Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Η «Lady» και η… εκλεκτή παρέα της

Η «Lady» του ελληνικού πενταγράμμου Άντζελα Δημητρίου συναντιέται επί...

Η Καγιά κάνει το… φέσι μόδα στον Σκάι

Με αέρα από την Τουρκία το νέο ριάλιτι της...

Ο Μουτσινάς Σκάι… μύτη ξανά στην τηλεόραση

Στο... παρά πέντε φλερτάρει με τον Σκάι ο Νίκος...

Με φόρα και τρίωρο πρωινό η Σκορδά στο Mega

Τρίωρη πρωινή εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά στο Mega!...

Αυτόχειρας για λόγους εντιμότητας

Ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Ιωαννίνων Νίκος Μάντης βρέθηκε απαγχονισμένος.

Σοκ, αλλά και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των Ιωαννίνων η αυτοκτονία του πρώην αντιδημάρχου Οικονομικών της πόλης, Νίκου Μάντη. Ο διακεκριμένος οικονομολόγος και πατέρας δύο παιδιών βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου. Αμέσως μεταφέρθηκε από τους δικούς του ανθρώπους στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης, ήταν όμως ήδη πολύ αργά. Οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του.

Θέμα ήθους

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο άτυχος άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος από οικείους του στη σκάλα του σπιτιού του, στην περιοχή του Βελισσαρίου, ενώ δεν άφησε πίσω του κανένα σημείωμα στο οποίο να εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Οσοι τον γνώριζαν, υποστηρίζουν ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στο σημείο να βάλει τέλος στη ζωή του είναι καθαρά ηθικοί… Ο Νίκος Μάντης είχε παραιτηθεί από τα καθήκοντά του τον περασμένο Μάιο για λόγους ευθιξίας. Μετά από έρευνα που διεξήγαγε ο ίδιος στα οικονομικά του δήμου είχε ανακαλύψει μαύρη τρύπα, ύψους 1.300.000 ευρώ. Για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα, ενώ σε διαθεσιμότητα έχει τεθεί ο ταμίας του δήμου Ιωαννιτών και η διευθύντρια της οικονομικής υπηρεσίας. Οπως υποστηρίζουν φίλοι και συγγενείς, αν και ο ίδιος έφερε στο φως τη μεγάλη υπεξαίρεση στον δήμο, ένιωθε τύψεις για το γεγονός ότι δεν είχε πάρει είδηση το παραμικρό. Θεωρούσε τον εαυτό του υπεύθυνο για τη μαύρη τρύπα στα οικονομικά του δήμου και για τον λόγο αυτό είχε κλειστεί στον εαυτό του.

Η πίεση

Ωστόσο, όπως υποστήριξαν στην «Espresso» άνθρωποι από την τοπική αυτοδιοίκηση, αμέσως μετά την αποκάλυψη της απάτης δέχτηκε τεράστια πολιτική και ψυχολογική πίεση, η οποία τον κατέβαλε, αφού έφτασε στο έσχατο σημείο να δώσει τέλος στη ζωή του. «Η υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων από τον δήμο Ιωαννιτών την εποχή που ήταν αρμόδιος επί των οικονομικών και ο φόβος της λαϊκής κατακραυγής τον οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα. Την ώρα που όλη η οικογένειά του απουσίαζε, πέρασε τον λαιμό του σε μια αυτοσχέδια αγχόνη και κρεμάστηκε. Λίγα λεπτά αργότερα στο σπίτι έφτασαν η σύζυγος και η μικρή κόρη του. Είναι τραγικό» τόνισε δημοτικός σύμβουλος και πρόσθεσε: «Οδηγήθηκε σε αυτή την ενέργεια για λόγους ευθιξίας. Τελευταία είχε πει σε κάποιους φίλους του ότι δεν μπορούσε να ζει με τη ρετσινιά και την υποψία της ατιμίας έναντι του λαού των Ιωαννίνων».

ΣΤΕΡΝΟ ΑΝΤΙΟ

ΣΤΙΣ 5.00 χθες το απόγευμα συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το «παρών» στον Ιερό Ναό Περιβλέπτου για να του πουν το στερνό αντίο και να τον οδηγήσουν στην τελευταία του κατοικία. Η οικογένειά του γνωστοποίησε ότι δεν επιθυμεί την κατάθεση στεφάνων και αντί αυτών, τα χρήματα μπορούν να κατατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των δομών του δήμου.

Από τη

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Λίλιαν Αρχοντή ξαναβρήκε τον γιο της

Reunion για τη Λίλιαν Αρχοντή και τον τηλεοπτικό γιο...

Πού θα είναι του χρόνου η Τατιάνα Στεφανίδου;

Η ψυχαγωγία «έφαγε» την ενημέρωση στον Alpha. Οριστικό τέλος...

Η εγγονή του Ανδρέα Παπανδρέου, Φαίδρα, full in love με τον επιχειρηματία Παναγιώτη Νίκα

Το «επιχειρείν» και η πολιτική… ερωτεύτηκαν στο L.A.! Η...

«TV Queen»: Κοκλώνης με «φέσι» και «χαρέμι στούρνων»

Δεν περιμέναμε και πολλά 24ωρα για να μας επιβεβαιώσει...

«Zούλας travel» στη Eurovision! – Ο πρόεδρος της ΕΡΤ και η σύμβουλός του για… weekend στο Μάλμε!

Τα παρατράγουδα με την ελληνική αποστολή στη Eurovision καλά...

Με χιούμορ απάντησε ο Κουτσόπουλος στις φήμες για χωρισμό από τη Μιχαλοπούλου

Ποιος χώρισε; Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος πάντως όχι. Παρά τις...

Ο Λύρας και ο «άσχημος» Αυγουστίδης

Την παράσταση «Ο άσχημος» με τον Ορφέα Αυγουστίδη και...