Yoga για μωράκια

Η μαία Μαρία Ελευθεριάδη εξηγεί πώς γονείς μαζί με τα παιδιά τους (ηλικίας από 1 έως 4 ετών) είναι SMART

Η μαία Μαρία Ελευθεριάδη εξηγεί πώς γονείς μαζί με τα παιδιά τους (ηλικίας από 1 έως 4 ετών) είναι SMART

Παιδιά ηλικίας έως 4 ετών -ακόμα και… μωρά- συμμετέχουν μαζί με τις μαμάδες τους σε μαθήματα SMART toddler yoga, απολαμβάνοντας ένα κλίμα χαράς και τραγουδιού, που τα βοηθάει να εκτελούν τις ασκήσεις, οι οποίες είναι αυστηρά προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες και ικανότητες.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Τόσο οι γονείς όσο και τα παιδιά γυμνάζονται μαζί και παράλληλα διασκεδάζουν, αποκτώντας δύναμη, ελαστικότητα και ισορροπία μέσα από ένα δομημένο πρόγραμμα βρεφικής yoga, ενώ εξασκούνται και στη βαθιά χαλάρωση, που έρχεται ως αντιστάθμιση στην ενεργητική δραστηριότητα.

«Ανάμεσα στις τόσες δραστηριότητες που υπάρχουν για παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι τάξεις smart toddler yoga ξεχωρίζουν, γιατί φέρνουν μαζί γονείς και παιδιά ενός έως τεσσάρων ετών σε μια ολιστική εμπειρία γιόγκα.

Δεξιότητες

H SMART (Stretch Move And Relax Together) yoga βοηθάει τον γονιό και το παιδί, διότι ενισχύει τη φυσική ευεξία τους. Επίσης, δίνει ερεθίσματα για ανάπτυξη των γλωσσικών, ακουστικών και άλλων αναπτυξιακών δεξιοτήτων των παιδιών.

Θρέφει το πνεύμα και δυναμώνει τους οικογενειακούς δεσμούς» εξηγεί στην «Espresso» η μαία Μαρία Ελευθεριάδη, ειδικευμένη εκπαιδεύτρια yoga και βοηθός μητρότητας.

Η έμπειρη μαία, που φωτογραφήθηκε σε ώρα μαθήματος μαζί με παιδιά και μητέρες σε στάσεις yoga, εξηγεί τι σημαίνει η κοινή άσκηση για μια οικογένεια: «Αποτελεί μία κοινή θετική εμπειρία, η οποία βοηθάει τις νέες οικογένειες σε μια δύσκολη περίοδο, που συχνά συνοδεύεται από συναισθηματικά ξεσπάσματα των παιδιών και δοκιμασίες ορίων.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο ηρεμούν τα μωρά μέσα από αυτή τη διαδικασία. Μπορεί όλη την ημέρα να γκρινιάζουν, μόλις όμως ξεκινήσουμε λες και κάτι μαγικό γίνεται μέσα τους και είναι έτοιμα να μας δείξουν τον καλύτερό τους εαυτό»!

Σύμφωνα με την εκπαιδεύτρια, μέσα από αυτό το νέο trend οι γονείς επανασυνδέονται με το παιδί που κρύβουν μέσα τους, με αποτέλεσμα να μπορούν έτσι να έρχονται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στα μωρά τους, μέσω της δημιουργικότητας και της διαίσθησης.

«Μέσω των μαθημάτων, προσπαθούμε με αγάπη και παιχνίδι να υποστηρίξουμε την επαφή κατά το μεταβατικό στάδιο όπου τα παιδιά αρχίζουν και αποκτούν μεγαλύτερη κινητικότητα και η σωματική επαφή με τους γονείς τους είναι συχνά μειωμένη» λέει.

Πρόγραμμα και για την εγκυμοσύνη

Οπως προσθέτει η Μαρία Ελευθεριάδη, εξίσου σημαντική με τη SMART toddler yoga είναι και η birthing lightly yoga, που βοηθά σημαντικά τις μητέρες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους: «Η yoga birthing lightly αποσκοπεί στην αύξηση της άνεσης των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ενώ βοηθάει στη μείωση της ανάγκης για ιατρική παρέμβαση, εφαρμόζοντας προσεκτικά επιλεγμένες και δοκιμασμένες ασκήσεις της yoga.

Αποτελεί ήπια γυμναστική, η οποία βοηθάει στη μείωση του άγχους, με αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές της birthing lightly yoga είναι πρωτοπόρες και προσαρμοσμένες, ώστε να είναι οι ασφαλέστερες και οι καταλληλότερες για τις εγκύους».

Τεχνικές αναπνοών

Με ασκήσεις birth yoga η Μαρία Ελευθεριάδη βοηθάει τις υποψήφιες μανούλες και την ώρα του τοκετού, με την εναλλαγή στάσεων και τη συνεχή αλληλουχία κινήσεων. «Με τις τεχνικές αναπνοών στόχος μας είναι η βελτίωση της αναπνοής της γυναίκας όχι μόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά και σε όλη τη μεταγεννητική περίοδο.

Σημαντική είναι, επίσης, η σωματική και η συναισθηματική ευεξία που προκύπτουν από τις ασκήσεις και τις τεχνικές χαλάρωσης, ενώ με την ελαστικότητα και τη σταθερότητα που δημιουργείται στο πυελικό έδαφος δημιουργούνται καλύτερα θεμέλια για την αποκατάσταση του περινέου, ακόμα και όταν η ιατρική παρέμβαση κριθεί απαραίτητη» διευκρινίζει.


{{-PCOUNT-}}27{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...

Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκείνοι που δεν  εφαρμόζουν...

Στήριγμα σε φοιτητές και γονείς η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στήριγμα στους νέους που ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους, αλλά και...

Το τζακ ποτ της χρονιάς στο ΛΟΤΤΟ με 1,4 εκατ. ευρώ

Κέρδη ρεκόρ για το 2020 κληρώνει απόψε το ΛΟΤΤΟ, με το...

Παγκόσμια εκστρατεία για τα έντυπα ΜΜΕ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων IFJ και η Παγκόσμια Ενωση UNI Global...