Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Καψώνια-σοκ σε στρατιώτες!

Αποκαλυπτική έκθεση για κέντρο εκπαίδευσης όπου άνδρες και γυναίκες υποχρεώνονταν σε «παράλογες ασκήσεις σεξουαλικών κινήτρων»

Αποκαλυπτική έκθεση για κέντρο εκπαίδευσης όπου άνδρες και γυναίκες υποχρεώνονταν σε «παράλογες ασκήσεις σεξουαλικών κινήτρων»

Σαδιστικές πρακτικές, σεξουαλική κακοποίηση, τελετουργικά βίας και εξευτελισμός. Ετσι περιγράφεται η ζωή των επίλεκτων νεοσυλλέκτων σε έκθεση-σοκ που έφερε στο φως το περιοδικό «Der Spiegel» και αφορά τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η έκθεση περιγράφει όσα λαμβάνουν χώρα στο κέντρο ειδικής εκπαίδευσης Pfullendorf της Γερμανίας. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα μυστικής εσωτερικής έρευνας, την οποία ο γερμανικός στρατός αναγκάστηκε να επιβεβαιώσει μετά τη δημοσιοποίησή της.

Η έρευνα άρχισε τον Οκτώβριο του 2016, έπειτα από αναφορά γυναίκας υπολοχαγού που κατήγγειλε πως οι νεοσύλλεκτοι άνδρες και γυναίκες υποχρεώνονταν σε «εντελώς παράλογες ασκήσεις σεξουαλικών κινήτρων», όπως το να περάσουν γυμνοί μπροστά από συναδέλφους-μέλη της υπηρεσίας τους, να εισάγουν ταμπόν στον πρωκτό τους, να παραμένουν δεμένοι στο πάτωμα και να καταβρέχονται με μάνικες, ενώ όλα τα καψώνια κινηματογραφούνταν.

fhgfgfjg

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Spiegel», υπάρχουν ακόμη δύο προηγούμενες σχετικές καταγγελίες που έχουν επιβεβαιωθεί. Μετά την εσωτερική έρευνα, επτά στρατιωτικοί των οποίων η εμπλοκή στις εξευτελιστικές πρακτικές επιβεβαιώθηκε απαλλάχθηκαν των καθηκόντων τους, ενώ ερευνώνται αρκετοί ακόμη ως ύποπτοι για σοβαρές σωματικές βλάβες, στέρηση ελευθερίας και κακοποίηση.

Επιβεβαίωση

Στον απόηχο της έκθεσης του «Spiegel», ο στρατός εξέδωσε δήλωση που επιβεβαιώνει έναν «σημαντικό αριθμό περιστατικών που συνέβησαν στο ειδικό κέντρο επιχειρήσεων εκπαίδευσης/κατάρτισης» και ότι «έχουν ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη». Γερμανοί αξιωματούχοι καταδίκασαν δημοσίως τη σεξουαλική κακοποίηση και τη βία στο κέντρο Pfullendorf, ενώ η υπουργός Αμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε δήλωσή της χαρακτήρισε «αποκρουστικές και κατακριτέες» τις πρακτικές που ακολουθούνταν στο στρατόπεδο, «που δεν συμμορφώνονται με τα πρότυπα του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και της σεξουαλικής αυτοδιάθεσης».

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...