Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

ΣτΕνάζουν και τρέχουν

Στη Βουλή σήμερα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, με την κυβέρνηση να έχει τραπεί σε άτακτη φυγή και να φέρνει άρον άρον ρύθμιση για τα κανάλια και τις άδειες

Στη Βουλή σήμερα το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, με την κυβέρνηση να έχει τραπεί σε άτακτη φυγή και να φέρνει άρον άρον ρύθμιση για τα κανάλια και τις άδειες

Σε αδιέξοδο έχει περιέλθει, μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβέρνηση, η οποία αναγκάζεται να τραπεί σε άτακτη φυγή προκειμένου να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να αποφύγει την πλήρη κατάρρευση!
Ο αιφνιδιασμός που επιχείρησε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προτείνοντας για τη θέση του προέδρου του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου τον Βύρωνα Πολύδωρα, δεν πέτυχε, καθώς τον απέρριψαν αμέσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, που είναι βαριά εκτεθειμένος από την τροπή των γεγονότων, υποχρεωνόταν να δεσμευτεί ότι θα φέρει σήμερα στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση, με την οποία θα επαναφέρει στο ΕΣΡ τις αρμοδιότητες για τα κανάλια και τον διαγωνισμό αδειοδότησής τους. Αυτή ήταν και η βασική προϋπόθεση από την πλευρά της Ν.Δ. και των άλλων κομμάτων προκειμένου να δεχτούν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

Μένει να διευκρινιστεί αν η νέα ρύθμιση θα ακυρώνει και τον περιορισμό για τις τέσσερις άδειες ή αυτό θα αποτελέσει άλλο ένα αγκάθι στη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Ο «άσος στο μανίκι» του κ. Τσίπρα με την υποψηφιότητα Πολύδωρα «κάηκε» σε λίγες ώρες. Πλέον, τα πάντα θα κριθούν στην απογευματινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο για να τον ενημερώσει για τις θέσεις της Ν.Δ. και να επαναλάβει το αίτημα για προσφυγή σε εκλογές.

Αρμοδιότητες

Επί του παρόντος, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει διαμηνύσει ότι θα πρέπει η κυβέρνηση να καταθέσει στη Βουλή πριν από τη Διάσκεψη των Προέδρων τη νομοθετική διάταξη, με την οποία θα επανέρχονται όλες οι αρμοδιότητες αδειοδότησης στο ΕΣΡ (τόσο για την έκδοση προσωρινών αδειών όσο και για τον διαγωνισμό μόνιμης αδειοδότησης των καναλιών) και να αποσύρει την πρότασή της για τον Βύρωνα Πολύδωρα.

Η Ν.Δ. ζητεί να συζητηθούν από μηδενική βάση άλλες υποψηφιότητες, που θα είναι αποδεκτές και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Αν στην απογευματινή συνεδρίαση η κυβέρνηση επιμείνει στην πρότασή της για τον διορισμό του Βύρωνα Πολύδωρα στην προεδρία, με αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη, είναι βέβαιο ότι θα καταψηφιστεί, καθώς οι θετικές ψήφοι των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ. δεν αρκούν για να επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των 4/5.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, στο μεταξύ, να ρίξει το βάρος της στη διασφάλιση ότι τα κανάλια θα πληρώνουν στο εξής ετήσιο ενοίκιο για τις συχνότητες που θα κατέχουν προσωρινά, έως ότου οριστεί νέος διαγωνισμός, με προδιαγραφές που θα ορίσει πλέον το ΕΣΡ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...