Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Ακραία διαστροφή παιδόφιλου

Συνελήφθη 60χρονος συνταξιούχος στη Ρόδο που ομολογεί ότι είναι «άρρωστος»! Τα ανατριχιαστικά μηνύματά του με βιασμούς που σήμαναν «κόκκινο» συναγερμό στην INTERPOL

Αναγούλα ακόμη και στους έμπειρους αστυνομικούς προκάλεσαν τα ανατριχιαστικά μηνύματα που έστελνε σε chat παιδόφιλων ένας 60χρονος Αγγλος, ο οποίος τα τελευταία εννέα χρόνια ζει με τη δεύτερη σύζυγό του στη Ρόδο. Οι περιγραφές του για φρικιαστικά περιστατικά, όπως βιασμοί κοριτσιών, ακόμα και της κόρης του, και η ακραία διαστροφή του, αφού έγραφε ότι κακοποίησε σεξουαλικά το πτώμα εννιάχρονης (!), σήμαναν «κόκκινο» συναγερμό στην INTERPOL.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

Η διεθνής Αστυνομία κινητοποίησε τις ελληνικές Αρχές μόλις εντόπισε τα ίχνη του συνταξιούχου στις Καλυθιές Ρόδου. Η έρευνα της INTERPOL είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2012, όταν διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών το πρώτο έγγραφο του παραρτήματός της στη Βρετανία, σύμφωνα με το οποίο άγνωστος (τότε) χρήστης του ίντερνετ ισχυριζόταν σε αναρτήσεις του ότι είχε αποπλανήσει δύο κορίτσια και πως στη Ρόδο, όπου βρισκόταν πλέον, φωτογράφιζε γυμνά παιδιά στη θάλασσα! Σε ένα από μηνύματα έγραφε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη κόρη του, ενώ στις ίδιες συνομιλίες ανέφερε ότι είχε εγκαταλείψει την πατρίδα του επειδή είχε πιαστεί να κακοποιεί και την εφτάχρονη κόρη της πρώην συντρόφου του!

Ο 60χρονος φέρεται ότι «καμάρωνε» πως είχε συνευρεθεί συνολικά με τρία παιδιά, ηλικίας τριών, πέντε και εφτά ετών, αλλά το πιο αρρωστημένο μήνυμά του ήταν ότι στο διάστημα που εργαζόταν ως νεκροθάφτης είχε κακοποιήσει το άψυχο σώμα κοριτσιού!

Οι ψηφιακές συνδέσεις του άνδρα από το Νιούκασλ έγιναν «φύλλο και φτερό» και διαπιστώθηκε ότι στον λογαριασμό του στο Yahoo! Messenger είχε λάβει εφτά φωτογραφίες με υλικό παιδικής πορνογραφίας και ημίγυμνα παιδιά.

Ολα καταγράφηκαν από τους αστυνομικούς της INTERPOL και γρήγορα το ψηφιακό αποτύπωμα του 60χρονου «έδειξε» τη Ρόδο. Υστερα από αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι τους στις Καλυθιές κατασχέθηκαν ένα laptop, δύο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και ένας ψηφιακός. Τα κατασχεθέντα διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να διαπιστωθεί αν περιέχουν αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων. Οταν ολοκληρώθηκε η έρευνα, συντάχτηκε έκθεση, σύμφωνα με την οποία μεταξύ των πειστηρίων υπήρχαν 64 αρχεία εικόνας με παιδική πορνογραφία, τα οποία δημιουργήθηκαν από τον Απρίλιο του 2011 έως τον Ιανουάριο του 2013.

«Μου άρεσε να βλέπω»

Ο 60χρονος συνελήφθη και θα περάσει σήμερα το μεσημέρι το κατώφλι της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες της προμήθειας και της κατοχής πορνογραφικού υλικού, της αποπλάνησης ανηλίκων και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων. Ο συνταξιούχος, που επί 25 χρόνια εργαζόταν στην πατρίδα του ως πυροσβέστης και άλλα τρία ως υπάλληλος γραφείου τελετών, αρνείται την κατηγορία της αποπλάνησης ανηλίκων. «Δεν έχω αγγίξει ποτέ στη ζωή μου παιδί» φέρεται ότι διατείνεται και ισχυρίζεται: «Μου άρεσε να βλέπω υλικό παιδικής πορνογραφίας και, στις συνομιλίες με παιδόφιλους σε chat, messenger και Skype, καυχιόμουν στα ψέματα ότι είχα ασελγήσει και βιάσει παιδιά»!

Ο 60χρονος αναμένεται να προσκομίσει λογαριασμούς του σταθερού τηλεφώνου του για να αποδείξει ότι βρίσκεται στη Ρόδο από το 2007, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι βίασε την κόρη του.

«Είχα κατεβάσει φωτογραφίες απλώς από περιέργεια»

Στην ανακρίτρια Ρόδου θα δώσει σήμερα τις εξηγήσεις του ο 60χρονος, ο οποίος αναμένεται να αρνηθεί το σύνολο των κατηγοριών που αντιμετωπίζει, αν και παραδέχεται ότι είχε στον υπολογιστή του υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Οπως είπε στην «Espresso» η δικηγόρος του συνταξιούχου Εύη Αρνιθενού, «ο εντολέας μου αρνείται τις κατηγορίες της αποπλάνησης ανηλίκων, παραδεχόμενος την κατοχή πορνογραφικού υλικού με την έννοια ότι τις φωτογραφίες αυτές μπορεί ο καθένας να τις δει στο ίντερνετ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι σε καμία περίπτωση δεν ήταν αυτός που έβγαζε φωτογραφίες τα παιδιά για να τις στέλνει σε άλλους».

Στο απολογητικό υπόμνημά του ο κατηγορούμενος αναφέρει συγκεκριμένα: «Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται – της προμήθειας και κατοχής πορνογραφικού υλικού ανηλίκων, αποπλάνησης ανηλίκων και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας (…) Τα ευρήματα πορνογραφικού υλικού που βρέθηκαν στον σκληρό δίσκο μου προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για δική μου χρήση. Αυτά ήρθαν στην κατοχή μου από sites που έχουν ελεύθερη πρόσβαση, όπως προκύπτει και από τις φωτογραφίες που εμπεριέχονται στη δικογραφία και είναι από ιστότοπους που διαθέτουν ελεύθερα τέτοιες φωτογραφίες». Και συνεχίζει: «Απλώς από περιέργεια και για να εξάρω τη φαντασίωσή μου άνοιγα τα σχετικά links, sites και files, τα έβλεπα και κατευθείαν τα διέγραφα. Ποτέ στη ζωή μου δεν έχω έρθει σε ερωτική επαφή με ανήλικο (…) ουδέποτε έχω αγγίξει παιδί».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...