Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ο Ελληνας «Lord of the rings»!

Ο Τόλης Μακρής, που είναι ο άνθρωπος πίσω από την κορυφαία διοργάνωση πολεμικών τεχνών, θέλει να φέρει στην Αθήνα τα προκριματικά της Ευρώπης

Από τον
Χάρη Δάντση

Τ ο Τσάμπιονς Λιγκ των πολεμικών τεχνών το διοργανώνει Ελληνας! Μπορεί στη χώρα μας να τον έχουν ελάχιστοι ακουστά, όμως στο όνομα του Τόλη Μακρή νερό έπινε ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ Αντουλιαντέι, που απεβίωσε πρόσφατα, και πίνει ακόμη ο σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ζαγέντ αλ Ναγιάν, διάδοχος πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι.

Στo EFN Champions League της Elite Boxing, στο οποίο ηγείται ο Μακρής, συμμετέχουν 64 μαχητές από 32 χώρες, δίνοντας προκριματικούς αγώνες σε τέσσερις ηπείρους.

Στη Βόρεια Αμερική, στη Νότια Αμερική, με έδρα το Σάο Πάολο, στην Κουάλα Λουμπούρ, πρωτεύουσα της Μαλαισίας, που γεωγραφικά ανήκει στην Ασία, και στην Ευρώπη, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Οι δύο δρόμοι των ημιτελικών

Στόχος των αθλητών είναι να φτάσουν στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Για εκείνους που ειδικεύονται στο Muay Thai, ο τελικός προορισμός είναι η Μπανγκόκ, δίνοντας αγώνες προς τιμήν του βασιλιά και για τους αθλητές που ασχολούνται με το MMA, το Αμπού Ντάμπι, για χάρη του σεΐχη.

Περισσότερα από 180 κράτη έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη διοργάνωση μέσω των μεγαλύτερων τηλεοπτικών δικτύων, όπως τα ESPN, Eurosport, FOX Sports. Οι τηλεθεατές εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 800.000.000! Ασύλληπτα και απλησίαστα νούμερα.

Ο Τόλης Μακρής, τον οποίο συναντήσαμε στην Αθήνα, αποφεύγει να μιλά για τον εαυτό του, αλλά μόνο για τη δουλειά του. Αλλωστε, σε αυτή έχει αφιερώσει τη ζωή του. Για να καταφέρει να πείσει τους Ταϊλανδούς αθλητές να αγωνιστούν εκτός των συνόρων τους, του πήρε έξι χρόνια (2004-2010). Εκεί άλλωστε για τα περισσότερα πράγματα την ευθύνη έχει ο στρατός.

r1324r2q34r

Εχοντας πετύχει τον πρωταρχικό στόχο του, θέλει να κάνει και κάτι για να επωφεληθεί η πατρίδα μας. Επιθυμία του είναι οι αγώνες στη ζώνη της Ευρώπης του Τσάμπιονς Λιγκ να διεξάγονται στην Αθήνα.

Στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους απ’ όλους τους χώρους των πολεμικών τεχνών, συναντώντας και τον Ελληνα θρύλο του kick boxing Μιχάλη Ζαμπίδη, τους ζήτησε μόνο ενότητα.

Οπως τους τόνισε χαρακτηριστικά, αν το διαπιστώσει αυτό και στις επόμενες συσκέψεις, τότε θα φέρει τη διοργάνωση στη χώρα μας, παρότι τα έσοδα για την εταιρία του δεν θα αυξηθούν. Καλός φίλος και συνεργάτης του είναι και ο Γιώργος Περγιάλης.

Το «παρών» στα events έχουν δώσει και δίνουν διασημότητες από τον χώρο των πολεμικών τεχνών, όπως ο θρύλος του ΜΜΑ Antonio Rodrigo «minotauro» Nogueira που είναι και μέλος στο Hall of Fame του UFC, τον καλλιτεχνικό χώρο (στο EFN 6 στην Μπανγκόκ είχε βρεθεί ως προσκεκλημένη του Μακρή η Ελληνίδα τραγουδίστρια Αμαρυλλίς, η οποία στον ελεύθερο χρόνο της ασχολείται με τις πολεμικές τέχνες), μέχρι και από τον χώρο του ποδοσφαίρου.

Με την παρουσία του στη διοργάνωση τιμά τον Τόλη Μακρή και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο. Εξάλλου, τα τελευταία χρόνια κατοικεί μόνιμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, «τρέχοντας» κι άλλα πρότζεκτ.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...