«Πρωταθλητές» στα επιτραπέζια

Εξυπνα κόλπα στρατηγικής για νίκη σε δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Jenga, η Monopoly και το Scrabble

Εξυπνα κόλπα στρατηγικής για νίκη σε δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Jenga, η Monopoly και το Scrabble 

Οσοι από εσάς δεν αγαπάτε τα χαρτιά ή θέλετε να διασκεδάσετε με τα παιδιά, τα ανίψια ή τα εγγόνια σας το βράδυ των Χριστουγέννων ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δεν έχετε παρά να παίξετε κάποιο από τα πιο δημοφιλή οικογενειακά επιτραπέζια παιχνίδια.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Μια και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να κερδίζεις, πρωταθλητές και ειδικοί στη Monopoly, στο Scrabble και το Jenga αποκαλύπτουν ανατρεπτικές στρατηγικές για να τα καταφέρετε.

Η Νάταλι Φίτζιμονς, που είναι πρωταθλήτρια στη Monopoly στο Ηνωμένο Βασίλειο, πιστεύει ότι η αγορά των δύο πιο ακριβών οικοπέδων που βρίσκονται πριν από την αφετηρία δεν είναι η καλύτερη στρατηγική.

«Μείνετε μακριά από αυτά, καθώς είναι πολύ ακριβά, ενώ λίγοι παίκτες θα πατήσουν πάνω τους» εξηγεί, προσθέτοντας ότι, σύμφωνα με τις στατιστικές, τα καλύτερα οικόπεδα είναι τα τρία τελευταία μετά τη φυλακή. Εξυπνη κίνηση, κατά τη Φίτζιμονς, είναι όταν ο παίκτης αποκτήσει όλα τα οικόπεδα του ίδιου χρώματος να τα βάλει αμέσως ενέχυρο στις τράπεζες, ώστε να πάρει χρήματα για να αγοράσει περισσότερα.

Οι αντίπαλοι

Πιστεύει δε ότι στα πρώτα στάδια του παιχνιδιού πρέπει να προτιμώνται τα σπίτια από τα ξενοδοχεία, καλώντας τους παίκτες να χτίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα, όταν ολοκληρώσουν την απόκτηση οικοπέδων. Κι αυτό γιατί στο παιχνίδι υπάρχουν μόνο 32 σπίτια και, όταν χρησιμοποιηθούν όλα, οι αντίπαλοι δεν μπορούν να χτίσουν.

paketo prosforon 26x16 copy

Αντίθετα με ό,τι πιστεύουν πολλοί, οι μεγάλες λέξεις δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίσεις στο Scrabble, σύμφωνα με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μπρετ Σμίθεραμ, ο οποίος συστήνει στους παίκτες να γνωρίζουν όσο το δυνατόν περισσότερες λέξεις με δυο τρία γράμματα.

«Κατά μέσον όρο, στα παιχνίδια χρησιμοποιώ το πολύ τρεις λέξεις με επτά γράμματα» αναφέρει χαρακτηριστικά, συμβουλεύοντας τους παίκτες να μη σκέφτονται μόνο τον επόμενο γύρο, αλλά τον μεθεπόμενο και να κρατούν χρήσιμα γράμματα.

Είναι τότε που οι μικρές λέξεις αποδεικνύονται σωτήριες. Καθησυχάζει, μάλιστα, λέγοντας ότι συνήθως ο αντίπαλος δεν έχει το γράμμα που φοβόμαστε.

Οι φανατικοί του Jenga δεν θα μπορούσαν να βρουν καλύτερο σύμβουλο από τη δημιουργό του Λέσλι Σκοτ, η οποία μιλώντας στην «Daily Mail» αποκάλυψε ότι δεν είναι καλή τακτική να τραβάμε πρώτα τα κεντρικά τούβλα. «Κάνουν πιο εύκολο το παιχνίδι για τον επόμενο παίκτη, γιατί ο πύργος παραμένει σταθερός» εξηγεί, συμβουλεύοντάς μας να τραβάμε με προσοχή ένα από τα εξωτερικά τούβλα κοντά στη βάση.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ