Θέατρο σκιών!

Ούτε αυτή την Κυριακή πρωτάθλημα! Σήμερα θα ανακοινωθεί το πότε, αλλά και η σύνθεση των μελών της νέας ΚΕΔ

Εμπρησμός, λέει το πόρισμα για τη φωτιά στο σπίτι του Μπίκα

Από τον
Γιώργο Σηφάκη

Ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο (αν και ποτέ κάτι δεν είναι σίγουρο) δεν θα γίνει «σέντρα» στο πρωτάθλημα και οριστικά μπάλα θα δούμε την επόμενη εβδομάδα. Σήμερα αναμένεται μάλιστα να υπάρξει και η (σχετική) επίσημη ανακοίνωση από την ΕΠΟ. Σήμερα θα ανακοινωθεί και η νέα ΚΕΔ στο Δ.Σ. της ΕΠΟ, καθώς φαίνεται ότι οριστικά επήλθε η συμφωνία όσον αφορά τα πρόσωπα. Ολα πλέον είναι έτοιμα για restart του… πολύπαθου πρωταθλήματος, αλλά όχι για το προσεχές Σαββατοκύριακο, μια και τελικά η απόφαση για αναβολή της συγκεκριμένης αγωνιστικής που είχε ληφθεί από την περασμένη εβδομάδα θα ισχύσει. Παρά τις διάφορες φήμες και διαρροές, τόσο ο Κουτσοκούμνης όσο και οι συνεργάτες του δεν θέλουν να τοποθετηθούν για κάτι περισσότερο και παραπέμπουν στην επίσημη ενημέρωση! Πάντως, χθες διεξήχθη η προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ της FIFA, της UEFA και του επιτετραμμένου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για την Ελλάδα Κωστάκη Κουτσοκούμνη και αποφασίστηκαν:

«α. Συνεχίζεται η προσπάθεια συγκρότησης νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο. Αποκλειστικός υπεύθυνος για την επίλυση του θέματος είναι ο κ. Κουτσοκούμνης.

Οσα αναγράφονται περί ονομάτων νέων μελών της ΚΕΔ είναι αναληθή.

β. Ο ορισμός ξένων διαιτητών σε αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος κρίνεται προς το παρόν μη πρόσφορο μέτρο.

γ. Ο διορισμός ξένου προέδρου στην ΚΕΔ θεωρείται επίσης μη πρόσφορο μέτρο, δεδομένης της εύλογης άγνοιάς του για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

δ. Η ΠΔΕ, διά των νομικών της, επεξεργάζεται ήδη τον εκσυγχρονισμό του κανονισμού της στο θέμα των δηλώσεων αθλητικών παραγόντων για τη διαιτησία, πριν και μετά τους αγώνες, ώστε ο πειθαρχικός κώδικας να αναπροσαρμοστεί και ανάρμοστες δηλώσεις ή συμπεριφορές να παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και στην επιτροπή δεοντολογίας.

ε. Η ΠΔΕ της ΕΠΟ θα δρομολογήσει εντός των ημερών επαφές με τη διοίκηση της Super League και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προκειμένου να συντονιστούν οι ενέργειες για την έμπρακτη στήριξή τους στην αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φωτιά στην οικεία του Γ. Μπίκα, όπως είχε αποφασιστεί στο Δ.Σ. της 10ης Νοεμβρίου 2016».

Τέλος, η NOVA, σε συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με αντιπροσωπία της λίγκας, ενημέρωσε ότι εφόσον δεν γίνει πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο θα ενεργοποιηθεί η ρήτρα που προβλέπει ποσό της τάξης των 2.800.000 ευρώ.

Από την άλλη, ο Γιώργος Μπίκας και η οικογένειά του ενημερώθηκαν από την Πυροσβεστική ότι το πόρισμα για τη φωτιά στο σπίτι τους ήταν εμπρησμός. Χθες μάλιστα κατατέθηκε και στον εισαγγελέα Χαλκιδικής. Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας Βαγγέλης Γραμμένος φέρεται ότι θα θέσει υποψηφιότητα για να είναι ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ στην ΕΟΕ.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ