Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Αποκαλύψεις «top secret»!

Τα gadgets που χρησιμοποιούσαν οι κατάσκοποι σε αποστολές τους εκτίθενται σε γερμανικό μουσείο.

Μικρόφωνα κρυμμένα σε ποτήρια για κοκτέιλ, κάμερες δεμένες πάνω σε περιστέρια και πολλά ακόμη παράξενα κατασκοπευτικά gadgets που θα έκαναν ακόμη και τον «Q» να ζηλέψει εκτίθενται σε μουσείο της Γερμανίας. Η έκθεση «Top Secret» που φιλοξενείται στην πόλη Ομπερχάουζεν της βόρειας Γερμανίας ρίχνει φως στον σκοτεινό κόσμο της κατασκοπίας τα τελευταία εκατό χρόνια, αλλά και στις απίθανες μεθόδους συγκέντρωσης σημαντικών πληροφοριών. Μεταξύ των παράξενων εκθεμάτων, που μοιάζουν βγαλμένα από τον φανταστικό κόσμο του Τζέιμς Μποντ, περιλαμβάνεται το ψεύτικο περιστέρι με την ενσωματωμένη κάμερα, που χρησιμοποιούνταν από Γερμανούς κατασκόπους για τη λήψη αναγνωριστικών αεροφωτογραφιών κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως πετούσε πάνω από τα πεδία των μαχών. Εντύπωση προκαλεί κι ένα μικρό περίστροφο, το οποίο ωστόσο δεν χρησιμοποιούνταν ως φονικό όπλο, αλλά ως εκτοξευτήρας χημικών ουσιών, ώστε να μαρκάρονται άνθρωποι και αντικείμενα και να παρακολουθούνται εν συνεχεία από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Μυστική Υπηρεσία.

Το μικροσκοπικό μικρόφωνο, κρυμμένο μέσα σε ψεύτικο κεράσι και τοποθετημένο στο χείλος ενός ποτηριού Martini, πόνταρε προφανώς στη φλυαρία που προκαλεί το αλκοόλ προκειμένου να αποσπάσει πολύτιμα μυστικά, ενώ το βιβλίο με τη μίνι φωτογραφική κάμερα στο εσωτερικό του, που τραβούσε φωτογραφίες για λογαριασμό της CIA, περνούσε σίγουρα απαρατήρητο πάνω σε κάποια βιβλιοθήκη.

Στην έκθεση αναδεικνύεται όμως και η σκοτεινή πλευρά της κατασκοπίας μέσα από μια μεγάλη συλλογή όπλων που χρησιμοποιούνταν άλλοτε διακριτικά και άλλοτε όχι τόσο διακριτικά για την εξαφάνιση αντίπαλων πρακτόρων, προδοτών και διαφόρων άλλων εχθρών. Σε αυτήν περιλαμβάνονται πιστόλια ικανά να κρυφτούν στην παλάμη ενός χεριού, αυτόματα όπλα, ρεβόλβερ με τηλεφακό, σιγαστήρες, ακόμη κι ένα επίχρυσο Καλάσνικοφ. Οι επισκέπτες έχουν έτσι την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από μια επίσκεψη σε αυτήν όλη την ιστορία της αντικατασκοπίας σε βάθος δεκαετιών, τομέας που αναπτύχθηκε ιδιαιτέρως την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, αλλά και των χρόνων που προηγήθηκαν πριν από την ένωση της Ανατολικής με τη Δυτική Γερμανία.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα