Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Ο τελικός της ντροπής

Μαχαιρώματα, σπασμένα κεφάλια και δεκάδες τραυματίες στο «ντέρμπι» των χούλιγκαν πριν από το ματς! Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Μαχαιρώματα, σπασμένα κεφάλια και δεκάδες τραυματίες στο «ντέρμπι» των χούλιγκαν πριν από το ματς! Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα

Επιμέλεια
Γιώργος Σηφάκης,
Αλέξης Τσατσούλης

Αγρια θηρία, οι χούλιγκαν των «Δικεφάλων» εντόπισαν με χαρακτηριστική ευκολία τα κενά των μέτρων τάξης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και μετέτρεψαν το Πανθεσσαλικό Στάδιο σε ζούγκλα.

Ο απολογισμός των μαχών σώμα με σώμα αναφέρει δεκάδες τραυματίες, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το προσωπικό του Εθνικού Κέντρου Αμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) που λειτουργεί στα γραφεία κάτω από την κεντρική εξέδρα του σταδίου και από τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Περισσότερα από δέκα άτομα -κάποια χτυπημένα με κατσαβίδια- διακομίστηκαν στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου και άλλα με σπασμένο κεφάλι! Μαχαιρωμένος οπαδός διέφυγε τον κίνδυνο ύστερα από χειρουργική επέμβαση!

Ο τελικός άρχισε με 28 λεπτά καθυστέρηση. Χρειάστηκε η από κοινού είσοδος των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων προκειμένου να ηρεμήσουν τα θηρία στις εξέδρες. Μάλιστα, οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ περίμεναν τους συναδέλφους τους της ΑΕΚ για να επιστρέψουν μαζί στα αποδυτήρια, περνώντας από την είσοδο κάτω από τις θέσεις των οπαδών του «Δικέφαλου του Βορρά».

Ποταμός αίματος

Βέβαια τα θηρία των ελληνικών γηπέδων δεν ηρεμούν αν δεν δουν αίμα και χθες στο Πανθεσσαλικό χύθηκε ποταμός αίματος. Η απώλεια ανθρώπινης/νων ζωής/ών αποφεύχθηκε, γιατί, ευτυχώς, δεν το επιδίωξαν οι χούλιγκαν. Κατά τη διάρκεια των μαχών στην πεζογέφυρα απέναντι από την εξέδρα των επισήμων οι σώφρονες έκαναν τον σταυρό τους! Ηταν εύκολο να πέσει κάποιος από μεγάλο ύψος και σήμερα όλοι υποκριτικά να αναζητούμε τα αίτια της βίας και να κλαίμε (ξανά) πάνω από το/α μνήμα/τα.

Νωπά είναι, εξάλλου, τα δάκρυα από την απώλεια του Νάσου Κωνσταντίνου, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο ύστερα από επίθεση που δέχτηκε μετά τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ απέναντι στον Παναθηναϊκό για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Πάντως, τα άγρια θηρία πιστώνονται τον σεβασμό που έδειξαν στη μνήμη του αδικοχαμένου 24χρονου. Απαντες σίγησαν υποδειγματικά για ένα λεπτό στη μνήμη του πριν από τη σέντρα του τελικού. Είτε τα θηρία είχαν χορτάσει από αίμα και άγριο ξύλο είτε απλώς είχε λειτουργήσει αποτελεσματικά η παρουσία -με πολύ μεγάλη και αδικαιολόγητη καθυστέρηση- κρανοφόρων στην πεζογέφυρα-πεδίο μάχης.

esr 0805 034 cmyk

Η καταγραφή των γεγονότων θα γίνει για τυπικούς λόγους. Η πρώτη έκρηξη (δακρυγόνο ή βόμβα κρότου – λάμψης) ακούστηκε στις 5.47 μ.μ. Ακολούθησε βομβαρδισμός από δακρυγόνα σε οπαδούς της ΑΕΚ που προσπάθησαν να μπουν με φωτοτυπημένα εισιτήρια. Αμέσως οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ανέλαβαν δράση. Βρήκαν «κερκόπορτα» προς τον αγωνιστικό χώρο και επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις, δείχνοντας πρόθεση να κινηθούν για επίθεση προς το πέταλο των οπαδών της ΑΕΚ. Μέχρι και μολότοφ έριξαν μέσα στο γήπεδο!

Την ίδια ώρα, ημίγυμνος χούλιγκαν της «Ενωσης» διέσχισε μόνος του την πεζογέφυρα, πέταξε καπνογόνο στους οπαδούς τους ΠΑΟΚ και επέστρεψε στη θέση του για να συγκροτήσει ομάδα επίθεσης. Ακολούθησε πόλεμος στην πεζογέφυρα, με καδρόνια, «δόρατα» από λαμαρίνα, καπνογόνα, σπασμένα καρεκλάκια… Οι συγκρούσεις των χούλιγκαν στο πολύ στενό μέτωπο, σε ικανό ύψος από το έδαφος, ήταν σφοδρές.

Από χθες οι πρωταγωνιστές παρακολουθούν το οπτικό υλικό των μαχών, αναζητούν τον εαυτό τους στις φωτογραφίες των μέσων μαζικής ενημέρωσης, μετρούν χτυπήματα στον «αντίπαλο» και αναδεικνύουν νικητές και ηττημένους στον άρρωστο μικρόκοσμό τους. Οι δε… υπεύθυνοι θα συνεχίσουν την έρευνα για τα αίτια του φαινομένου. Υποκριτές! Το πρόβλημα δεν είναι το ποδόσφαιρο. Η ελληνική κοινωνία ψυχορραγεί.

ΕΛ.ΑΣ.: ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, στην προσαγωγή 22 και την ταυτοποίηση πέντε, που καταζητούνται, προχώρησε η Αστυνομία μετά τα επεισόδια στον Βόλο, πριν από τον τελικό του Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Το αρμόδιο τμήμα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας έδρασε μέσα από φωτογραφίες και βίντεο. Επίσης, η ΓΑΔ Λάρισας κάνει λόγο για 13 τραυματίες και άλλους τρεις αστυνομικούς, ευτυχώς όλοι τους με ελαφρά τραύματα.

Πρέπει να επισημανθεί ότι έως αργά το βράδυ δεν είχε υπάρξει επίσημη ανακοίνωση με τη θέση της Αστυνομίας για όσα έγιναν χθες, στην οποία ενδεχομένως να μεταφέρονται πληροφορίες και για τις συλλήψεις. Τέλος, εκτός των ατόμων που έχουν τραυματισθεί ελαφρά, υπάρχουν πληροφορίες από το νοσοκομείο που κάνουν λόγο για είκοσι άτομα τα οποία έφτασαν στα ιατρεία. Από αυτά, τα τέσσερα χρειάστηκε να υποβληθούν σε επεμβάσεις, ενώ ένα ήταν σοβαρά τραυματισμένο.

Και στη Λαμία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Νοσοκομείο Λαμίας σταμάτησε το βράδυ του Σαββάτου, μετά τον τελικό Κυπέλλου, ένα πούλμαν με οπαδούς της ΑΕΚ. Οπως μεταδίδει το lamiareport.gr, κάποιοι από τους οπαδούς ήταν τραυματισμένοι από τις συμπλοκές που είχαν σημειωθεί στο Πανθεσσαλικό και χρειάζονταν ιατρική φροντίδα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν παρέμεινε κανένας για νοσηλεία. Αμεσα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα επείγοντα και αποχώρησαν με το λεωφορείο, το οποίο τους περίμενε έξω από το Νοσοκομείο Λαμίας. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι οι οπαδοί δεν πήγαν νωρίτερα στο Νοσοκομείο Βόλου, καθώς εκεί υπήρχε Αστυνομία που έκανε προσαγωγές ατόμων τα οποία συμμετείχαν στα επεισόδια.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....