληλα, έχει διαπιστωθεί και η χρήση του διαδικτύου ως μέσου στρατολόγησης, όπου οι έμποροι βάζουν αγγελίες για δήθεν κανονικές δουλειές με καλές απολαβές. Ανεξάρτητα από τον τρόπο στρατολόγησης, η συνέχεια είναι πάντα η ίδια: Οι δράστες εκμεταλλεύονται σεξουαλικά τις γυναίκες-θύματα, που δεν μπορούν να αντιδράσουν, καθώς δέχονται ψυχολογική ή σωματική βία, αλλά και απειλές κατά μελών των οικογενειών τους.

Η σεξουαλική εκμετάλλευση αφορά την πλειονότητα των υποθέσεων trafficking στη χώρα μας, με 24 περιστατικά το 2013, 30 το 2014, 26 το 2015 και 14 από την αρχή του χρόνου έως το τέλος Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί η εργασιακή εκμετάλλευση, ενώ στην τρίτη θέση είναι τα περιστατικά επαιτείας. Σε ό,τι αφορά τους δράστες των παραπάνω υποθέσεων, οι περισσότεροι είναι Ελληνες, ενώ ακολουθούν Βούλγαροι, Ρουμάνοι και Αλβανοί.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ