Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Λαχανάκια Βρυξελλών στην κουζίνα της Βέφας Αλεξιάδου

Η Βέφα Αλεξιάδου αποτελεί την «εθνική μας μαγείρισσα» και...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 04 Μαϊου

ΚΡΙΟΣ: Η φαντασία σας θα δουλέψει δημιουργικά και θα...

Η Κατερίνα Καινούργιου έκλεισε τα 39 και έβαλε πλώρη για… milf

«Ενας χρόνος πιο κοντά για να γίνω milf» έγραφε...

Το τρομοδέμα έφτασε με καθυστέρηση

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών μετά την εξουδετέρωση του παγιδευμένου φακέλου που είχε σταλεί στην Ευελπίδων

Κατόπιν… εορτής φαίνεται πως έφτασε στον προορισμό του το νέο τρομοδέμα που σήμανε συναγερμό χθες το μεσημέρι στην Αστυνομία! Ο παγιδευμένος φάκελος που βρέθηκε στο κτίριο 6 των δικαστηρίων της Ευελπίδων και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη περιείχε ένα σημείωμα που αναφερόταν στον Κώστα Σακκά, ο οποίος κατηγορείται ως μέλος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Ωστόσο, οι αποστολείς αναφέρονταν μόνο στις συνθήκες κράτησής του και στη μη αποφυλάκισή του, παρά το γεγονός ότι είχε κατά πολύ ξεπεραστεί το όριο της νόμιμης προφυλάκισης. Αυτό δείχνει ότι η αποστολή του φακέλου-βόμβα είχε γίνει σε παλαιότερη χρονολογία, πριν από τις 11 Ιουλίου, όταν ο νεαρός κρατούμενος απεργός πείνας αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων και χρηματικής εγγύησης, ύψους 30.000 ευρώ! Ωστόσο, η ημερομηνία δεν είναι ευδιάκριτη και τα ειδικά εργαστήρια προσπαθούν να την αποκαλύψουν.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εξετάζουν το ενδεχόμενο οι αποστολείς να ήταν οι δύο 30χρονοι που συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για συμμετοχή στους «Πυρήνες» και μάλιστα τα αποτυπώματα του ενός βρέθηκαν σε σχέδιο προκήρυξης, ίδιο με αυτή με την οποία στις 11 Ιουλίου η FAI «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία» ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής ενέργειας σε βάρος του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρη Χωριανόπουλου! Μάλιστα, ο ένας από τους 30χρονους είχε σπουδάσει στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ, από την οποία πέρασε και ο Κώστας Σακκάς! Ως αποστολέας του δέματος εμφανιζόταν ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών και προοριζόταν για το γραφείο 210 του δευτέρου ορόφου όπου βρίσκονται τα γραφεία της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος. Στο ίδιο κτίριο στεγάζονται, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος Πρωτοδικών και πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοικήσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών Μαρία-Γεωργία Τσάμη, ανακριτές και υπάλληλοι της υπηρεσίας. Λόγω του ότι ως αποστολέας αναφερόταν ο Δικηγορικός Σύλλογος θεωρήθηκε «εσωτερική αλληλογραφία» και δεν ελέγχθηκε λεπτομερώς από το σκάνερ της υπηρεσίας!

Ομως, η δικαστική υπάλληλος που τον παρέλαβε, κατάλαβε ότι η σφραγίδα ήταν αλλοιωμένη και θυμήθηκε τις οδηγίες που είχε στείλει σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες η Αντιτρομοκρατική μετά την ανάφλεξη του παγιδευμένου δέματος στα ΕΛ.ΤΑ. Κρυονερίου στις 3 Ιουλίου! «Ο εξωτερικός φάκελος είναι κίτρινου χρώματος, τύπου Α3, ενώ το ντοσιέ που περιείχε είναι χρώματος καφέ διαστάσεων 32Χ24Χ8 cm, που ανοιγόκλεινε με ταινία Velcro, “κριτς κρατς”, (χρησιμοποιείται και σε ενδύματα), ενώ τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη ήταν εξωτερικά του φακέλου, σε αυτοκόλλητες ετικέτες, γραμμένα σε υπολογιστή» ανέφερε τότε η περιγραφή. Η υπάλληλος μισάνοιξε το «αφτί» του φακέλου προσπαθώντας να διακρίνει τι περιείχε. «Πάγωσε» όμως μόλις αντιλήφθηκε πως εξείχε ένα καλώδιο! Αμέσως σήμανε συναγερμό και στα δικαστήρια έφτασαν κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής και του ΤΕΕΜ που βεβαιώθηκαν ότι ο φάκελος ήταν παγιδευμένος. Το κτίριο εκκενώθηκε και οι εξουδετερωτές προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του φακέλου-βόμβα.

Οπως διαπίστωσαν, μέσα στο εσωτερικό από σκληρό χαρτόνι υπήρχε εκρηκτική ύλη, πιθανότατα σκόνη μαύρης πυρίτιδας, συνδεδεμένη με μπαταρία και ένα μανταλάκι που θα λειτουργούσε ως πυροδοτικός μηχανισμός μόλις άνοιγε ο φάκελος. Η συνδεσμολογία παραπέμπει ευθέως στα δέματα-βόμβες της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και ειδικά αυτό κατά του πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν δακτυλικά αποτυπώματα ή ίχνη γενετικού υλικού.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος Κοκλώνης

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...

Η Καγιά αντίπαλος της Καραμπέτη στα Βραβεία Ιρις

Αυτό κι αν είναι είδηση: η Βίκυ Καγιά θα...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Μάκης Δελαπόρτας: Βατερλό στις εκλογές του ΤΑΣΕΗ! – Τον πέταξαν εκτός Δ.Σ. οι… συνάδελφοί του!

Εκτός Δ.Σ. ο γνωστός ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, μετά και...