Ημερίδα Λήξης του έργου «Living history, Living Nature II» στην Αλμωπία

Το έργο «Living History, Living Nature II» ολοκληρώνεται με την Ημερίδα παρουσίασης των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 17:00 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου «4 Εποχές» στο Λουτράκι Αλμωπίας και η είσοδος είναι ελεύθερη.

Στις βασικές θεματικές ενότητες της ημερίδας περιλαμβάνονται η παρουσίαση του έργου Lhi-Lna II στους Δήμους Αλμωπίας και Novaci, οι θεματικές διαδρομές της φύσης και της ιστορίας, η ωρίμανση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης του Κάστρου της Χρυσής, το Θερινό επταήμερο εργαστήριο αρχιτεκτονικής, βιωματικές εμπειρίες από την υλοποίηση των δύο ταξιδιών εξοικείωσης, η ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου ως αφετηρία των δρόμων Ζωντανής Ιστορίας καθώς και η παρουσίαση της ψηφιακής εφαρμογής για τις διασταυρώσεις της Ιστορίας και της Φύσης. Παράλληλα με την Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί έκθεση παρουσίασης των εργασιών του θερινού εργαστηρίου αρχιτεκτονικής.

Η δράση είναι ενταγμένη στο διασυνοριακό έργο «Living History, Living Nature II» το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και  συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από εθνικούς πόρους των συμμετεχουσών χωρών.

Οι βασικές δράσεις που υλοποιήθηκαν από μεριάς του Δήμου Αλμωπίας στο πλαίσιο του έργου είναι η:

  • Ωρίμανση της ανάδειξης/αποκατάστασης του Κάστρου της Χρυσής.
  • Ανάπλαση της πλατείας Αετοχωρίου.
  • Οργάνωση εργαστηρίου αρχιτεκτονικής για τη διαμόρφωση των τόπων των Διασταυρώσεων της Ιστορίας και της Φύσης στην Αλμωπία.
  • Διοργάνωση περιοδειών για την εφαρμογή μεθόδων crowd sourcing.
  • Ανάπτυξη ψηφιακής εφαρμογής ανάδειξης τόπων τουριστικού ενδιαφέροντος της Αλμωπίας

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ