Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η κατάλληλη γυμναστική

Η κολύμβηση βοηθά στην απώλεια κιλών • ΔΙΑΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΥΜΟΥΣ • Συμβουλές για άσκηση kickboxing στο σπίτι • «ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΦΙΔΡΩΣΗ»! • Η έκθεση στο φως κάνει «κλικ» στον μεταβολισμό • Η ΝΤΑΝΙ ΜΙΝΟΓΚ ΤΟ «ΚΑΙΕΙ»

Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Το σώμα των ονείρων της κατάφερε να αποκτήσει μοντέλο από την Αυστραλία, χάρη στην κατάλληλη γυμναστική που της επέτρεψε να διακόψει τις αυστηρές δίαιτες, οι οποίες την είχαν κάνει να μοιάζει με σκελετό. Η Χέιτι Μπόιντλ εκμυστηρεύεται ότι μετά την ενηλικίωσή της έκανε επί χρόνια κάθε είδους αυστηρή δίαιτα, ενώ στο γυμναστήριο έκανε εξαντλητικά προγράμματα με στόχο το αδυνάτισμα.

Μπορεί να έχανε κιλά, όμως στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπη με σοβαρές διατροφικές διαταραχές που είχαν ως αποτέλεσμα να αδυνατίσει επικίνδυνα. Πριν από τρία χρόνια, όμως, η 28χρονη Αυστραλή αποφάσισε ότι, για να καταφέρει να χτίσει το σώμα των ονείρων της, δεν έπρεπε να καταπιέζει τον εαυτό της στη διατροφή, ενώ στο γυμναστήριο έπρεπε να αλλάξει πρόγραμμα.

Ειδικοί τη συμβούλευσαν να κάνει ασκήσεις που θα ενδυναμώνουν το σώμα της και όχι αυτές που αδυνατίζουν. Η Μπόιντλ ακολούθησε τη συμβουλή τους και τώρα είναι τόσο ικανοποιημένη με το σώμα της που ποζάρει ως μοντέλο σε μεγάλα περιοδικά fitness.

Η κολύμβηση βοηθά στην απώλεια κιλών 

Η κολύμβηση είναι, σύμφωνα με την Ιταλίδα προπονήτρια Σάρα Σαμπατίνι, ένας από τους καλύτερους τρόπους εκγύμνασης του σώματος, ο οποίος βοηθάει και στην απώλεια κιλών. Η Σαμπατίνι αναφέρει ότι, όταν κάποιος κολυμπάει με μέτριο ρυθμό, καταναλώνει 350 θερμίδες την ώρα, ενώ, αν ο ρυθμός είναι έντονος, «καίει» 600 θερμίδες την ώρα. Η ειδικός εξηγεί ότι κατά την κολύμβηση γυμνάζονται ταυτόχρονα όλοι οι μύες του σώματος, χωρίς όμως να επιβαρύνονται οι αρθρώσεις. Εχει μάλιστα το πλεονέκτημα, σε σχέση με τις ασκήσεις με βάρη, ότι αυξάνει και την ελαστικότητα των μυών.

ΔΙΑΙΤΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΥΜΟΥΣ

Οι δίαιτες που βασίζονται αποκλειστικά στην κατανάλωση χυμών καλό θα ήταν να αποφεύγονται, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American College of Cardiology».

Η έρευνα επισημαίνει ότι, όταν κανείς πίνει χυμό, στην ουσία αφαιρεί από τα φρούτα τις φυτικές ίνες που κάνουν καλό στην υγεία και λαμβάνει μόνο ζάχαρη και βιταμίνες. Αν καταναλώνει χυμούς αντί να τρώει φαγητό και να πίνει νερό, τότε αυτό που κάνει είναι να λαμβάνει θερμίδες σε υγρή μορφή.

Για αυτό, σημειώνει η έρευνα, καλό θα ήταν να μην πίνονται οι χυμοί ως υποκατάστατο γεύματος, ενώ στην καθημερινή διατροφή προτεραιότητα θα πρέπει να έχει η κατανάλωση φρούτων και όχι χυμών. Τέλος, συνιστούν να αποφεύγεται το μέλι στους χυμούς, καθώς προσθέτει θερμίδες.

Συμβουλές για άσκηση kickboxing στο σπίτι

Η αεροβική γυμναστική που βασίζεται στις ασκήσεις του kickboxing δεν είναι απαραίτητο να γίνει στο γυμναστήριο, αλλά με την κατάλληλη καθοδήγηση μπορεί να εξασκηθεί κανείς και στο σπίτι, αναφέρει η Καναδή γυμνάστρια αστέρων του Χόλιγουντ Ζανέτ Τζένκινς.

rt234qtq34 1Επισημαίνει, μάλιστα, ότι δεν χρειάζεται εξειδικευμένος εξοπλισμός για να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι την άσκηση που προτείνει. Συνιστά να ξεκινήσει κανείς από τη βασική θέση μάχης, φέρνοντας το αριστερό πόδι μπροστά.

Στη συνέχεια, να γείρει το σώμα του λίγο προς τα πίσω και να σηκώσει τα χέρια πάνω από το κεφάλι του. Ακολούθως, να κατεβάσει τα χέρια, ενώ ταυτόχρονα πλησιάζει το γόνατο στον θώρακά του και να επαναλάβει.

«ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΦΙΔΡΩΣΗ»!

Ποιος ιδρώνει περισσότερο στο γυμναστήριο, οι άντρες ή οι γυναίκες; Απάντηση στο ερώτημα έδωσαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Γουόλονγκονγκ της Αυστραλίας, οι οποίοι θέλησαν να διαπιστώσουν αν ισχύει η διαδεδομένη πεποίθηση ότι οι γυναίκες ιδρώνουν λιγότερο από τους άντρες. Ανακάλυψαν ότι και τα δύο φύλα ιδρώνουν στον ίδιο βαθμό, όταν έχουν το ίδιο μέγεθος. Επειδή, όμως, συνήθως οι γυναίκες είναι πιο μικροκαμωμένες ή πιο αδύνατες από τον μέσο όρο των αντρών, φαίνεται σαν να ιδρώνουν λιγότερο από εκείνους.

Η έκθεση στο φως κάνει «κλικ» στον μεταβολισμό

Αν θέλει κανείς να μην πάρει κιλά και να διατηρήσει τη φόρμα του, αρκεί να κάνει μια πολύ απλή κίνηση το πρωί, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «PLOS One»: να ανοίξει τα παραθυρόφυλλα, έτσι ώστε να μην ντύνεται στο σκοτάδι. Οι επιστήμονες εξηγούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εκτεθεί ο οργανισμός στο ηλιακό φως για αρκετό χρόνο ώστε να επηρεαστεί θετικά το βάρος του. Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι αρκούν 20 με 30 λεπτά έκθεση στο ηλιακό φως την ημέρα για να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός.

Η ΝΤΑΝΙ ΜΙΝΟΓΚ ΤΟ «ΚΑΙΕΙ» 

Η ποπ σταρ και ηθοποιός Ντάνι Μινόγκ (φωτό δεξιά) καταφέρνει να τραβάει πάνω της τα φλας των φωτογράφων σχεδόν όπως και η διάσημη αδελφή της Κάιλι, χάρη στο καλλίγραμμο σώμα της. Για να το καταφέρει, όπως αποκάλυψε η ίδια, η 45χρονη ακολουθεί πρόγραμμα γυμναστικής υψηλής έντασης, για να καταναλώσει θερμίδες, αλλά και να τονώνει τους μυς της. Οταν δεν πηγαίνει στο γυμναστήριο, κάνει συνεδρίες yoga για να βελτιώνει την ελαστικότητα του σώματός της.

* EASTAR Ποιοτική Αθλητική Διατροφή

Τι είναι πρωτεΐνη EASTAR;

Οι πρωτεΐνες είναι μεγάλες ενώσεις που παρασκευάζονται με τον συνδυασμό μικρότερων αμινοξέων. Στη διατροφή είναι γνωστές ως μακροθρεπτικά συστατικά και δίνουν ενέργεια στο σώμα μας. Κάθε γραμμάριο πρωτεΐνης περιέχει 4 θερμίδες.

Υπάρχουν 20 αμινοξέα που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πρωτεΐνης. Οι πρωτεΐνες που δεν έχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται ελλιπείς. Οι πηγές πρωτεΐνης που περιέχουν και τα 20 αμινοξέα ονομάζονται πλήρεις. Επιλέγοντας λοιπόν τις πλήρεις θα εξασφαλίσετε όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο οργανισμός σας.

Ορισμένα αμινοξέα μπορούν να παραχθούν στο σώμα και δεν είναι τόσο απαραίτητα για τη διατροφή μας. Τα αμινοξέα που δεν μπορούν να παραχθούν από τον οργανισμό μας όμως, θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή μας.

Ψάξαμε στη αγορά και βρήκαμε την καλύτερη φυσική 100% WHEY PROTEIN (πρωτεΐνη ορού γάλακτος άμεσης απορρόφησης) η οποία μάλιστα παράγεται στην Ελλάδα από την EASTAR. Κυκλοφορεί σε περιεκτικότητες 80% & 92% με ή χωρίς υδατάνθρακες σε απίστευτες γεύσεις ώστε να φτιάχνετε smoothies και ενεργειακά ποτά για ενδυνάμωση / αποκατάσταση μυών/ γράμμωση / μυικό όγκο / έλεγχο βάρους. Μπείτε στο site της εταιρίας, www.eastar.gr   εκμεταλευτείτε τις εξαιρετικά καλές τιμές της σε σχέση με την άριστη ποιότητα της. www.eastar.gr   

offer

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...