32χρονη «Εσκομπάρ» στο Κορωπί με ηρωίνη και όπλα

Βρέθηκαν 50 κιλά «λευκού θανάτου», πολυβόλα, ακόμα και χειροβομβίδες θαμμένα σε χωράφι

Μια 32χρονη Ελληνίδα φέρεται ότι είναι ο θηλυκός «Εσκομπάρ» που κινούσε τα νήματα σε μία από τις πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών που δρούσαν στη χώρα και εξαρθρώθηκε έπειτα από οκτώ μήνες ερευνών των ανδρών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Αττικής!

Η γυναίκα είχε στήσει στο Κορωπί το «στρατηγείο» της, απ’ όπου τα 11 μέλη της σπείρας, ηλικίας από 17 έως 56 ετών, που συνελήφθησαν μαζί της, παρακολουθούσαν τις κινήσεις της Αστυνομίας μέσω φορητού πομποδέκτη! Στους χώρους του, κατά την έρευνα που ακολούθησε, κατασχέθηκαν 50 κιλά ηρωίνης, ενώ σε παρακείμενο χωράφι βρέθηκε θαμμένο ολόκληρο οπλοστάσιο, που περιελάμβανε ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα πολυβόλο, 10 χειροβομβίδες, τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο, μια επαναληπτική καραμπίνα και ένα δίκαννο.

Σπίτι-στρατηγείο

Τα τελευταία χρόνια, οι κατηγορούμενοι εισήγαν στη χώρα ναρκωτικά, τα αποθήκευαν, τα συσκεύαζαν και τα τυποποιούσαν χρησιμοποιώντας ειδικά σύνεργα και εξοπλισμό σε διαμορφωμένο χώρο στο σπίτι-στρατηγείο. Στη συνέχεια συντόνιζαν τη μεταφορά τους σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη διακίνηση.

Οι διωκτικές Αρχές, που είχαν πληροφορίες για τη δράση της οργάνωσης, είχαν θέσει τα μέλη της υπό διακριτική παρακολούθηση εδώ και μήνες, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, που ήρθε τελικά την περασμένη Κυριακή. Κλιμάκιο αστυνομικών συνέλαβε στην περιοχή των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης έναν 33χρονο Ελληνα, μέλος της οργάνωσης, που μετέφερε πάνω από 13 κιλά ηρωίνης με μισθωμένο αυτοκίνητο. Οπως διαπιστώθηκε, τα είχε παραλάβει από την «έδρα» της οργάνωσης στο Κορωπί και θα τα παρέδιδε σε μια άλλη 32χρονη στη Θεσσαλονίκη.

Με ανάλογες μεταφορές είχαν διακινηθεί τους τελευταίους τρεις μήνες τουλάχιστον 21,5 κιλά ηρωίνης. Με ταυτόχρονες επιχειρήσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν άλλα 10 μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και η «βαρόνη» των ναρκωτικών! Ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει ένας 39χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται ότι διηύθυνε μαζί της την οργάνωση και αναζητείται. 

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ