Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Γαλάζιο σωσίβιο» στον Ανδρέα Πάτση!

Γιατί ο δικηγόρος επιθυμεί να βάλει υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία

Από τον στίβο της Δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο και τώρα στην πολιτική φιλοδοξεί να βρεθεί ο Ανδρέας Πάτσης, γνωστός για το επώνυμο πελατολόγιό του και τις δραστηριότητές του σε Αραβία και Τουρκία, την έντονη παρουσία του στον χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και την… περίεργη διάρρηξη πριν από μερικούς μήνες στο γραφείο του στο Κολωνάκι.

g32rhwryh 1Το τελευταίο διάστημα, ο δικηγόρος βρίσκεται συχνά στα Γρεβενά, καθώς, όπως όλα δείχνουν, επιθυμεί να κατέβει στον πολιτικό στίβο και να είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ., ενώ συμμετέχει και στον Τομέα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του κόμματος, χωρίς ωστόσο (σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso») να ανήκει στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι κακές γλώσσες

Ο δικηγόρος ταξιδεύει συχνά στα Γρεβενά και εμφανίζεται σε τοπικά ΜΜΕ θέλοντας να… στρώσει το χαλί για την κάθοδό του στις βουλευτικές εκλογές. Ωστόσο, ποιος θα συμπεριληφθεί στις λίστες κάθε κόμματος εξαρτάται κάθε φορά από τον πρόεδρό του, ο οποίος έχει και τον τελευταίο λόγο.

Είναι, βέβαια, απορίας άξιον τι ωθεί τον φιλόδοξο δικηγόρο στον πολιτικό στίβο. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τα προνόμια της βουλευτικής καρέκλας (ασυλία, φύλαξη κ.λπ.) δεν είναι αδιάφορα στον πρώην ποδοσφαιρικό παράγοντα.

Ο κ. Πάτσης πριν από αρκετούς μήνες, και συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2016, βρέθηκε στην επικαιρότητα όταν στο γραφείο του στο Κολωνάκι έγινε μια πολύ περίεργη διάρρηξη και οι δράστες άρπαξαν τους προσωπικούς υπολογιστές του γνωστού δικηγόρου και πρώην προέδρου της Νίκης Βόλου.

Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν από το γραφείο του δικηγόρου, το οποίο στεγάζεται στην οδό Β. Σοφίας, τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών στους οποίους ήταν αποθηκευμένα έγγραφα και δικογραφίες από υποθέσεις που είχε χειριστεί κατά καιρούς. Ο κ. Πάτσης ισχυρίζεται ότι έχει στο πελατολόγιό του από σεΐχηδες -καθώς η δικηγορική εταιρία του επεκτείνεται ως το Αμπού Ντάμπι- μέχρι ηθοποιούς και τραγουδιστές.

Υπό την ομπρέλα της δικηγορικής εταιρίας του κ. Πάτση λειτουργεί και θυγατρική, και, μεταξύ άλλων, στον τομέα δραστηριοτήτων της περιλαμβάνονται η διεκδίκηση ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, αλλά και οι τραπεζικοί διακανονισμοί και οι ρυθμίσεις επιχειρηματικών δανείων.

Βέβαια, η είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν αποτελεί «γκλάμουρους» δραστηριότητα της δικηγορικής εταιρίας του κ. Πάτση, ο οποίος στο παρελθόν είχε δηλώσει για το δημιούργημά του: «Ο δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Δούλευα σε ένα μικρό γραφείο. Επαιρνα το βαλιτσάκι μου και πήγαινα στην Ευελπίδων. Με τον καιρό διαπίστωσα ότι αυτό το είδος δικηγορίας δεν με εξέφραζε. Τη νομική επιστήμη την είχα διαφορετικά στο μυαλό μου. Ετσι, πήρα την απόφαση να στήσω κάτι πιο εξελιγμένο. Στόχος μου ήταν να δημιουργήσω μια εταιρία στην οποία θα εργάζονταν εξειδικευμένοι δικηγόροι, και τα κατάφερα. Ολα έγιναν σταδιακά, αλλά πάντα με στόχο. Ποτέ δεν ξεχνάω, βέβαια, από πού ξεκίνησα. Εκείνος ο δικηγόρος στον οποίο έκανα την πρακτική μου μού έμαθε να μην προδίδω τις ηθικές μου αξίες».

Το δικηγορικό γραφείο του στην Ελλάδα, σε συνεργασία με ένα εξίσου μεγάλο νομικό γραφείο της Τουρκίας, με επικεφαλής τον Οκάν Χεμσινλίογλου, ίδρυσε την εταιρία BOSPHORUS LAW FIRM, με γραφεία σε πρώτη φάση στην Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη.

Ομως, εκτός από την ενασχόλησή του με τη δικηγορία, ο κ. Πάτσης επί χρόνια ασχολείτο και με τον χώρο του ποδοσφαίρου!

Φύλακας -άγγελος κατηγορουμένων για την υπόθεση των «στημένων», όπως ο Τσακογιάννης, αλλά και φίλος (όπως διατείνεται ο ίδιος) της Ντόρας Μπακογιάννη και του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο 48χρονος δικηγόρος-επιχειρηματίας έκανε πρεμιέρα στον χώρο του ποδοσφαίρου αναλαμβάνοντας την Ελασσόνα στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής.

Τον Απρίλιο του 2012 αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, δηλώνοντας ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την ομάδα, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία. Λίγο αργότερα ανέλαβε ως μεγαλομέτοχος τη Νίκη Βόλου, τις τύχες της οποίας είχε μέχρι πέρυσι στα χέρια του.

g32rhwryh 3Οικονομικά ανοίγματα

Πέτυχε να την ανεβάσει στη Σούπερ Λίγκα, αλλά την ίδια χρονιά κατάφερε -γιατί περί κατορθώματος πρόκειται…- να τη διαλύσει.

Δήλωσε οικονομική αδυναμία και η ομάδα αποχώρησε από το πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω της τεράστια οικονομικά ανοίγματα.

Στον Βόλο θεωρείται «persona non grata», αφού του χρεώνουν, πέραν της εγκατάλειψης της συμπαθούς Νίκης, κακή διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της κ.λπ. Λίγο προτού βρεθεί στη Νίκη Βόλου, είχε επαφές για να μπει στην ΑΕΛ ως «συμπαίκτης» του Κώστα Πηλαδάκη. Η ΑΕΛ τότε ήταν στη Β’ Εθνική, αλλά το deal δεν προχώρησε. Ο Ανδρέας Πάτσης είχε ενδιαφερθεί να αναλάβει τις τύχες τόσο του Ηρακλή όσο και του Πανιωνίου, αλλά «έφαγε πόρτα» λόγω αντιδράσεων των οπαδών των συγκεκριμένων ομάδων, που έβαλαν «stop» στα σχέδιά του.

Ο Μπέος και η δημόσια καταγγελία για «στημένο» ματς

Το ευρύ κοινό γνώρισε τον Ανδρέα Πάτση από την πολύ συχνή παρουσία του στα τηλεπαράθυρα της εκπομπής «Δίκη της Δευτέρας» του ΣΚΑΪ, είτε με την ιδιότητά του ως συνηγόρου του Τσακογιάννη είτε ως προέδρου της Νίκης Βόλου.

Το εντυπωσιακό με τον Ανδρέα Πάτση είναι ότι ήταν από αυτούς που μέχρι πέρυσι ήταν λάβροι κατά του «συστήματος» που διοικεί το ποδόσφαιρο.

«Συκοφάντης»

Μάλιστα, αίσθηση είχε προκαλέσει η δημόσια καταγγελία του, όταν ήταν πρόεδρος της Νίκης Βόλου, πως ο Αχιλλέας Μπέος, δήμαρχος της όμορφης πόλης-έδρας της ομάδας, του είχε ζητήσει να «στήσουν» αγώνα, με τον τελευταίο να αντιδρά έντονα και να τον χαρακτηρίζει «συκοφάντη».

Σήμερα, και κατά περίεργη συγκυρία μετά την κοινωνική επαφή του με τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη, δείχνει αλλαγή πλεύσης στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, είναι πιο ανεκτικός στο ποδοσφαιρικό κατεστημένο και μάλλον η πλάστιγγα των δηλώσεών του -και όχι μόνο- γέρνει προς το «σύστημα» που κατήγγειλε στο παρελθόν.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...