Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Οι όροι συνεργασίας

Τι ζήτησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί από τον πρωθυπουργό.

Με σαφώς καλύτερη διάθεση προσήλθαν χθες το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να συζητήσουν για το μέλλον της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, αλλά κυρίως για το μέλλον της τρικομματικής κυβέρνησης. Αλλωστε, γνώριζαν καλά ότι η ΕΡΤ με το παλιό της σχήμα δεν υφίσταται πλέον. Γι’ αυτό τόσο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης κάνουν πλέον λόγο για «δημόσια τηλεόραση». Το ζήτημα όμως για τους δύο πολιτικούς αρχηγούς δεν ήταν αυτή καθαυτή η ΕΡΤ. Αμφότεροι ζήτησαν χθες από τον Αντώνη Σαμαρά να επανεξετάσουν την κυβερνητική συμφωνία, καθώς κρίνουν ότι για πολλά μείζονα ζητήματα λαμβάνει αποφάσεις μόνος του. Πάντως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός φάνηκε διατεθειμένος να συζητήσει μια νέα φόρμουλα που θα κάνει πιο αγαστή τη συνεργασία μεταξύ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Επί τάπητος τίθεται για μία ακόμη φορά η δημιουργία ενός νέου κυβερνητικού οργάνου που θα απαρτίζεται από στενούς συνεργάτες των τριών πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι θα έχουν καθημερινή επικοινωνία για όλο το φάσμα της κυβερνητικής πολιτικής. Οπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι πολύ δύσκολο να συνεδριάζει σε τόσο συχνή βάση η τρικομματική κυβέρνηση σε επίπεδο αρχηγών. «Σκεφτείτε ότι μόνο την τρέχουσα εβδομάδα συναντήθηκαν τρεις φορές για την ΕΡΤ» σημειώνουν με νόημα, προσθέτοντας ότι ο κ. Σαμαράς προκειμένου να είναι παρών στη συνάντηση, έφυγε το πρωί για Βιέννη ώστε να παραστεί στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, και επέστρεψε εσπευσμένα λίγο μετά τις 19.00, για να πάει κατευθείαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αυτό πάντως για το οποίο συμφώνησαν από την αρχή οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί είναι ότι ο τόπος δεν αντέχει στην παρούσα φάση πρόωρες εκλογές, καθώς σχεδόν όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά. Η οικονομία βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και οι εταίροι μάς πιέζουν να συνεχίσουμε με αυτό το σχήμα, καθώς η όποια ακυβερνησία, έστω και ενός μηνός, θα καταβαράθρωνε τις αγορές. Συν τοις άλλοις, θα ανέκοπτε το τεράστιο κύμα τουριστών που αναμένονται φέτος στην Ελλάδα. Οπως είπε και ο κ. Σαμαράς στους εταίρους του, το 2013 περιμένουμε ρεκόρ αφίξεων, με τις μελέτες να κάνουν λόγο για αναμενόμενη προσέλκυση 14 εκατομμυρίων τουριστών! Τέλος, σε περίπτωση που η χώρα θα έβαινε σε εκλογές, θα σταματούσαν αυτομάτως όλα τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και δημοσίων επενδύσεων, καθώς οι επιχειρηματίες θα ανέμεναν πρώτα να μάθουν τις αλλαγές που θα έκανε η όποια νέα κυβέρνηση και αν και κατά πόσο θα άξιζαν οι επενδυτικές κινήσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...