Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 29 Μαρτίου

ΚΡΙΟΣΜην αφήσετε τους άλλους να καθορίζουν τη ζωή σας....

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

Βομβιστής «τζογαδόρος»

Συνελήφθη 28χρονος για την επίθεση στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ! Σύμφωνα με την εισαγγελία, είχε στοιχηματίσει σε πτώση της αξίας των μετοχών της γερμανικής ομάδας

Η κερδοσκοπία στο χρηματιστήριο και όχι ο τζιχάντ ήταν το κίνητρο του βασικού υπόπτου για τη βομβιστική επίθεση στο λεωφορείο της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ο οποίος συνελήφθη χθες.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελία, ο άντρας ήθελε να κερδίσει χρήματα με την τεχνική του σορταρίσματος, «στοιχηματίζοντας» στην πτώση της αξίας των μετοχών της ομάδας μετά την επίθεση.

Πρόκειται για τον 28χρονο Σεργκέι Β., ο οποίος έχει γερμανική και ρωσική υπηκοότητα και συνελήφθη από πράκτορες της επίλεκτης ομάδας GSG9 στην πόλη Τίμπιγκεν. Οπως ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία, ο 28χρονος τελεί υπό έρευνα για απόπειρα δολοφονίας, πρόκληση έκρηξης και επικίνδυνη επίθεση. Η εισαγγελία διευκρινίζει ότι το κίνητρό του δεν ήταν «τρομοκρατικό», αλλά οικονομικό, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν ήταν τζιχαντιστής, αλλά κερδοσκόπος χρηματιστής.

Συγκεκριμένα, στις 11 Απριλίου, πριν κάνει την επίθεση με τρεις εκρηκτικούς μηχανισμούς στο λεωφορείο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομάδας στο οποίο επέβαινε και ο Ελληνας διεθνής Σωκράτης Παπασταθόπουλος, ο 28χρονος είχε σορτάρει 15.000 μετοχές της Μπορούσια Ντόρτμουντ. Αυτό σημαίνει ότι είχε «παίξει» μια μορφή χρηματιστηριακού στοιχήματος, από το οποίο θα αποκόμιζε οικονομικό κέρδος σε περίπτωση που η αξία της μετοχής μειωνόταν σημαντικά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Το ποσό που θα κέρδιζε

Οπως εξηγούν οι εισαγγελικές Αρχές, ο Σεργκέι Β. ανέμενε ότι οι μετοχές θα έπεφταν απότομα αμέσως μετά τη βομβιστική επίθεση, ειδικά στην περίπτωση που κάποιος παίκτης σκοτωνόταν ή τραυματιζόταν σοβαρά. Υπενθυμίζουμε ότι από την επίθεση τραυματίστηκε στο χέρι ο ποδοσφαιριστής Μαρκ Μπάρτρα. Η αστυνομία προσπαθεί να προσδιορίσει ποιο θα ήταν το ποσό που θα κέρδιζε σε περίπτωση που η επίθεση είχε εξελιχθεί όπως την είχε σχεδιάσει.

Η αστυνομική έρευνα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εισαγγελίας, έδειξε ότι ο 28χρονος είχε κλείσει δωμάτιο στο ίδιο ξενοδοχείο όπου διέμεναν οι παίκτες της Μπορούσια Ντόρτμουντ, από το οποίο μπορούσε να παρακολουθεί το σημείο όπου έγιναν οι εκρήξεις. Για να πραγματοποιήσει το σορτάρισμα των μετοχών της ομάδας χρησιμοποίησε τη σύνδεση του ξενοδοχείου στο διαδίκτυο, ενώ τα χρήματα που απαιτούνταν τα είχε εξασφαλίσει λαμβάνοντας τραπεζικό δάνειο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...