Βρήκαν στα σκουπίδια βιβλίο που «έκρυβε» 15.000 (!) ευρώ

Αναυδοι έμειναν οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης όταν άνοιξαν ένα βιβλίο που βρήκαν στα σκουπίδια και ανακάλυψαν ότι στις σελίδες του έκρυβε έναν μικρό θησαυρό!

Αναυδοι έμειναν οι εργαζόμενοι σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στο Ηράκλειο Κρήτης όταν άνοιξαν ένα βιβλίο που βρήκαν στα σκουπίδια και ανακάλυψαν ότι στις σελίδες του έκρυβε έναν μικρό θησαυρό!

Μέσα στον μεγάλο όγκο σκουπιδιών που είχαν περισυλλέξει οι υπάλληλοι βρήκαν ένα βιβλίο με χοντρό εξώφυλλο, το οποίο σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα περνούσε απαρατήρητο, καθώς κανείς δεν θα έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον γι’ αυτό, λόγω της παλαιότητάς του.

Ομως, κάποιοι από τους εργαζομένους του εργοστασίου διαπίστωσαν τυχαία ότι κάτι εξείχε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου. Γεμάτοι περιέργεια το άνοιξαν και αντίκρισαν εμβρόντητοι δεκάδες χαρτονομίσματα των 200, των 100, των 50 ακόμα και των 500 ευρώ!

Με τα μάτια γουρλωμένα από την έκπληξη, οι υπάλληλοι ενημέρωσαν και τους υπόλοιπους συναδέλφους τους και άρχισαν όλοι μαζί να καταμετρούν τα δεκάδες κολλαριστά χαρτονομίσματα που «ξεπηδούσαν» μέσα από τις κιτρινισμένες σελίδες του παλιού χοντρού βιβλίου. Τελικά, διαπίστωσαν ότι το ποσό ξεπερνούσε τα 15.000 ευρώ!

Το μυστικό

Εκτιμάται πως το βιβλίο με τα χρήματα ανήκε ενδεχομένως σε κάποιον ηλικιωμένο, ο οποίος φύλαγε για χρόνια το κομπόδεμά του μέσα στις σελίδες του και προφανώς δεν είχε αποκαλύψει σε κανέναν το μυστικό του.
Οταν πια έφυγε από τη ζωή, κανείς δεν αντιλήφθηκε τον κρυμμένο θησαυρό, πράγμα που είναι λογικό, αφού ποτέ κάποιος δεν θα φανταζόταν την περίεργη κρυψώνα που είχε διαλέξει για να φυλάξει τις οικονομίες μιας ζωής! Ετσι, το βιβλίο και μαζί ο μικρός θησαυρός κατέληξαν στα σκουπίδια, ώσπου έτυχε να έρθει στο φως το μεγάλο ποσό εξαιτίας της… περιέργειας των εργαζομένων. Για την ώρα, πάντως, παραμένει άγνωστο πού θα καταλήξουν τα 15.000 ευρώ.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ