Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Γνωστός ο δράστης με το Καλάσνικοφ

Τι είπε αυτόπτης μάρτυρας για τους αδίστακτους κακοποιούς που πυροβόλησαν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και ο γρίφος με το σακίδιο που έκρυβαν

Γνωστός στις αστυνομικές αρχές είναι ένας από τους δράστες της ένοπλης συμπλοκής που έθεσε σε κίνδυνο ζωές αθώων το πρωί της περασμένης Τετάρτης, μόλις λίγα μέτρα από το κτίριο τις ΓΑΔΑ και του Εφετείου. Πρόκειται για Αλβανό που ουσιαστικά δεν έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη.

Ομως εκείνο που εξελίσσεται σε γρίφο είναι τι μετέφεραν μαζί τους οι αδίστακτοι κακοποιοί σε σάκο που έσπευσαν να πάρουν από το κλεμμένο αυτοκίνητό τους. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν στα χέρια τους μαρτυρία κατοίκου της οδού Αχαΐας, όπου οι τρεις οπλοφόροι εγκατέλειψαν το παλιό μαύρο Volvo που είχαν κλέψει από τους Αγίους Αναργύρους μετά την ανταλλαγή πυρών με τους άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Ο αυτόπτης μάρτυρας βρισκόταν στο μπαλκόνι του διαμερίσματός του και είδε τον έναν από αυτούς να παίρνει κάτι μέσα από το πορτμπαγκάζ: «Ηταν κάτι μεγάλο, ίσως ένας σάκος, αλλά δεν διέκρινα καλά…», περιγράφει στην κατάθεσή του. Ο βαρύς οπλισμός που διέθεταν οι δράστες κάνει τους αστυνομικούς να εξετάζουν το ενδεχόμενο να έκρυβαν στον σάκο κάποιο όπλο, ακόμη πιο ισχυρό από τα Καλάσνικοφ με τα οποία πυροβόλησαν τους αστυνομικούς! Σε αυτή την περίπτωση ίσως είχαν σκοπό να χτυπήσουν το κτίριο του Εφετείου, γύρω από το οποίο είχαν περάσει τρεις φορές όταν τους εντόπισαν οι αστυνομικοί!

Πάντως, από την εξερεύνηση του αυτοκινήτου βρέθηκε το αποτύπωμα της παλάμης ενός Αλβανού που δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις Αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί μόνο μία φορά (για κλοπή και κατοχή μικροποσότητας χασίς), και αυτό πριν από περίπου μία δεκαετία! Αυτό προβληματίζει τους αστυνομικούς, που πίστευαν πως έχουν να κάνουν με «σκληρούς» κακοποιούς οι οποίοι πιθανότατα σκόπευαν να οργανώσουν απόδραση με πολεμικού τύπου επιχείρηση, και όχι για τρομοκράτες.

Παρά το γεγονός πως οι τέσσερις αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έδρασαν ως επαγγελματίες κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, είχαν κάνει νωρίτερα ένα λάθος το οποίο έδωσε στους κακοποιούς την ευκαιρία να διαφύγουν: δεν κάλεσαν ενισχύσεις από την κοντινή ΓΑΔΑ που θα απέκλειαν κάθε δίοδο διαφυγής στους ενόπλους. Ωσπου να συνέλθουν από το σοκ που τους προκάλεσαν τα πυρά των Καλάσνικοφ είχε χαθεί πολύτιμος χρόνος, τον οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες για να εξαφανιστούν.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...