Διαμονή σε «απίθανες» τοποθεσίες

«Κλικ» σε εντυπωσιακά σπίτια που έχουν χτιστεί από την κορυφή βουνού της Ελβετίας μέχρι τα έγκατα της Γης!

«Κλικ» σε εντυπωσιακά σπίτια που έχουν χτιστεί από την κορυφή βουνού της Ελβετίας μέχρι τα έγκατα της Γης!

Είτε ως «καταφύγιο» είτε ως «λιμάνι» ή ως «ησυχαστήριο», το σπίτι που επιλέγει κάποιος να ζει συνήθως καθρεφτίζει, εκτός από το γούστο, και τον χαρακτήρα του. Ιδιαίτερα η επιλογή της τοποθεσίας: μεταξύ ουρανού και γης ή περιτριγυρισμένο από νερό, κάποιοι κάνουν ακραίες επιλογές.

f5 matterhorn in zermatt switzerland it contains 10 beds to give weary hikers a rest

Οπως το σπίτι που έχτισε το 1968 ένας λάτρης του απαλού παφλασμού των νερών στην κορυφή ενός βράχου καταμεσής του ποταμού Ντρίνα, στη Bajina Basta της Σερβίας.
Οι κάτοικοι της οικίας Κερέτ στη Βαρσοβία μάλλον δεν αισθάνονται άνετα στους μεγάλους χώρους, γι’ αυτό και επέλεξαν να ζουν στο στενότερο σπίτι που κατασκευάστηκε ποτέ, με πλάτος μόλις 91,44 εκατοστά στο φαρδύτερο σημείο του, στριμωγμένο ανάμεσα σε μεγαθήρια.

Δενδροκατοικίες

f2 treehouse in whistler canada


Στη βόρεια Αγγλία, πάλι, για πάνω από τέσσερα χρόνια οι κάτοικοι, προκειμένου να προστατεύσουν την τοποθεσία Εννέα Κυρίες στο Stanton Lees, έχτισαν δενδρόσπιτα, μένοντας σ’ αυτά.

f4 coober pedy

Το «μπρος γκρεμός…» μάλλον δεν τρομάζει τους προσωρινούς ενοίκους του Solvay Hut, του καταφυγίου που είναι χτισμένο στο μεγαλύτερο υψόμετρο όπου έχει κατασκευαστεί κτίσμα: τοποθετημένο στην κορυφή του βουνού Matterhorn, στο Zermatt της Ελβετίας, στα 4.572 μέτρα, διαθέτει 10 κρεβάτια και αποτελεί καταφύγιο για κουρασμένους ορειβάτες. Απαραίτητη προϋπόθεση, να μην είναι υπνοβάτες!

f3 river drina

Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τους μόνιμους ενοίκους-καλογέρους των ελληνικών μοναστηριών των Μετεώρων, που μόνο ο Θεός ξέρει (και η πίστη τους) πώς έχτισαν αυτή την πολιτεία.
Από την άλλη πλευρά, το 80% των κατοίκων της «πόλης των μεταλλωρύχων» Κούμπερ Πέντι μάλλον δεν άντεχε το φως και τη ζέστη του ήλιου και επέλεξε να ζει στα έγκατα της Γης. Τα υπόγεια σπίτια προστατεύουν εδώ και 100 χρόνια τους ενοίκους από καύσωνες των 60 βαθμών Κελσίου.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ