Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Από τη Γένεση στο Κάρμα

Ξενάγηση στα εικαστικά «Καταφύγια» της Κατερίνας Σταμπολίτη! Λαμπερά εγκαίνια της νέας έκθεσής της

Η τέχνη είναι καταφύγιο. Και η εικαστικός Κατερίνα Σταμπολίτη το απέδειξε περίτρανα στη νέα έκθεσή της, η οποία εγκαινιάστηκε με κάθε λαμπρότητα την περασμένη Πέμπτη στη φιλόξενη γκαλερί Art Zone 42.

Η παρουσίαση με τίτλο «Καταφύγια» περιλαμβάνει συνολικά 18 έργα τέχνης μικρών και μεγάλων διαστάσεων, δημιουργίες παλαιότερες αλλά και πίνακες που φιλοτεχνήθηκαν πρόσφατα.

gsegdr 5

Προσωπικότητες από τον χώρο των τεχνών, εκπρόσωποι του δικηγορικού και του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και λάτρεις της τέχνης βρέθηκαν την Πέμπτη από νωρίς στην αίθουσα της γκαλερί προκειμένου να απολαύσουν τα έργα της γνωστής εικαστικού. Ανάμεσα σε εκείνους που ξεναγήθηκαν στους χώρους της εκθεσιακής αίθουσας και θαύμασαν τα έργα ήταν και η παρουσιάστρια Ελένη Ψυχούλη, ο εικαστικός Κώστας Ευαγγελάτος, ο γλύπτης Κωνσταντίνος Βαλαής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αθηναίων και γενικός διευθυντής της καθημερινής εφημερίδας «Εστία» Ελευθέριος Σκιαδάς, η Ιωάννα Σταμούλου, ο εικαστικός Γιώργος Ανδρούτσος, καθώς και αρκετοί ακόμη οι οποίοι, με ένα ποτήρι κρασί ανά χείρας, περιηγήθηκαν στα μύχια της ζωγραφικής ψυχής της εικαστικού.

Εκφραστική δύναμη

Εργα όπως το «Κάρμα», ο «Καφές», η «Γένεση» και φυσικά η εκπληκτική «Γυναίκα στα κίτρινα», ένας πίνακας που φιλοτέχνησε η δημιουργός εμπνεόμενη από το δράμα των Σύρων προσφύγων, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των φιλότεχνων.

gsegdr 1

Ιδιαίτερα θερμής υποδοχής έτυχε και ένα από τα τελευταία και πιο πρόσφατα έργα της δημιουργού, η «Εξομολόγηση», ένας πίνακας με μεγάλη εκφραστική δύναμη και εξπρεσιονιστικές αναφορές.

Επηρεασμένη πάντοτε από τη ροή των γεγονότων, σε αυτή την έκθεση η ταλαντούχα δημιουργός παρουσιάζει τον ρόλο της γυναίκας όσον αφορά τις κοινωνικές συνθήκες διαβίωσής της αλλά και το σθένος που εκείνη πρέπει να επιδεικνύει ως μάνα, τροφός και προστάτιδα των παιδιών της, όταν εξαναγκάζεται να εγκαταλείψει την εστία της για να βρει περίθαλψη σε άλλον τόπο. Μάλιστα, όπως υποστηρίζει και η ίδια η δημιουργός, το γεγονός ότι η γυναίκα καταγράφεται στον καμβά με γυρισμένη πλάτη θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάπου βαθιά μέσα της ελπίζει και προχωράει, ανασυγκροτώντας τις δυνάμεις της.

gsegdr 4

Μέσα από τις μαύρες και γκρι αποχρώσεις ξεπροβάλλουν συμβολικά χρώματα, αφήνοντας την αίσθηση της αναδημιουργίας και της αναγέννησης από τις στάχτες της. Κατά την ίδια δε η πηγή έμπνευσης των έργων της είναι οι καθημερινές και ανθρώπινες εικόνες, η ίδια η ζωή, η ρουτίνα αλλά και οι δικές της συναισθηματικές διακυμάνσεις. Γι’ αυτό και σε πολλά από τα έργα της, τα εσωτερικά της συναισθήματα αλλά και οι σκέψεις της «αποκαλύπτονται» στον θεατή.

Infο: Η έκθεση της Κατερίνας Σταμπολίτη με τίτλο «Καταφύγια» παρουσιάζεται στην γκαλερί Art Zone 42 (Βασιλέως Κωνσταντίνου 42, Αθήνα) και θα διαρκέσει έως και την 1η Απριλίου. Η γκαλερί λειτουργεί Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10.00-14.00 και 18.00-21.00 και την Τετάρτη και το Σάββατο 11.00-15.00. Την Κυριακή και τη Δευτέρα παραμένει κλειστή.

gsegdr 2

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...