Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

Κρύος ιδρώτας στην κοσμική Αθήνα

► Προφυλακίστηκε ο Αγγλούπας • Τι είπε στους ανακριτές: «Δεν ήξερα τίποτα για τις ληστείες»
► Στην Ασφάλεια επιχειρηματίες, τραγουδιστές, μοντέλα, που ψώνιζαν κλεμμένα ρολόγια και κοσμήματα

Η αγωνία κυριεύει την κοσμική Αθήνα μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη μαφία των Ρομά, που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κρύος ιδρώτας λούζει γνωστά ονόματα, μπροστά στο ενδεχόμενο να εμπλακούν σε περιπέτειες, αφού φέρεται ότι έχουν καταγραφεί από τον υπερκοριό να συνομιλούν με κατηγορουμένους ζητώντας να αγοράσουν κοψοχρονιά πανάκριβα (κλεμμένα) κοσμήματα και ρολόγια της σπείρας!

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τις ερχόμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση αναμένεται να καλέσουν για κατάθεση πασίγνωστα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων τραγουδιστές και ποδοσφαιριστές, γόνοι επιχειρηματικών οικογενειών και μοντέλα, οι οποίοι φέρεται ότι είχαν επαφή -μεταξύ άλλων- με τον 39χρονο κατηγορούμενο Αλέξανδρο Αγγλούπα, ο οποίος κρίθηκε χθες το βράδυ προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του.

tew5twe5g 1

Σε διαλόγους-φωτιά ακούγονται συνεννοήσεις για πώληση ρολογιών και δαχτυλιδιών σε καλούς πελάτες, αλλά και για τραπεζικές θυρίδες που κρύβουν μικρούς θησαυρούς από τις ληστρικές επιδρομές.

Οι άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso» αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις celebrities, οι οποίοι φέρεται ότι έχουν καταγραφεί να συζητούν ανοιχτά για την αγορά κοσμημάτων. Ανάλογα με την εξέλιξη της κύριας και της προανακριτικής έρευνας, είναι πιθανόν να κληθούν και άλλα πρόσωπα, γνωστά στα «σαλόνια» της Αθήνας αλλά και στο ευρύ κοινό, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για παρόμοιες τηλεφωνικές συνομιλίες.

Χοντρό «παιχνίδι»

Αλλωστε, στη δικογραφία αναφέρονται δύο γνωστά κοσμηματοπωλεία του Κολωνακίου, στα οποία, όπως αποδείχθηκε από τις έρευνες, γινόταν χοντρό «παιχνίδι» με τα κλεμμένα της σπείρας. Μόνιμοι πελάτες των συγκεκριμένων καταστημάτων είναι VIPs της Αθήνας, ακόμα και πολιτικοί, που έβρισκαν πανάκριβα φιρμάτα τιμαλφή σε τιμές ευκαιρίας. Η Ασφάλεια Αττικής έχει ζητήσει την άρση απορρήτου σε τραπεζικές συναλλαγές προκειμένου να διερευνηθούν οι λογαριασμοί των εμπλεκομένων, όπως και συγγενικών τους προσώπων. Παράλληλα, ερευνά για θυρίδες που έχουν ανοίξει σε ονόματα τρίτων προσώπων, τις οποίες όμως διαχειρίζονταν πρόσωπα τα οποία περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

tew5twe5g 4

Είναι ενδεικτικές οι δύο συνομιλίες που κατέγραψε ο υπερκοριός:

– Το δαχτυλίδι πόσο, τι έκανες; (σ.σ.: εννοεί το κλεμμένο δαχτυλίδι)
Αγγλούπας: Βρε, δε μίλησα με τον Β.; Ρε, 3.000 ευρώ δεν τα έκλεισα μαζί του, πλάκα μου κάνετε, μωρέ;
– Αυτό το δαχτυλίδι είναι δικό μου, καμία σχέση με τον Β.
Αγγλούπας: Κάτσε να το ζυγίσω. Είναι 6,2 γραμμάρια, περίμενε να το χτυπήσω στο κομπιούτερ.
– Με το πόσο το βάζεις; Δέκα οχτάρι είναι, να ξέρεις, ε…
Αγγλούπας: Εκατόν σαράντα οκτώ ευρώ, με το 24 (σ.σ.: εννοεί 24 ευρώ το γραμμάριο)
(…)
Αγγλούπας: Πάω από τον πελάτη να πάρω το ρολόι, το μονόπετρο και λοιπά, τι ώρα είσαι επάνω, πού θα είσαι εσύ;
Κοσμηματοπώλης: Ε, πάρε με, όταν τα πάρεις, να βρεθούμε.
(…)
Αγγλούπας: Πάρε τη φίλη σου και πες της ο άνθρωπος μας δίνει 36 κατοστάρικα για την πέτρα. Και μας δίνει για τα δύο, αυτό με τις πέντε πετρούλες και το άλλο, το οποίο δεν είναι αυτό, τρία κατοστάρικα, τρία εννιακόσια όλα μαζί.
(…)
Αγγλούπας: Δεν την έδωσα την πέτρα (…) Εδωσα τα ρολόγια όμως, φύγανε.

Εκείνο που επιθυμούν διακαώς οι αστυνομικοί είναι να καταλήξουν στην ταυτότητα του περιβόητου πληροφοριοδότη της σπείρας, τον οποίο αποκαλούν «Ελληνα», ο οποίος γνώριζε λεπτομέρειες για τα σπίτια πλουσίων στα βόρεια και τα νότια προάστια της Αττικής και φέρεται ότι έδινε πληροφορίες στο μαφιόζικο κύκλωμα για τα μέτρα ασφαλείας και για τα τιμαλφή που φύλαγαν οι ιδιοκτήτες.

____

Ο αστυνομικός, ο «Σέφκης» και ο «Μαραντόνα» που αφέθηκε (με όρους) ελεύθερος

Ενώπιον των ανακριτικών Αρχών αναμένεται να εμφανιστεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ένας εκ των αστυνομικών που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση. Το εν λόγω πρόσωπο έλαβε τα χαρτιά που τον θέτουν σε διαθεσιμότητα και tew5twe5g 3πιθανότατα το ίδιο θα κάνουν και άλλοι συνάδελφοί του. Να εμφανιστεί στις Αρχές προτίθεται, κατά πληροφορίες, και ο αποκαλούμενος «Σέφκης», ένας από τους ασύλληπτους μέχρι στιγμής φερόμενους «εγκεφάλους» της εγκληματικής οργάνωσης.

Στο μεταξύ, ο αποκαλούμενος «Μαραντόνα» της σπείρας (βασικό πρόσωπο στην υπόθεση) αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και με την επιβολή εγγύησης 1.500 ευρώ. «Είμαι πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας 4 και 6 ετών, και κατοικώ μαζί με τη σύντροφό μου σε μισθωμένη κατοικία με μίσθωμα 350 ευρώ τον μήνα. Ασχολούμαι με το μικροεμπόριο διαφόρων προϊόντων, τα οποία προμηθεύομαι από την Αγία Βαρβάρα, τα οποία μεταπουλώ για να βγάλω τα προς τα ζην. Με την πάροδο των ετών και με την αύξηση των αναγκών των παιδιών μας, σε συνδυασμό με το ότι δεν μπορούσα να βρω δεύτερη δουλειά και με έπνιγαν τα χρέη, υπέκυψα στον πειρασμό του εύκολου κέρδους» φέρεται ότι ανέφερε στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος δεν αποδέχθηκε το σύνολο των πράξεων που του αποδίδονται, αλλά ορισμένες. «Εξάλλου δεν προκύπτει και φυσική μου παρουσία παρά μόνο σε ορισμένες από αυτές» τόνισε, ενώ αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στην εγκληματική οργάνωση και επαφή με κλεπταποδόχους. «Το πέρας της ανακριτικής διαδικασίας στάθηκε ικανό να καταρρίψει τον μύθο, ο οποίος ήθελε τον εντολέα μου ως τον “Μαραντόνα” των δυτικών, και όχι μόνο, προαστίων.

Η απόφαση δικαίωσε την αγωνιώδη προσπάθειά μας, αποδεικνύοντας ότι η Δικαιοσύνη απονέμεται πάντα, παρά τις βαρύγδουπες δηλώσεις και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα» σχολίασε στην «Espresso» ο συνήγορος του κατηγορουμένου Γιώργος Μπέκας.

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387

Προφυλακίστηκε ο Αλεξ. Αγγλούπας

Τρελαμένος με τα ρολόγια και κάτοχος σπάνιας συλλογής, η οποία έκανε φτερά πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν κουκουλοφόροι είχαν εισβάλει στο σπίτι του στην περιοχή της Βούλας, δήλωσε ενώπιον των tew5twe5g 2ανακριτών Διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη μαφία των Ρομά ως κλεπταποδόχος Αλέξανδρος Αγγλούπας, ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος.

«Δεν είχα ιδέα ότι επρόκειτο για προϊόντα κλοπής. Δεν ήξερα τίποτα για τις ληστείες» υποστήριξε ο 39χρονος γόνος επιχειρηματικής οικογένειας, ο οποίος δεν έπεισε εισαγγελέα και ανακριτές και πέρασε χθες την πιο άγρια νύχτα της ζωής του. Ο ίδιος φέρεται ότι δικαιολόγησε το ζωηρό ενδιαφέρον του για τα ρολόγια στο γεγονός πως ήθελε να ξαναφτιάξει τη συλλογή που άρπαξαν ένοπλοι κακοποιοί τον Φεβρουάριο του 2014 από τη βίλα του την ώρα που ήταν εκεί η μητέρα του Τούλα και η οικιακή βοηθός.

Από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έσπευσαν για συμπαράσταση στον Αγγλούπα τόσο η σύντροφός του Ολγα Ζαπουνίδου όσο και ο κολλητός φίλος του, επιχειρηματίας (έμπορος αυτοκινήτων) Σέρος Μύρτας. Οση ώρα ο 39χρονος βρισκόταν στην κλούβα της Αστυνομίας, περιμένοντας τη σειρά του για να περάσει το κατώφλι των ανακριτών και αγωνιώντας για την τύχη του, η σύντροφός του και ο φίλος του συνομιλούσαν μαζί του, ενώ μπήκαν στο κτίριο 6 και παρέμειναν έξω από το γραφείο για ώρες, μέχρι να ολοκληρώσει την απολογία του.

Στο μεταξύ, χθες έδωσαν τις εξηγήσεις τους άλλοι 19 κατηγορούμενοι ως μέλη στο οργανωμένο κύκλωμα των Ρομά λήσταρχων, που κατάφερε να πραγματοποιήσει δεκάδες ληστείες σε Αττική και άλλες περιοχές της Ελλάδας, με προτίμηση στις μονοκατοικίες (στα χρηματοκιβώτια συγκεκριμένα) των VIPs, έχοντας μάλιστα τη συνήθεια να προκαλούν καταστροφές στα σπίτια, σπάζοντας οικοσκευές, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, ή σε κάποιες περιπτώσεις αφήνοντας ανοιχτές όλες τις βρύσες! Προσωρινά κρατούμενοι έχουν κριθεί ήδη οι 11 από τους 20 που άνοιξαν τη Δευτέρα τον κύκλο των απολογιών. Οι υπόλοιποι οκτώ έχουν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, και ένας ελεύθερος χωρίς κανέναν όρο.

ΣΟΦΙΑ ΣΠΙΓΓΟΥ


{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...