Σάλος για ψάρια σε παγοδρόμιο!

«Λουκέτο» στο ιαπωνικό «Freezing Port», που είχε κάτω από την επιφάνειά του 5.000 κατεψυγμένα θαλασσινά

«Λουκέτο» στο ιαπωνικό «Freezing Port», που είχε κάτω από την επιφάνειά του 5.000 κατεψυγμένα θαλασσινά

Καυχιόταν για τη μοναδική στον κόσμο δυνατότητα που πρόσφερε στους επισκέπτες του να κάνουν πατινάζ σε επιφάνεια κάτω από την οποία βρίσκονταν… 5.000 φρεσκοκατεψυγμένα ψάρια και θαλασσινά.

Μόνο που το Space World στην Ιαπωνία έμεινε με την πρωτιά, αφού το καύχημα έγινε ανάθεμα. Το θεματικό πάρκο όχι μόνο έκλεισε το συγκεκριμένο παγοδρόμιο, αλλά ζήτησε και συγγνώμη, για να κατευνάσει την κοινή γνώμη, που κατέκρινε αυτήν την ιδέα ως «ασέβεια στη ζωή» και «έλλειψη ηθικής».

«Ακούστηκαν φωνές, που κατήγγειλαν το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται ζώντες οργανισμοί ως παιχνίδι και τροφή. Στην εταιρία είχαμε συζητήσεις για το πόσο δεοντολογική ήταν η ιδέα μας γι’ αυτό το πάρκο πριν την υλοποιήσουμε» εξήγησε χθες ο εκπρόσωπος της εταιρίας Κόζι Σιμπάτα, διευκρινίζοντας ότι «τα φτωχά ψάρια ήταν ήδη νεκρά και ακατάλληλα προς κατανάλωση, όταν αγοράστηκαν».

Το Space World, που χαρακτηρίζεται «θεματικό πάρκο για ό,τι έχει σχέση με το διάστημα» από τον Εθνικό Οργανισμό Τουρισμού της Ιαπωνίας, εγκαινίασε το «Freezing Port» με σκοπό να παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης μια έκθεση για την εκπαίδευση των επισκεπτών στη θαλάσσια ζωή.

Και φωτογραφίες

Οι επισκέπτες μπορούσαν να νοικιάσουν πατίνια και να γλιστρούν πάνω στον πάγο, με μια μεγάλη ποικιλία κατεψυγμένων ψαριών και οστρακοειδών μέσα σε διάφορες περιοχές του πάρκου. Επίσης, ένα μέρος του πάρκου είχε μεγεθυμένες φωτογραφίες μεγαλύτερων ψαριών -όπως οι καρχαρίες, φάλαινες-, ορισμένα από τα οποία έμοιαζαν αληθινά. «Θέλαμε οι πελάτες μας να δοκιμάσουν την εμπειρία του πατινάζ πάνω στη θάλασσα, αλλά μετά τις επικρίσεις αποφασίσαμε να το σταματήσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Τοσίμι Τακέντα, εκφράζοντας λύπη για την τροπή που έλαβε το θέμα αυτό. Ο πάγος στο εξής θα λιώσει, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει μία εβδομάδα, πριν από μια τελετή ως φόρο τιμής στα ψάρια αυτά από ιερέα… Μένει να μάθουμε πώς θα μυρίζουν 5.000 αποψυγμένα ψάρια και θαλασσινά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ