Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Συναγερμός για το πρώτο κρούσμα!

Ένας ηλικιωμένος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς χθες επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Αττική. Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα από την περιοχή της Αρτέμιδας, ο οποίος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο ασθενής που έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα δεν ανέφερε ιστορικό πρόσφατης μετακίνησής του σε άλλες περιοχές. Η περίπτωση του ηλικιωμένου επιβεβαιώνει τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ που με βάση την εμπειρία των τελευταίων τριών χρόνων τονίζουν πως άτομα ηλικιωμένα και ασθενείς με προβλήματα στο ανοσοποιητικό είναι οι πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που γίνονται στόχοι των κουνουπιών. Ωστόσο, ανυπεράσπιστοι απέναντι στον «φτερωτό» εχθρό είμαστε όλοι μας. Θυμίζουμε ότι όπως είχε αποκαλύψει πριν από λίγες μέρες η «Espresso», από τον ιό του Δυτικού Νείλου είχε προσβληθεί και η γνωστή παρουσιάστρια Ντέσσυ Κουβελογιάννη.

Μάλιστα, οι επιδημιολόγοι αναφέρουν για το συγκεκριμένο περιστατικό στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής ότι σχετίζεται ευθέως με τα «σύννεφα» των κουνουπιών, τα οποία μαστίζουν τους κατοίκους λόγω των ιδιαίτερα καθυστερημένων κωνωποκτονιών. Παρ’ ότι οι κωνωποκτονίες αποτελούν το πιο ισχυρό όπλο κατά των πληθυσμών κουνουπιών Culex spp που είναι οι κατ’ εξοχήν φορείς του ιού του Δυτικού Νείλου, φέτος άργησαν να γίνουν λόγω έλλειψης κονδυλίων στους δήμους, αλλά και της γνωστής ελληνικής γραφειοκρατίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, η διαδικασία των ψεκασμών κατά των κουνουπιών θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει από τα μέσα Μαρτίου και να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Απριλίου, προκειμένου να εξοντωθούν οι προνύμφες. Ωστόσο, η διαδικασία ξεκίνησε μόλις στα τέλη Μαΐου, όπως επιβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι όλων των Περιφερειών στη διάρκεια πρόσφατης διυπουργικής σύσκεψης. Τα δεδομένα εντομολογικής επιτήρησης του ΚΕΕΛΠΝΟ από την Αττική υποδηλώνουν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή της Αρτέμιδας έχει αρχίσει η κυκλοφορία του ιού του Δυτικού Νείλου από τα τέλη Μαΐου!

Στο μεταξύ, με τον φόβο από το πρώτο κρούσμα που έκανε την εμφάνισή του να έχει στοιχειώσει τους επιστήμονες, μετ’ εμποδίων φαίνεται πως προχωρεί η επιδημιολογική επιτήρηση για τον ιό του Δυτικού Νείλου και στα νοσοκομεία της χώρας, καθώς η συρρίκνωση των προϋπολογισμών «κόβει» -μεταξύ άλλων- και τις ειδικές μικροβιολογικές εξετάσεις για την πιστοποίηση του ιού!

Οι κόκκινες περιοχές και οι θάνατοι

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ πέρσι διαγνώστηκαν 161 κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, εκ των οποίων τα 109 εμφάνισαν εκδηλώσεις από το κεντρικό νευρικό σύστημα, όπως εγκεφαλίτιδα ή μηνιγγίτιδα. Τα 52 ήταν ήπιας εκδήλωσης. Ομως, συνολικά καταγράφηκαν 18 θάνατοι σε ασθενείς άνω των 70 ετών, οι οποίοι είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το τελευταίο κρούσμα καταγράφηκε στις 7 Οκτωβρίου 2012. Τα κρούσματα που εμφανίστηκαν το 2012 καταγράφηκαν στην Περιφέρεια Αττικής και στις περιοχές Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πέλλας, Ημαθίας, Καβάλας, Αιτωλοακαρνανίας και Εύβοιας, όπου είχαν καταγραφεί κρούσματα και τα προηγούμενα έτη. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε πέρσι ο ιός του Δυτικού Νείλου στις περιοχές Ξάνθης, Δράμας, Αχαΐας, Λευκάδας, Κέρκυρας, Σάμου και Αρτας. Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ εκτιμούν ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται στο «κόκκινο» από πλευράς επικινδυνότητας μόλυνσης των κατοίκων τους από τον ιό, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν την επιθετική εμφάνισή του και σε νέες περιοχές, δίχως ιστορικό μόλυνσης.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

[email protected]

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...