Παράσημο για την σκυλίτσα «κομάντος»

Το βελγικό ποιμενικό έχει φέρει στον κόσμο 43 κουταβάκια για τον Ελληνικό Στρατό

Το βελγικό ποιμενικό έχει φέρει στον κόσμο 43 κουταβάκια για τον Ελληνικό Στρατό

Μια… σκυλίτσα ήταν το τιμώμενο πρόσωπο σε τελετή που δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις παρασημοφορήσεις των στελεχών του Στρατού!

Από τον Νίκο Πιτσιακίδη

Πρόκειται για ένα θηλυκό βελγικό ποιμενικό (Malinois), που κέρδισε με το παραπάνω τα… κόκαλά του για τις υπηρεσίες αναπαραγωγής που προσέφερε όσο καιρό ανήκει στο Γ΄ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο (Γ΄ ΚΝΟ), το οποίο εδρεύει στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
Το λυκόσκυλο εντάχθηκε στη δύναμη των πατρογονικών στρατιωτικών σκύλων του Γ΄ ΚΝΟ. Γεννήθηκε το 2009 και, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία για την ευζωία των συγκεκριμένων τετράποδων, ολοκλήρωσε την αναπαραγωγική ζωή της, που διαρκεί επτά χρόνια. Στο διάστημα αυτό έφερε στον κόσμο όχι ένα και δύο, αλλά 43 στρατιωτικά… κουταβάκια, προσφέροντας τεράστιο οικονομικό όφελος στην υπηρεσία!

Γι’ αυτό άλλωστε βραβεύτηκε από υψηλόβαθμα στελέχη του Στρατού, που θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να την τιμήσουν για την πολύτιμη προσφορά της. Με το παράσημο στον λαιμό, το πανέμορφο Malinois βγήκε καμαρωτό και στην καθιερωμένη αναμνηστική φωτογραφία με τον εκπαιδευτή του και τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Πάντως, το παράσημο δεν σημαίνει αποστρατεία για τη γλυκύτατη σκυλίτσα. Με τον νέο συνοδό της θα συνεχίσει την αποστολή της ως φύλακας σε μονάδα, αφού έχει λάβει τη σχετική εκπαίδευση.

Συγκροτήθηκε το 1912

Το κτηνιατρικό νοσοκομείο είναι μία από τις αρχαιότερες υγειονομικές μονάδες του Ελληνικού Στρατού, αφού συγκροτήθηκε το 1912.
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του λειτουργούν τμήματα αναπαραγωγής, εκτροφής και νοσηλείας στρατιωτικά εργαζόμενων σκύλων και τμήματα μακροσκοπικού, εργαστηριακού, υγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου τροφίμων και νερών που προορίζονται για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...