Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ο μάγος της παλέτας

Ο 30χρονος Νίκος Σουρβίνος κατασκευάζει eco friendly έπιπλα

Η ιδέα για κατασκευή επίπλων από… παλέτες προκάλεσε αρχικά έντονο γέλιο στον επιπλοποιό πατέρα του κατασκευαστή Νίκου Σουρβίνου. Ωστόσο, σήμερα, και ιδιαίτερα μετά τη μεγάλη αποδοχή της μοντέρνας και eco friendly συλλογής του, έγινε ο μεγαλύτερος θαυμαστής του!

Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο 30χρονος, η ιδέα προέκυψε κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού του, όταν προσπαθούσε σε κάποιο μάθημα Packaging να στριμώξει όσο περισσότερες παλέτες μπορούσε μέσα σε μια εικονική καρότσα φορτηγού!

4

«Εκεί συνειδητοποίησα τις ιδιότητες της παλέτας, που ως τότε τη γνώριζα μόνο ως μέσο μεταφοράς εμπορευμάτων. Εντυπωσιάστηκα τότε τόσο πολύ, που θέλησα να μάθω τα πάντα. Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η αντοχή της κι αυτό γιατί οι ευρωπαλέτες είναι κατασκευασμένες από πέντε δοκάρια φουρνιστής οξιάς, δύο εσωτερικά δοκάρια από πεύκο και εννέα τάκους από νοβοπάν υψηλής πυκνότητας. Αυτό συντελεί σε μια βιομηχανική κατασκευή, που η αντοχή της ξεπερνά τον έναν τόνο»!

Το ταξίδι στη Βαρκελόνη

Την ίδια εποχή ο νεαρός κατασκευαστής άρχισε να συλλέγει κάθε χρήσιμη πληροφορία μέσα από τον κυβερνοχώρο. Ετσι, ανακάλυψε ότι στη Βαρκελόνη είχαν ξεκινήσει να γίνονται μόδα τα πρώτα έπιπλα από παλέτες.

3

«Αποφάσισα να ταξιδέψω στη Βαρκελόνη για να δω από κοντά τις κατασκευές. Μου άρεσε τόσο πολύ η δουλειά, που το 2009, όταν επέστρεψα στην Ελλάδα, αποφάσισα να κατασκευάσω τη δική μου, πιο εξελιγμένη συλλογή. 2Ομως, δυστυχώς, οι δικοί μου άνθρωποι (χρόνια κατασκευαστές επίπλων) την είδαν με μισό μάτι! Αυτό ήταν που με πείσμωσε περισσότερο τελικά, αφού ήθελα να τους αποδείξω πως όχι μόνο μπορώ να κατασκευάσω τέτοιου τύπου έπιπλα, αλλά να τα κάνω και μόδα».

Με μοναδικό σύμμαχο στην πρώτη του προσπάθεια τον φίλο του Λεωνίδα, που εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση, κατάφερε να δημιουργήσει τον πρώτο καναπέ με την υπογραφή του. «Με το σκεπτικό πως ο Λεωνίδας είναι ο τεχνίτης που ό,τι του δώσεις σε χαρτί είναι πάντα σε θέση να το κατασκευάσει, φτιάξαμε τον πρώτο μας καναπέ, που δεν έμοιαζε καθόλου με εκείνον που είχα δει στη Βαρκελόνη. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που θεωρώ ότι δεν αντέγραψα μια ιδέα, απλώς εμπνεύστηκα από αυτήν».

Πλέον, ο Νίκος Σουρβίνος μαζί με τον Λεωνίδα Μωραΐτη και τον Παναγιώτη Μανοδήμο βρίσκονται πίσω από τις πιο πετυχημένες κατασκευές από παλέτα. Οπως εξηγεί, η δουλειά τους εκτός από αγάπη και μεράκι θέλει κόπο και τρόπο, για να είναι πετυχημένη.

«Οσοι βλέπουν σήμερα τα έπιπλα από παλέτα το πρώτο που λένε είναι “αυτό το κάνω κι εγώ”! Η αλήθεια είναι πως έχει πλάκα όλο αυτό, γιατί νομίζουν πως είναι κάτι εύκολο. Δεν είναι έτσι, όμως. Οι παλέτες που διαλέγουμε για κατασκευή επίπλων είναι επιλεγμένες μία προς μία και υπάρχει μια σειρά από διεργασίες που είναι απαραίτητες για να κάνουν τα έπιπλα αυτά αθάνατα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό περιβάλλον». 

«Πρωταγωνιστές» και στη «Μουρμούρα»

Επιπλα από παλέτες με την υπογραφή του Νίκου Σουρβίνου, όπως κρεβατοκάμαρα, τραπεζάκι σαλονιού και καναπές, έχουν η Λένα (Φωτεινή Αθερίδου) και ο Σίμος (Κωνσταντίνος Πλεμμένος) στο σπίτι όπου μένουν για τις ανάγκες του τηλεοπτικού σίριαλ «Μη αρχίζεις τη μουρμούρα»: «Δεν φτιάξαμε τυχαία έπιπλα από παλέτες για τους δύο νεαρούς πρωταγωνιστές του σίριαλ. Βάσει του σεναρίου, είναι και οι δύο φοιτητές, όπως φοιτητές είναι και οι καλύτεροι πελάτες μας. Στα περισσότερα φοιτητικά σπίτια υπάρχουν σήμερα έπιπλα από παλέτες. Κατασκευάζουμε από γραφεία και καναπέδες μέχρι κρεβατοκάμαρες, τραπεζάκια και κάθε λογής έπιπλο. Επίσης έχουμε φτιάξει έπιπλα για πολλά καταστήματα και ξενοδοχεία που θέλουν κάτι ξεχωριστό, τόσο για τα δωμάτια όσο και για τον χώρο της πισίνας τους».  

5

ΦΩΤΟ: Βαγγέλης Μασιάς 

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...