Ο Αλβέρτος στο εδώλιο

Ο 82χρονος τέως μονάρχης του Βελγίου κλήθηκε από το δικαστήριο για την υπόθεση αναγνώρισης της πατρότητας της Ντελφίν Μποέλ

Ο 82χρονος τέως μονάρχης του Βελγίου κλήθηκε από το δικαστήριο για την υπόθεση αναγνώρισης της πατρότητας της Ντελφίν Μποέλ 

Ο πρώην βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος μπαίνει σε νέο κύκλο ανεπιθύμητης προβολής, καθώς κλήθηκε να παρουσιαστεί τη νέα χρονιά στο δικαστήριο για την υπόθεση αναγνώρισης της πατρότητας γυναίκας η οποία επιμένει ότι αυτός είναι ο βιολογικός πατέρας της.

Ο 82χρονος τέως μονάρχης, που παραιτήθηκε από τον θρόνο το 2013, πρέπει να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου, όπως κλήθηκε να πράξει και η ενάγουσα Ντελφίν Μποέλ, στις 21 Φεβρουαρίου του 2017, προκειμένου να συνεχιστεί η εξέταση της υπόθεσης.

Μένει ωστόσο να φανεί αν τελικά ο Αλβέρτος θα εμφανιστεί, καθώς σε τέτοιες περιπτώσεις μπορεί κανείς να επικαλεστεί «νόμιμη δικαιολογία» και να εκπροσωπηθεί από τον δικηγόρο του.
Ωστόσο και ο δικαστής σε μια τέτοια περίπτωση μπορεί να αποφασίσει ότι αυτό δεν θα είναι αποδεκτό για την υπόθεση.

Η Ντελφίν Μποέλ, καλλιτέχνιδα γλυπτικής που γεννήθηκε το 1968 από τη βαρόνη Σιμπίλ ντε Σελίς Λονγκσάμπ, αναγνωρίστηκε από τον σύζυγό της Τζονκχίρ Ζακ Μποέλ. Η γυναίκα επιμένει ωστόσο ότι βιολογικός πατέρας της είναι ο πρώην βασιλιάς, που είχε για ένα διάστημα σχέση με τη μητέρα της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο Αλβέρτος του Βελγίου το 1999 είχε παραδεχθεί ότι αντιμετώπισε μια κρίση «πριν από 30 χρόνια», χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέρειες.
Η Μποέλ το 2013 είχε καλέσει μέσω των δικηγόρων της τόσο τον βασιλιά Αλβέρτο όσο και τα δύο παιδιά του, τον σημερινό βασιλιά Φίλιππο και την πριγκίπισσα Αστρίντ, να εμφανιστούν στο δικαστήριο ελπίζοντας ότι θα εξασφάλιζε απόφαση να υποβληθούν όλοι σε τεστ DNA.

Η αποχώρηση

Εκείνο το διάστημα ο βασιλιάς απολάμβανε ασυλίας, όμως η αποχώρησή του από τον θρόνο ανοίγει τον δρόμο για επανάληψη της διαδικασίας.
«Αν και εξακολουθούμε να τον αποκαλούμε και σήμερα βασιλιά, δεν είναι. Ο βασιλιάς Φίλιππος είναι ο μοναδικός βασιλιάς σύμφωνα με το βελγικό σύνταγμα. Μετά την παραίτησή του ο Αλβέρτος μπορεί να διατηρεί τον τίτλο αλλά όχι και τα νομικά προνόμιά του» υπογραμμίζει ο καθηγητής Νομικής Πολ Βαν Ορσχόβεν.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ