Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Γερμανικό «φαρμάκι»

Οι δηλώσεις του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών Σέντερ, λίγο πριν συναντηθεί με τον Τσακαλώτο, και η αναστάτωση που προκάλεσε με το «κούρεμα»

Οι δηλώσεις του Βαυαρού υπουργού Οικονομικών Σέντερ, λίγο πριν συναντηθεί με τον Τσακαλώτο, και η αναστάτωση που προκάλεσε με το «κούρεμα»

Ούτε την εθιμοτυπία δεν τήρησε ο Βαυαρός υπουργός Οικονομικών Μάρκους Σέντερ και, λίγη ώρα πριν συναντηθεί, χθες το πρωί, με τον ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο, είχε φροντίσει να ρίξει το «φαρμάκι» του κατά της χώρας μας. Ισως και να μπερδεύτηκε και να νόμιζε ότι ήρθε σαν ελεγκτής του προγράμματος…

«Είμαι ιδιαιτέρως ανήσυχος για το κατά πόσον οι Ελληνες είναι πραγματικά σοβαροί ως προς την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» είχε δηλώσει στο γερμανικό πρακτορείο DPA πριν διαβεί την πόρτα του γραφείου του κ. Τσακαλώτου.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν οι δηλώσεις του και μετά τη συνάντηση, καθώς ανέφερε σε βαυαρικό τηλεοπτικό μέσο ότι «οι μεταρρυθμίσεις χρειάζεται να εφαρμοστούν. Η δέσμευση από μόνη της δεν είναι αρκετή».

Μάλιστα, οι συνεργάτες του κ. Τσακαλώτου πήραν «φωτιά» όταν πληροφορήθηκαν ότι ο Μάρκους Σέντερ είχε επεκταθεί στις συγκεκριμένες δηλώσεις του και στο ιδιαίτερα «ευαίσθητο» για το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών θέμα του χρέους, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν συζητεί ονομαστική μείωση («κούρεμα») του χρέους. Ετσι, στην αρχική -αρκετά γενικόλογη- επίσημη ανακοίνωση για το τι διημείφθη σχετικά με το χρέος, κύκλοι του υπουργείου πρόσθεσαν ότι «μετά την πρόσφατη συμφωνία με τους θεσμούς πρέπει να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη ρύθμιση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, όπως κατ’ επανάληψη έχει ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση».

Σχέδιο β’

Ο Μάρκους Σέντερ έγινε γνωστός στη χώρα μας φέτος τον Μάρτιο, όταν είχε δηλώσει ότι «η Ελλάδα δεν θα αντέξει στην ευρωζώνη. Θα πρέπει να εξετάσουμε ένα σχέδιο β’ για την Ελλάδα». Τουλάχιστον χθες αναίρεσε αυτή τη θέση, λέγοντας στα γερμανικά ΜΜΕ ότι το Grexit δεν είναι πλέον στην ατζέντα.

Ο Βαυαρός υπουργός συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, και για τις προτάσεις της Ν.Δ. για την οικονομία, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανησυχία του για την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Συνάντηση είχε και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος δήλωσε ευρωσκεπτικιστής, «γιατί ο χριστιανισμός, η αλληλεγγύη και οι τρεις πυλώνες όπου στηρίχθηκε η Ευρώπη, το Ρωμαϊκό Δίκαιο, η Ιστορία και ο χριστιανισμός, μετακινήθηκαν. Πιστεύω ότι η Ευρώπη δεν είναι η Ευρώπη της αλληλεγγύης, αλλά της εκμεταλλεύσεως».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...