Καταδίκη Σώρρα

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης των 28 μηνών που του είχε επιβληθεί από το Εφετείο της Πάτρας

Ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης των 28 μηνών που του είχε επιβληθεί από το Εφετείο της Πάτρας

Μια νέα δικαστική εμπλοκή του Αρτέμη Σώρρα και της συζύγου του Βάιας βλέπει το φως της δημοσιότητας!

Κι αυτό διότι ο Αρειος Πάγος επικύρωσε την ποινή φυλάκισης των 28 μηνών με τριετή αναστολή που είχε επιβληθεί στον Αρτέμη Σώρρα από το Τριμελές Εφετείο Πατρών για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης, της συκοφαντικής δυσφήμησης και της ψευδούς καταμήνυσης.
Επίσης το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε την ποινή των 24 μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή που είχε επιβληθεί στη σύζυγό του για τα ίδια αδικήματα.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, το ζεύγος Σώρρα καταδικάστηκε καθώς αποπειράθηκε να εκβιάσει τον κουμπάρο του, πρώην δικηγόρο, προκειμένου, όπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση, να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος και συγκεκριμένα το ποσό των 45.000 ευρώ από την πώληση ενός αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, ο Αρτέμης Σώρρας ανέλαβε να πουλήσει μέσω εταιρίας συμφερόντων του το αυτοκίνητο του δικηγόρου και κουμπάρου του μάρκας BMW.
Τελικά το αυτοκίνητο πωλήθηκε αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν ποτέ στον δικηγόρο. Οταν εκείνος άρχισε να ψάχνει τι έγινε, άρχισε ένας τεράστιος πόλεμος εναντίον του προκειμένου τα χρήματα να μη φτάσουν ποτέ στα χέρια του.

Ο σκοπός

Το ζευγάρι τον απειλούσε με εξώδικα και επιστολές ότι θα τον καταστρέψει επαγγελματικά, θα υποβάλει εις βάρος του μήνυση και αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Πατρών (κάτι που τελικά έκαναν!) προκειμένου εκείνος να μη διεκδικήσει το ποσό των 45.000 ευρώ που οι ίδιοι είχαν παρακρατήσει.

Οπως επισημαίνεται στη δικαστική απόφαση, σκοπός των απειλών ήταν να απέχει ο δικηγόρος «από οποιανδήποτε διεκδίκηση του μη καταβληθέντος σε αυτόν αντιτίμου της πώλησης του οχήματός του και φοβούμενος τον διασυρμό και τον κίνδυνο από την προβολή των μυθευμάτων και των ψευδών περί απιστίας απειλών τους, για το με προέχουσα κοινωνική προσφορά λειτουργήματός του, να μη στραφεί σε βάρος τους, έτσι ώστε να καρπωθούν αυτοί το ποσό με αντίστοιχη ζημιά στην περιουσία του δικηγόρου».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ