Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

«Ναι» στον σολομό αλλά χωρίς υπερβολές

Οι τοξικές ουσίες μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα.

Τα λεγόμενα λιπαρά ψάρια είναι σαφέστατα ευεργετικά για την υγεία και θα ήταν η ιδανική τροφή, αν δεν υπήρχε η μόλυνση στις θάλασσες! Τοξικές ουσίες όπως οι διοξίνες, που αποθηκεύονται στο λίπος τους, επιβάλλουν η κατανάλωσή τους να γίνεται με μέτρο…

Ειδικά οι εγκυμονούσες και τα παιδιά μικρής ηλικίας θα πρέπει να τρώνε μικρές ποσότητες ώστε να περιορίζουν αντίστοιχα τις ποσότητες τοξικών ουσιών στις οποίες εκτίθενται. Ενδεικτικό ως προς τη σοβαρότητα του θέματος είναι ότι η νορβηγική κυβέρνηση αναγκάστηκε να επαναξετάσει προς τα κάτω τις προτεινόμενες ποσότητες, με τις παραπάνω ευαίσθητες πληθυσμιακές κατηγορίες να καλούνται να μην καταναλώνουν πάνω από δύο με τρεις μερίδες λιπαρών ψαριών εβδομαδιαία. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν ο σολομός, οι σαρδέλες, το σκουμπρί και η ρέγκα και χαρακτηρίζονται λιπαρά καθώς είναι πλούσια σε ωμέγα-3 ,τα οξέα των οποίων έχουν ευεργετικό ρόλο για την υγεία, όπως έχει αποδειχθεί πολλές φορές ερευνητικά.

Αυτή η ιδιότητά τους υπονομεύεται από τοξικές ουσίες όπως τα πολυχλωριωμένα διφαινύλια και οι διοξίνες, οι οποίες χρησιμοποιούνταν στη βιομηχανία για πολλά χρόνια. Οι εν λόγω ουσίες μπορεί μεν να έχουν απαγορευτεί, ωστόσο επειδή είναι ελάχιστα βιοδιασπώμενες εξακολουθούν να υπάρχουν στη φύση και κυρίως στον βυθό της θάλασσας. Τα ψάρια τις καταναλώνουν μαζί με την τροφή τους και τις αποθηκεύουν στο λίπος τους. Αυτός είναι ο λόγος που τα πιο μεγάλης ηλικίας ψάρια έχουν υψηλότερα επίπεδα τέτοιων ουσιών στον οργανισμό τους. Με αυτά τα δεδομένα, οι υγειονομικές αρχές ευρωπαϊκών χωρών συμβουλεύουν την κατανάλωση ψαριών δύο φορές την εβδομάδα, με την εναλλαγή λιπαρών και άπαχων για τους ενήλικες αλλά και για τα παιδιά άνω των 10 ετών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα