Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Παρωδία με Παππά

Τα «κόλπα» του υπουργού Επικρατείας που σύρθηκε σε τρίτη τροπολογία! Το ΕΣΡ θα έχει λόγο στην τιμή εκκίνησης

Τα «κόλπα» του υπουργού Επικρατείας που σύρθηκε σε τρίτη τροπολογία! Το ΕΣΡ θα έχει λόγο στην τιμή εκκίνησης

Ρεσιτάλ κωμωδίας από τον Νίκο Παππά χθες στη Βουλή, όπου προσπάθησε με «πονηριές» να ελιχθεί και να διασώσει το πολιτικό πρεστίζ του μετά τις απανωτές ήττες που ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνηση υφίστανται στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, αντί με μία απλή κίνηση (την απόσυρση του νόμου του) να λύσει μια κι έξω το θέμα.

Ο υπουργός Επικρατείας, κατά τη συζήτηση για τις δύο τροπολογίες που έφερε στην Ολομέλεια, ετράπη και πάλι σε «άτακτη φυγή» φέρνοντας τρίτη τροπολογία (κατατέθηκε από τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα), με την οποία και για την τιμή εκκίνησης των τηλεοπτικών αδειών θα πρέπει να συμφωνεί το ΕΣΡ. Την ίδια ώρα, όμως, απτόητος επέμενε ότι ο διαγωνισμός απλώς «αναστέλλεται» μέχρι νεωτέρας.

Τελικά, οι τροπολογίες έγιναν δεκτές με τις ψήφους ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝ.ΕΛ. και σε δύο του Ποταμιού (για τη συμμετοχή του ΕΣΡ στον ορισμό του αριθμού των αδειών και της τιμής εκκίνησης). «Οχι» και στις τρεις τροπολογίες ψήφισαν Ν.Δ. και Χρυσή Αυγή, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει ως όρο την πλήρη κατάργηση του νόμου, ενώ ΚΚΕ και Ενωση Κεντρώων είτε καταψήφισαν είτε δήλωσαν «παρών». Οσον αφορά τις δύο άλλες τροπολογίες, ορίζουν:

  • Πρώτον, την αναστολή εφαρμογής του άρθρου που αφορά τον καθορισμό του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών σε τέσσερις και τη διενέργεια του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες από τη Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.
  • Δεύτερον, ο καθορισμός του αριθμού των δημοπρατούμενων τηλεοπτικών αδειών θα γίνεται με τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ που θα δεσμεύει την κυβέρνηση, εν προκειμένω τον υπουργό Επικρατείας.

Ο Νίκος Παππάς, όμως, επέμεινε στον όρο «αναστολή» με την ελπίδα ότι η απόφαση του ΣτΕ, όταν καθαρογραφεί, θα του αφήνει περιθώρια να εφαρμόσει τα σχέδιά του για το τηλεοπτικό τοπίο. Σε αυτό το κλίμα το Μέγαρο Μαξίμου επέμεινε στην αναρμοδιότητα του προηγούμενου ΕΣΡ και σε ενημερωτικό σημείωμα ανέφερε: «Ούτε μία ούτε δύο, αλλά τρεις φορές κρίθηκε παράνομη η σύνθεση του ΕΣΡ.

Μετά από όλες αυτές τις τόσο ξεκάθαρες τοποθετήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του ΣτΕ υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία ότι, σε περίπτωση που προχωρούσε η αδειοδότηση με την προηγούμενη, παράνομη σύνθεση του ΕΣΡ, οι άδειες θα ήταν αδύνατον να σταθούν έστω και μία μέρα στα δικαστήρια;»

Ολομέλεια

Νωρίτερα και πριν από την έναρξη της συνεδρίασης της Ολομέλειας ο κ. Παππάς σε ραδιοφωνική του συνέντευξη έδωσε ακόμη ένα ρεσιτάλ σουρεαλιστικής αντίληψης της πραγματικότητας, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος του δεν έχει καταπέσει! «Δεν έχει πέσει ο νόμος (στο ΣτΕ). Το ΕΣΡ θα εφαρμόσει τον νόμο 4339 για την αδειοδότηση. Μένει ολόκληρος ο νόμος όπως είχε ψηφιστεί, η μόνη αλλαγή είναι ότι το “αιτιολογημένη γνώμη” του ΕΣΡ γίνεται “σύμφωνη”».

Σφοδρά πυρά από Ν.Δ. για τη μη απόσυρση του νόμου

4 5 f2

Με σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και αρνητική ψήφο, ως αναμενόταν, απάντησε η Ν.Δ. στις τρεις τροπολογίες που έφερε ο υπουργός Επικρατείας για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς σταθερό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η απόσυρση συνολικά του νόμου Παππά. Η πρόταση της «γαλάζιας» παράταξης να αρχίσει η συζήτηση από μηδενική βάση, για να ξεκλειδώσει η συγκρότηση του ΕΣΡ, δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα για ακόμη μία φορά να μη βγει «λευκός καπνός».

Ο υπουργός Επικρατείας, κατά την Πειραιώς, «παραμένει αμετανόητος παρά τις προσπάθειες συναινετικών λύσεων από τη Ν.Δ., αλλά και όλη την αντιπολίτευση. Αρνείται κατηγορηματικά να ακυρώσει τον νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας, κατά την παρέμβασή του στην Ολομέλεια, τόνισε: «Εμείς θεωρούμε τις τροπολογίες μη παραδεκτές. Είναι απαραίτητη η γενναιότητα που συνοδεύεται από την απλή λέξη κατάργηση». Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αδωνις Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον υπουργό Επικρατείας, ανέφερε: «Εχετε καταφέρει επί δύο μήνες να αλλάξετε ατζέντα σαν να μην έχει άλλα προβλήματα η κοινωνία. Σήμερα έπρεπε να συζητάμε για τις συντάξεις και να συζητάμε γιατί χάσαμε από την ανακεφαλαιοποίηση σε αξίες τραπεζικών μετοχών 30 δισ. ευρώ».

Σφοδρά πυρά κατά του κ. Παππά εξαπέλυσε και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης: «Επιχειρεί άλλη μια φορά να κοροϊδέψει, εκτός από τους Ελληνες πολίτες, και τον πολιτικό κόσμο. Τι θέλει να κάνει ο κ. Παππάς με αυτές τις τροπολογίες τις οποίες έφερε; Στην ουσία, να μην αλλάξει απολύτως τίποτα, να αναστείλει και να μην καταργήσει και κάποια στιγμή, έχοντας φτιάξει και το δικό του Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, να επαναφέρει τον νόμο του από την πίσω πόρτα».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...