Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 27 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣ: Η υλική αναβάθμιση στον επαγγελματικό και τον οικονομικό...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Super «Αντέτο»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο επικρατέστερος στο NBA για το φετινό βραβείο του «Πιο Βελτιωμένου Παίκτη»

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Οι Αμερικανοί εντυπωσιάστηκαν το 2013 από τα δύσκολα παιδικά χρόνια του και έκαναν λόγο για «ζωή παραμύθι». Η τέταρτη σεζόν του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ, όμως, περιλαμβάνει -επίσης εντυπωσιακά- στατιστικά, θαρρεί κανείς βγαλμένα από… ταινία επιστημονικής φαντασίας. Ο 22χρονος γκαρντ/φόργουορντ, που τα ξημερώματα της Κυριακής (20 π. στη νίκη 90-82 στη Φιλαδέλφεια) βοήθησε το Μιλγουόκι να εξασφαλίσει την πρόκριση στα πλέι οφ, έβαλε χθες το όνομά του δίπλα σε σπουδαίους παίκτες. Με τους φετινούς μ.ό. 23,1 π., 8,7 ριμπ., 5, 4 ασ., 1,9 κοψ., 1,7 κλεψ., ο σταρ των Μπακς δεν είναι μόνο ο επικρατέστερος για το βραβείο του «Πιο Βελτιωμένου Παίκτη» της χρονιάς (πέρυσι μέτρησε 16,9 π., 7,7 ριμπ., 4,3 ασ.) αλλά έγινε και ο πρώτος παίκτης στην ιστορία των «ελαφιών» που ολοκληρώνει χρονιά ως κορυφαίος της ομάδας του στις πέντε βασικές στατιστικές κατηγορίες!

Για μόλις μία ασίστ

Στα χρονικά του ΝΒΑ αυτό το έχουν πετύχει μόνο οι Τζούλιους Ερβινγκ (Σίξερς), Ντέιβ Κάουενς (Σέλτικς), Σκότι Πίπεν (Μπουλς), Τρέισι ΜακΓκρέιντι (Μάτζικ) και Κέβιν Γκαρνέτ (Γουλβς)! Για μόλις μία ασίστ μ.ό., μάλιστα, ο «Αντέτο» έμεινε εκτός πρώτης 20άδας σε όλη τη Λίγκα, ενώ βρίσκεται στο Top-20 σε πόντους (19ος), ριμπάουντ (16ος), κοψίματα (6ος) και κλεψίματα (10ος). Ο Γάλλος γκαρντ της Σάρλοτ, Νικολά Μπατούμ, «ψήφισε» ήδη μέσω twitter για «Πιο Βελτιωμένο» της σεζόν τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος κατέγραψε 55 ματς με +20 π., 17 με +30 π. και στις 10/2 πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 41 πόντους κόντρα στους Λέικερς!

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΓΟΥΕΣΤΜΠΡΟΥΚ

Οι σχεδόν απίστευτοι φετινοί αριθμοί του ΝΒΑ δεν περιορίστηκαν στην «εκτόξευση» του Αντετοκούνμπο σε All Star επίπεδο. Μεγάλος πρωταγωνιστής της κανονικής περιόδου που ολοκληρώνεται τα ξημερώματα της Πέμπτης είναι σαφώς ο Ράσελ Γουέστμπρουκ, ο οποίος πριν από 24 ώρες πέτυχε κάτι που πολλοί θεωρούσαν αδιανόητο. Ο Αμερικανός γκαρντ της Οκλαχόμα Σίτι σημείωσε 50 πόντους (12/20 δίπ., 5/12 τρίπ., 11/11 βολ.), 16 ριμπ., 10 ασ. και το νικητήριο τρίποντο 106-105 στο Ντένβερ, πετυχαίνοντας το 42ο τριπλ-νταμπλ της χρονιάς και καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 41 του θρυλικού Οσκαρ Ρόμπερτσον (1962)! Αμφότεροι είναι οι μοναδικοί παίκτες στην ιστορία με τέτοιον μ.ό. τριπλ-νταμπλ σε μία σεζόν και ο Ρόμπερτσον, με κείμενο στην ιστοσελίδα TheUndefeated, έγραψε: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ευτυχής για τον Γουέστμπρουκ. Πρέπει να σεβόμαστε κάθε στιγμή που γράφεται ιστορία». Ο Γουέστμπρουκ έχει συνολικά 79 τριπλ-νταμπλ στην καριέρα του και είναι τέταρτος, πίσω από τον Ρόμπερτσον (181), τον Μάτζικ Τζόνσον (138) και τον νυν προπονητή του Αντετοκούνμπο, Τζέισον Κιντ (107).

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...