Οποιος θέλει (τώρα) μπαίνει

Οι παλαιοί μέτοχοι γύρισαν την πλάτη στον ΠΑΟ που πλέον είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Ακόμη μία φορά αποδείχθηκε μέσα σε λίγους μήνες πόσο μικρό είναι το ενδιαφέρον των μετόχων του Παναθηναϊκού για το μέλλον της ομάδας, έτσι όπως εξελίχθηκε η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Τον περασμένο Απρίλιο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε ακόμη μία φορά ότι προχωράει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 15.000.000 ευρώ, με διάρκεια τριών μηνών και την αισιοδοξία ότι θα καλυφθεί αν όχι όλο, τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου ποσού.

Ηδη πέρασαν οι δύο πρώτοι μήνες και η ανταπόκριση των παλαιών μετόχων ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, με αποτέλεσμα να μην έχει καλυφθεί ούτε το 1/3 της αύξησης. Κι ας είχε πει τότε η νομική σύμβουλος της ΠΑΕ Αθηνά Μπαλομένου ότι υπάρχει νέος ενδιαφερόμενος που έχει βάλει χρήματα για την ΑΜΚ, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει το όνομά του. Αν υπήρχε όμως, δεν θα είχε εμφανιστεί;

Ο τρίτος μήνας, που είναι πλέον σε εξέλιξη, αφορά τους νέους μετόχους, άρα δίνει την ευκαιρία σε όποιον θελήσει να βάλει όλα τα χρήματα να καταστεί αυτομάτως ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, η οποία σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξει χέρια. Τους προηγούμενες μήνες ήταν το σίριαλ με τον πρίγκιπα που κρατούσε σε ενδιαφέρον τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ωστόσο ουδέποτε έγινε το deal που θα άλλαξε τον ρου της ιστορίας των «πράσινων». Ολα δείχνουν λοιπόν ότι και πάλι δεν θα εμφανιστεί κανένας νέος επενδυτής, ειδικά σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον επιχειρηματικό κόσμο αλλά και στη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Παναθηναϊκός από πλευράς χρεών. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς ότι το έργο του Γιάννη Αλαφούζου είναι τρομερά δύσκολο, γι’ αυτό και έγινε στροφή στον κόσμο της ομάδας, καθώς μέσα από την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» μπορεί να βοηθήσει στη συγκέντρωση χρημάτων.

Π. ΚΑΤΩΝΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ