Παρασκευή, 31 Μαρτίου, 2023

Ιωάννα Μαλέσκου: «Μπήκαμε στο μήνα μας και μετράμε αντίστροφα»

Την Ιωάννα Μαλέσκου, η οποία βρίσκεται μια ανάσα πριν...

Η Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα παντρεύεται έτσι ξαφνικά!

Πάλι χτυπάνε... καμπάνες για την Καρολίνα Ζακλίν Καλύβα. Αυτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 31 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Χρειάζεται μεγάλη διπλωματία για να μη φτάσετε σε ακραίες...

«Πυρά» non stop από τον Ντάφι: Ο Βασάλος είναι ο Νο 1...

Νέα «πυρά» από τον Τριαντάφυλλο με αποδέκτη τον Κωνσταντίνο...

Αν έχει Ζέττα, διάβαινε

Πως το σύμπαν «συνωμότησε» για την πολιτικό από την Μαγνησία που βρέθηκε βουλευτής (από σπόντα) στην καρέκλα της υφυπουργού Υγείας.

Ο Ναπολέων Βοναπάρτης συνήθιζε να λέει ότι «στην πολιτική, όπως και στον πόλεμο, η χαμένη στιγμή δεν ξανάρχεται πλέον». Η Ζέττα Μακρή τον τελευταίο καιρό, όμως, μόνο χαμένες στιγμές δεν έχει. Αντιθέτως όλα της έχουν πάει πρίμα, εάν σκεφθεί κανείς ότι πριν από ένα χρόνο δεν είχε καν καταφέρει να εκλεγεί βουλευτής, και πριν από λίγα εικοσιτετράωρα προσήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο κρατώντας από το χέρι τον γιο της προκειμένου να ορκιστεί υφυπουργός Υγείας και ακολούθως να μετάσχει στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Τελικά, η μοίρα και οι συγκυρίες παίζουν απρόβλεπτα παιχνίδια.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά: Η όμορφη Ζωή (όπως είναι το βαπτιστικό της όνομα) εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Μαγνησίας τον Απρίλιο του 2000 και επανεξελέγη στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου του 2004. Ακολούθως έβαλε πλώρη για τον δήμο του Βόλου τον Νοέμβριο του 2010 ως επικεφαλής του συνδυασμού «Νέος Δήμος, Νέο Ξεκίνημα». Δεν εκλέγεται, με αποτέλεσμα να ασκεί καθήκοντα μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης. 

Στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατεβαίνει και πάλι υποψήφια βουλευτής, αλλά δεν καταφέρνει να μπει στο Κοινοβούλιο. Ηταν πρώτη επιλαχούσα, χωρίς να έχει ελπίδα να μπει στον ναό της Δημοκρατίας πριν ξαναγίνουν εκλογές. Η μοίρα όμως, είχε άλλη άποψη: τοποθετείται στη θέση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και, λογικά, μέχρι και σήμερα εκεί θα παρέμενε, εάν δεν συνέβαινε ένα δυσάρεστο γεγονός.

Τέλη Μαρτίου φέτος πεθαίνει αιφνίδια ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος. Η ίδια, ως πρώτη επιλαχούσα στον νομό, καλείται πλέον να ορκιστεί βουλευτής. Ενα ασυνήθιστο γεγονός όμως σημαδεύει την κηδεία του αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτή Μαγνησίας Θανάση Νάκου: η οικογένεια του εκλιπόντος απαγορεύει την είσοδο στη Ζέττα Μακρή (η ίδια θα καταλάβει τη θέση του στη Βουλή). Στους κατοίκους του Βόλου είναι κοινό μυστικό η άτυπη κόντρα που είχαν Μακρή και Νάκος. Μετά το απαγορευτικό από την οικογένεια του εκλιπόντος, η Ζέτα Μακρή αναγκάζεται να αποχωρήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυρία Μακρή είχε ειδοποιηθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος βουλευτή ότι είναι ανεπιθύμητη στην κηδεία. Η ίδια αποφάσισε ωστόσο να παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία, κρίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η στοχοποίησή της θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη. Τελικά αναγκάστηκε να μεσολαβήσει ο αστυνομικός διοικητής Μαγνησίας για να μπει η Ζέττα Μακρή στην εκκλησία και να ανάψει ένα κερί πριν αποχωρήσει. Λίγο αργότερα της είχε επιστραφεί το στεφάνι που είχε στείλει στην κηδεία.

Λίγους μήνες μετά το περιστατικό που έγινε στη μητρόπολη του Βόλου, και πιο συγκεκριμένα το βράδυ της 24 Ιουνίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Σίμος Κεδίκογλου παρουσιάζει επισήμως τη σύνθεση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου, στο οποίο η Ζέττα Μακρή δεν μετέχει. Τρεις ώρες αργότερα όμως όλα ανατρέπονται: η Σοφία Βούλτεψη που είχε ανακοινωθεί ότι αναλαμβάνει υφυπουργός Υγείας κρίνει σκόπιμο να παραιτηθεί πριν καν ορκιστεί, αφού παρουσιάστηκε αρνητική στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Αδωνι Γεωργιάδη. Ετσι, το Μαξίμου τηλεφωνεί στην κ. Μακρή προτείνοντάς της να πάρει τη θέση της. Εκείνη δέχεται με χαρά!

Γενικά, η Ζέττα Μακρή γνωρίζει καλά πώς κινείται η πολιτική σκηνή και δεν συνηθίζει να… χάνει τις στιγμές. Μην ξεχνάμε ότι προέρχεται από πολιτική οικογένεια, καθώς είναι κόρη του αείμνηστου βουλευτή Γρεβενών της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Μακρή, που είχε εκλεγεί στις εκλογές του 1974 και του 1977. Οπως πάντως είχε δηλώσει η ίδια παλαιότερα στον υπογράφοντα, το γεγονός ότι ο πατέρας της ήταν εθνοπατέρας δεν την επηρέασε στο να κατέλθει και εκείνη στον στίβο της πολιτικής, καθώς «ο πατέρας μου δεν ζούσε όταν εγώ έγινα βουλευτής. Είχε ήδη πεθάνει πριν από εφτά χρόνια και δεν πολιτευόταν ούτε στη Μαγνησία ούτε σε όμορο νομό. Ηταν βουλευτής στον νομό Γρεβενών. Οπότε, πολιτική προίκα δεν πήρα. Τώρα, εάν σε ορισμένους περνούσε η σκέψη ότι είχα κάποια εμπειρία και πολιτική κρίση επειδή ο πατέρας μου ήταν πολιτικός, ίσως να συνέβη». Προσθέτει μάλιστα ότι λόγω του πατρός της με την ατμόσφαιρα του Κοινοβουλίου ήταν εξοικειωμένη. «Οταν μπήκα για πρώτη φορά στη Βουλή, από το υπερβολικό άγχος μη δείξω τη χαρά μου ή για να μη φανεί ότι έχω χάσει το μέτρο, νομίζω ότι την εκλογή μου δεν την απόλαυσα όσο θα ήθελα» μας εκμυστηρεύεται.

Ξενύχτια και πολύ διάβασμα

Η νέα υφυπουργός Υγείας είναι από τις γυναίκες που εν μέρει τα πάνε καλά με τις καταχρήσεις. Δεν έχει καπνίσει ποτέ στη ζωή της («ούτε για δοκιμή», όπως λέει), ωστόσο πίνει («Αντέχω το ποτό. Ασε που στον Βόλο κάνουμε και καλό τσίπουρο» σημειώνει) και αντέχει το ξενύχτι. «Αντέχω πολύ το ξενύχτι και κοιμάμαι ελάχιστα. Εάν κοιμηθώ τέσσερις με πέντε ώρες, είμαι ξεκούραστη. Ετσι ήμουν από μικρή» υπογραμμίζει.

Κάτι που ενδεχομένως δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως η κ. Μακρή είναι φανατική βιβλιοφάγος. Παλαιότερα διάβαζε μερικές σελίδες ακόμη και για να την πάρει ο ύπνος – συνήθως νεοελληνική λογοτεχνία. «Παλαιότερα διάβαζα και στις γλώσσες που μιλάω (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά) γιατί η μετάφραση δεν με ευχαριστεί πάντοτε»! Από εδώ και πέρα μάλλον θα το ρίξει στην ανάγνωση νομοσχεδίων…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τσακώσαμε» το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ να διασκεδάζει στους Ρέμο – Γαρμπή

Η γνωστή ηθοποιός εδώ και λίγους μήνες έχει βρει...

Παντρεύτηκε παρουσιαστής του ΣΚΑΙ με ρεπόρτερ του Open

Ο γνωστός δημοσιογράφος και παρουσιαστής παντρεύτηκε τη σύντροφό του...

Ξέσπασε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Είναι ένας άνθρωπος κακόψυχος, μεγαλώνει και είναι κακός»

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ξέσπασε κατά γνωστού κυρίου της σόουμπιζ...

«Παρέλαση 1985 Δ.Μ. Καταδρομών», έγραψε ο γνωστός πρωταγωνιστής

Ο γνωστός ηθοποιός με αφορμή τον εορτασμό της 25ης...

Ερωτευμένος ο Φίλιππος Τσαγκρίδης – Αυτή είναι η σύντροφός του μετά την Καινούργιου

Ο Φίλιππος Τσαγκρίδης μετά τον χωρισμό του από την...

Κάρμεν Ρουγγέρη: Αυτός είναι ο γιος της ηθοποιού

Η Κάρμεν Ρουγγέρη είναι από τις πιο ταλαντούχες και...

«Με τον άντρα μου χαθήκαμε για 10 χρόνια και όταν ξαναβρεθήκαμε στον πρώτο μήνα έμεινα έγκυος»

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ εξομολογήθηκε πώς έγινε η...

Προβλήματα για την Αθηνά Ωνάση – Δείτε πόση περιουσία της έμεινε

Η Αθηνά Ωνάση, εγγονή του αείμνηστου Αριστοτέλη Ωνάση, ζει...