Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Διαστημικός» ξενώνας

Πρωτόγνωρη εμπειρία η διαμονή σε ένα από τα 20 δωμάτια-κάψουλες του Subspace Hostel στο Ζάγκρεμπ για όσους θέλουν να κοιμηθούν σαν… αστροναύτες!

Πρωτόγνωρη εμπειρία η διαμονή σε ένα από τα 20 δωμάτια-κάψουλες του Subspace Hostel στο Ζάγκρεμπ για όσους θέλουν να κοιμηθούν σαν… αστροναύτες!

Μπορεί να μην έχει συνθήκες έλλειψης βαρύτητας και η επικοινωνία να μη γίνεται με το κέντρο ελέγχου αλλά με τη ρεσεψιόν, ωστόσο το Subspace Hostel στην καρδιά του Ζάγκρεμπ καυχιέται ότι είναι ό,τι πιο κοντινό υπάρχει στην Ευρώπη σε διαμονή κατά το πρότυπο διεθνούς διαστημικού σταθμού.

Aπό την Κατερίνα Νικολοπούλου

Αν λοιπόν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς κοιμούνται οι αστροναύτες όταν βρίσκονται στο Διάστημα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε την πόλη της Κροατίας, όπου με χρέωση από 25 έως 35 ευρώ, ανάλογα με τον εξοπλισμό κάθε δωματίου, ο ξενώνας θα σας δώσει την ευκαιρία μιας εμπειρίας σχεδόν από πρώτο χέρι.

17494168

Δύο δεκαετίες μετά τα εγκαίνια του πρώτου ίντερνετ καφέ στην Κροατία, σ’ ένα ισόγειο της οδού Τέσλα, το ίδιο σημείο έγινε τόπος πρωτοπορίας για τον τομέα της φιλοξενίας, αφού αποτελεί τον πρώτο «διαστημικό ξενώνα» στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ο Χρβόγιε Κρλιτς, φανατικός των ταινιών επιστημονικής φαντασίας από τα παιδικά χρόνια του, ενώ έκανε μια αναζήτηση στο ίντερνετ, έπεσε πάνω σε κάψουλες που είδε ότι χρησιμοποιούνταν σε ασιατικές χώρες σε ξενοδοχειακές μονάδες, και έτσι του ήρθε η ιδέα να ανοίξει κάτι μοναδικό όχι μόνο στην Κροατία αλλά και σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

Φιλοξενία

«Οταν είδα αυτές τις διαστημικές κάψουλες, σάστισα. Δεν άργησα ωστόσο να τις οραματίζομαι μέσα σ’ έναν χώρο φιλοξενίας και η ονομασία Subspace Hostel ήρθε φυσικά. Μετά αποφάσισα να κάνω την ιδέα πραγματικότητα» έχει δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του στα τοπικά μέσα ο Κρλιτς.

17494163

Επειτα από έναν χρόνο εργασιών και κάτι παραπάνω από 260.000 ευρώ κατάφερε να δημιουργήσει τον ξενώνα των… διαστημικών ονείρων του. «Εχουμε 20 κάψουλες. Η καθεμία από αυτές έχει σύνδεση wi-fi, οθόνες Android διαφορετικών μεγεθών με πάνω από 1.000 κανάλια, διάφορα επίπεδα εξαερισμού και air condition. Οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε φωριαμούς και τουαλέτες που είναι σχεδιασμένοι ειδικά και έχουν πατενταριστεί» εξηγεί ο Κρλιτς. Κάθε φιλοξενούμενος μπορεί να κλειστεί στην κάψουλά του, να φορέσει τα ακουστικά του και να απομονωθεί από τον έξω κόσμο. Στους υπόλοιπους χώρους έχει διατηρηθεί το ίντερνετ καφέ, ενώ υπάρχει και ένας χώρος κοινής χρήσης με καρέκλες, μικρά τραπέζια και κουζινάκι με ψυγείο που παρέχει δυνατότητα παρασκευής καφέ, τσαγιού ή κάποιου ελαφρού γεύματος τύπου σάντουιτς.

Εκτός από τις κάψουλες, αυτό που κάνει το Subspace Hostel μοναδικό είναι και οι τοίχοι του, που έχουν φιλοτεχνηθεί από τον ζωγράφο και αντιπρόεδρο της Κροατικής Ενωσης Καλλιτεχνών Τόμισλαβ Μπουντάκ. Το ταβάνι, τέλος, είναι βαμμένο με ειδικό χρώμα, που λάμπει όπως τα αστέρια στον ουρανό όταν φωτίζεται με υπεριώδες φως.

04.06 espr.weekend 260x160 630x388 630x388 630x389 630x388 630x388 630x387 630x387 630x387 630x389 630x388 630x386 630x387 630x387

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...