Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Με πρότυπο τη Μισέλ!

Η σύζυγος του Μακρόν Μπριζίτ Τρονιέ θέλει να αναβαθμίσει τον ρόλο της Γαλλίδας πρώτης κυρίας

Η σύζυγος του Μακρόν Μπριζίτ Τρονιέ θέλει να αναβαθμίσει τον ρόλο της Γαλλίδας πρώτης κυρίας

To αμερικανικό μοντέλο αναμένεται να ακολουθήσει η νέα πρώτη κυρία της Γαλλίας, μετά τη σαρωτική νίκη του κατά 24 χρόνια νεότερου συζύγου της στον β’ γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 66,10%, έναντι 33,90% της Μαρίν Λεπέν.

Η 64χρονη Μπριζίτ Τρονιέ, η οποία θα εγκατασταθεί στο Μέγαρο των Ηλυσίων την ερχόμενη Κυριακή, φέρεται διατεθειμένη να μιμηθεί τη Μισέλ Ομπάμα και να εμπλακεί ενεργά στη διοίκηση της χώρας, μέσα από θέματα που κατέχει ως παλιά καθηγήτρια, δηλαδή την εκπαίδευση.

«Το βασικό ενδιαφέρον της Μπριζίτ είναι η μεταρρύθμιση στον χώρο της εκπαίδευσης και θα εστιάσει ειδικότερα σε θέματα που αφορούν τα αυτιστικά και τα μη προνομιούχα παιδιά, δηλαδή να κινηθεί εκτός γραμμής πολιτικών πυρών» δήλωσε χαρακτηριστικά στους κυριακάτικους «Times» του Λονδίνου η Καντίς Νεντελέκ, βιογράφος του ζεύγους Μακρόν.

Πέρα όμως από τον πολύ συγκεκριμένο τομέα, η πρώην καθηγήτρια Γαλλικής Λογοτεχνίας, Λατινικών και Θεάτρου θα έχει και έναν συντονιστικό ρόλο στο πλευρό του συζύγου της. Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει δηλώσει ότι θα προτείνει εντός των πρώτων εβδομάδων της προεδρίας του την καθιέρωση ενός επίσημου μεν, άμισθου δε ρόλου για την πρώτη κυρία, καθώς έως σήμερα ο ρόλος αυτός δεν περιλάμβανε επίσημες υποχρεώσεις.

«Θα έχει οντότητα, θα έχει φωνή, άποψη για τα πράγματα. Θα είναι στο πλευρό μου, όπως ήταν πάντα, αλλά επιπλέον θα έχει και δημόσιο ρόλο» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά ο νέος πρόεδρος.
Εξάλλου, από τη στιγμή που ο Μακρόν μπήκε στα πολιτικά χωράφια, η γυναίκα που τον συντροφεύει από την εφηβεία του ανέλαβε ενεργό ρόλο, αφού διαχειρίστηκε την ατζέντα του, διόρθωνε τις ομιλίες του και τον συμβούλευε για τις δημόσιες εμφανίσεις του… Μάλιστα, σε απόσπασμα του ντοκιμαντέρ που θα μεταδώσει το δίκτυο TF1 και το οποίο κατέγραψε τις 200 μέρες του Μακρόν προς την εξουσία η Τρονιέ φαίνεται να απαγορεύει στον νυν πρόεδρο να φάει σοκολατάκια λέγοντάς του με ύφος… δασκάλας «δεν θέλω να τρως τέτοιες βλακείες»!

«Πάρτι» στο Χόλιγουντ

Με αναρτήσεις στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, το Χόλιγουντ εκδήλωσε τον ενθουσιασμό του για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών. Η Μαντόνα, η οποία ανέβασε και βίντεο που δείχνει τα παιδιά της να χορεύουν στην κουζίνα γιορτάζοντας τη νίκη αυτού που έγινε ο νεότερος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, έγραψε «Ζήτω η Γαλλία!». Αναλόγως ζητωκραύγασε και ο πρωταγωνιστής Μαρκ Χάμιλ, ο Λουκ Σκαϊγουόκερ του «Πολέμου των Αστρων». «Μια νίκη για την ελπίδα και την ανθρωπότητα» σχολίασε η Μία Φάροου, ενώ ο Κάπτεν Αμέρικα Κρις Εβανς έγραψε «Συγχαρητήρια στη Γαλλία» στον λογαριασμό του στο twitter.

17945308 2

H επιλογή του επιτελείου του Εμανουέλ Μακρόν να οργανώσει τα επινίκια μπροστά στη γυάλινη πυραμίδα που βρίσκεται στο προαύλιο του Μουσείου του Λούβρου ξύπνησε μέσα στους συνωμοσιολόγους τον… Νταν Μπράουν! Το twitter, λοιπόν, γέμισε φωτογραφίες του Μακρόν με φόντο την πυραμίδα, στις οποίες επισημαινόταν ότι η γεωμετρική μορφή που σχηματιζόταν είναι σύμβολο των Illuminati, της μυστικής οργάνωσης που, σύμφωνα με τα βιβλία του Μπράουν, έχει διεισδύσει σε κυβερνητικά πόστα και πολυεθνικές εταιρίες, υπηρετώντας μια παγκόσμια συνωμοσία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...