Σπέρμα υπό εξαφάνιση!

«Καμπανάκι» για τη συνέχεια της ανθρωπότητας, καθώς ο δυτικός τρόπος ζωής έχει μειώσει την ποσότητά του πάνω από 50%

Το σπέρμα στερεύει και, αν η μείωσή του στον δυτικό κόσμο συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τίθεται σοβαρό ζήτημα για τη συνέχεια της ανθρωπότητας.

Νέα έρευνα έδειξε ότι ο δυτικός τρόπος ζωής έχει μειώσει πάνω από 50% την ποσότητα σπέρματος στους άνδρες σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Αυστραλία από τη δεκαετία του ’70.

Ο αριθμός των σπερματοζωαρίων είναι το καλύτερο μέσο μέτρησης της ανδρικής γονιμότητας και ο επικεφαλής της έρευνας δρ Hagai Levine σχολίασε ότι τα ευρήματα της ομάδας του που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Human Reproduction Update» είναι «αφύπνιση με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος» για τη διερεύνηση των παραγόντων οι οποίοι έχουν σχέση με τον τρόπο ζωής, τις χημικές ουσίες και το περιβάλλον, που μπορεί να οδηγούν το ανθρώπινο είδος σε εξαφάνιση.

«Αν δεν προχωρήσουμε σε δραστική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ζούμε και των χημικών στα οποία εκθέτουμε τους εαυτούς μας, ανησυχώ για το μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Levine και η ομάδα του από το Hebrew University-Hadassah Braun School of Public Health και από το Icahn School of Medicine του Mount Sinai κατέληξαν σε αυτά τα ανησυχητικά συμπεράσματα μετά την επανεξέταση 185 ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το 1973 ως το 2011 και αξιολογούσαν τόσο τον αριθμό των σπερματοζωαρίων όσο και την πυκνότητά τους σε άνδρες από τη βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία. Προέκυψε μείωση στον συνολικό αριθμό των σπερματοζωαρίων κατά 59,3% και μέση μείωση της πυκνότητας του σπέρματος κατά 52,4%.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ