Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου, 2025

Οσα έγιναν στον γάμο Νικόλαου και Χρυσής Βαρδινογιάννη

Ο γάμος του πρίγκιπα Νικόλαου, δευτερότοκου γιου του αείμνηστου...

Η τραγική απώλεια στη ζωή της Ελενας Παναγιωτίδου, που έκανε τον Πανταζή...

Είναι εκείνη που, όταν εμφανίζεται στη σκηνή, σε καθηλώνει...

Τότης Φυλακούρης: Εγώ και ο «νονός» μου, ο Δομάζος

Δεν είναι μόνο μια θρυλική μορφή του ελληνικού ποδοσφαίρου,...

Μοναστηράκι: Τρελό «πάρτι» από αρουραίους στην πλατεία

Οταν λείπουν οι επισκέπτες από την πλατεία στο Μοναστηράκι, χορεύουν τα ποντίκια στις ξύλινες και τις μεταλλικές κατασκευές, όπου σουλατσάρουν κατά δεκάδες, ψάχνοντας για φαγητό στα σκουπίδια. «Ευτραφή» ποντίκια αλωνίζουν κάθε βράδυ στην περιοχή μόλις πέφτει το σκοτάδι, βγαίνοντας δειλά δειλά από τις κρυψώνες τους. Ειδικά μετά τα μεσάνυχτα, όταν η κίνηση στο Μοναστηράκι είναι αισθητά μειωμένη, οι αρουραίοι κάνουν… πάρτι, αναζητώντας υπολείμματα τροφίμων σε σακούλες, χάρτινες συσκευασίες, πλαστικά μπουκάλια και κουτάκια μπίρας που αφήνουν πίσω τους οι τουρίστες.

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Γιάννη Κέμμου, τα ποντίκια δείχνουν να μην ενοχλούνται από την παρουσία των περαστικών, ενώ οι (ανατριχιαστικοί) ήχοι που προέρχονται από το εσωτερικό των ξύλινων και των μεταλλικών κατασκευών -και ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας- μαρτυρούν ότι ο αριθμός των τρωκτικών της πλατείας είναι μεγάλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες κατασκευές χρησιμοποιούνται από τους Αθηναίους και τους τουρίστες ως σημεία συνάντησης και ξεκούρασης, ενώ σε καθημερινή βάση παίζουν δίπλα τους (ή πάνω τους) μικρά παιδιά.

Ιδιοκτήτες καταστημάτων και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της περιοχής καταγγέλλουν ότι η πλατεία Μοναστηρακίου είναι εδώ και χρόνια… στέκι αρουραίων, με τους αρμόδιους φορείς να μην ασχολούνται με το σοβαρό πρόβλημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο Νίκος Κολιογιάννης θα διεκδικήσει τον τίτλο του ωραιότερου άντρα στον κόσμο

Ενας εκπαιδευτικός με δικό του ΚΔΑΠ (Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης)...

Μπάζει… νερά η Δανάη Μπάρκα

Τρέχει και δεν φτάνει η Δανάη Μπάρκα μετά το...

Τα καλύτερα serum, με ρετινόλη που θα σου χαρίσουν καθαρό και λαμπερό δέρμα

Ολοι υποστηρίζουν πως η επιδερμίδα αλλά και ολόκληρο το...

Η τραγική απώλεια στη ζωή της Ελενας Παναγιωτίδου, που έκανε τον Πανταζή φύλακα άγγελό της

Είναι εκείνη που, όταν εμφανίζεται στη σκηνή, σε καθηλώνει...