Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Χειμώνας εν όψει!

Ομπρέλες στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου! Με χιόνια στα ορεινά κάνει ποδαρικό ο Νοέμβριος

Με χειμωνιάτικο καιρό θα κάνει ποδαρικό ο φετινός Νοέμβριος, καθώς στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας προβλέπεται νέα ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ευρώπη, που θα φέρει χιόνια στα ορεινά και κρύο σε όλη την Ελλάδα.

Με ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα κυλήσει και η αυριανή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, ενώ πρόσκαιρη βελτίωση αναμένεται από το Σάββατο έως και τη Δευτέρα.

Τα πρώτα προγνωστικά στοιχεία για την επόμενη εβδομάδα δείχνουν, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Νίκο Καντερέ, σημαντική επιδείνωση, με κύρια χαρακτηριστικά τους βοριάδες και την αισθητή πτώση του υδραργύρου. «Από Τρίτη προς Τετάρτη διαφαίνεται νέα ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ευρώπη, που θα είναι πιο ισχυρή από τη σημερινή, θα δώσει ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες και θα συνοδευτεί από ενισχυμένους βοριάδες και χιόνια στα ορεινά, χωρίς να αποκλείονται οι βροχές στην υπόλοιπη χώρα. Ο χειμώνας είναι πια εδώ!» λέει στην «Espresso» ο κ. Καντερές.

Στο μεταξύ, υπό βροχή θα διεξαχθούν οι αυριανές παρελάσεις, καθώς θα συνεχιστεί το κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει από σήμερα τη χώρα. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές, με εξαίρεση την ανατολική και τη νότια νησιωτική Ελλάδα, όπου θα υπάρχουν νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από Βορρά προς Νότο και δεν θα ξεπεράσει τους 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 19-20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 21-22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Αύριο η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από χιόνια στα κεντρικά και τα βόρεια ορεινά, θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας κατά δύο έως τρεις βαθμούς. Το Σάββατο τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα αναμένεται ουσιαστική βελτίωση, με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας.

Δεήσεις και λιτανεία στην Κρήτη για να βρέξει

Στον Θεό έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους για λίγη βροχή οι κάτοικοι της Κρήτης! Σε αντίθεση με τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπου έχει βρέξει αρκετά το φετινό φθινόπωρο, η μεγαλόνησος πλήττεται από παρατεταμένη ανομβρία, η οποία έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες και έχει ρίξει σε ανησυχητικά χαμηλή στάθμη τα αποθέματα νερού των μεγάλων πόλεων, με αποτέλεσμα ο κίνδυνος της λειψυδρίας να είναι ορατός.

Ετσι, κατά τη θεία λειτουργία της Κυριακής σε αρκετές εκκλησίες σε όλη την Κρήτη γίνονται δεήσεις και διαβάζονται ειδικές ευχές προκειμένου να βρέξει. Μάλιστα, κάποιες ενορίες, όπως στα Ανω Καλέσια του Ηρακλείου, ετοιμάζονται και για λιτανεία στις 6 Νοεμβρίου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...