Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αγρότες για «Next top model»

❱❱ Γεωργοί και κτηνοτρόφοι από τα Φάρσαλα ξεσηκώνουν τον γυναικείο πληθυσμό στο ημερολόγιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς για το 2019Από την
Εύα Παπαδάτου

Εννέα νεαροί και άκρως γοητευτικοί αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα Φάρσαλα ξεσηκώνουν τον γυναικείο πληθυσμό με το νέο τους ημερολόγιο. Κάθε μήνας του 2019 θα έχει τη δική του χάρη, αφού θα πρωταγωνιστεί ένας από τους ωραίους Λαρισαίους σε στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών τους, ενώ δεν λείπουν και οι φωτογραφίες στις οποίες ποζάρουν όλοι μαζί με… αέρα έμπειρων μοντέλων!

Οι αγρότες ηλικίας από 22 έως 32 ετών μαγνητίζουν τα βλέμματα ταΐζοντας ή αρμέγοντας τα ζωντανά τους, οδηγώντας τρακτέρ, μαζεύοντας καρπούς από τα δέντρα ή απλώς ποζάροντας με φόντο δεμάτια με… σανό, αλλά πάντα με στιλ που, αν μη τι άλλο, ανατρέπει την ως σήμερα εικόνα του Ελληνα αγρότη και κτηνοτρόφου.

f4 2

Ο κτηνοτρόφος Ηλίας Τσούτσος, που είχε την ιδέα και την επιμέλεια του ημερολογίου, μίλησε στην «Espresso» για τη διαφορετική φωτογράφιση με σκοπό την ενίσχυση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκοπιάς Φαρσάλων, στον οποίο είναι πρόεδρος. «Το εξώφυλλο του ημερολογίου έχει γίνει σε στούντιο φωτογραφίας. Το κλίμα ήταν πολύ ευχάριστο και είχαμε πολύ ανεβασμένη διάθεση, προκειμένου να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για το χωριό μας» είπε ο 30χρονος κτηνοτρόφος, ο οποίος, αν και είναι πτυχιούχος διαιτολογίας-διατροφολογίας, δεν ακολουθεί το επάγγελμα που σπούδασε.

f3 1

«Διατηρώ πρόβατα στη Σκοπιά, ένα μικρό χωριό 200 μόνιμων κατοίκων το οποίο βρίσκεται σε κομβικό σημείο, αφού είναι κοντά σε Λάρισα, Βόλο και Λαμία. Τα πράγματα στον αγροτικό τομέα είναι πολύ δύσκολα, η πτώση των τιμών είναι συνεχής» είπε ο νεαρός κτηνοτρόφος και εξήγησε: «Ηθελα να κάνω κάτι δικό μου, να μην είμαι υπάλληλος κανενός. Αν και δύσκολα, καταφέρνω να τα βγάζω πέρα, ενώ έχω και αρκετό ελεύθερο χρόνο να πίνω τον καφέ μου με φίλους και να κάνω εκδρομές». 

f7 0

Στο ημερολόγιο, εκτός από τον Ηλία, συμμετέχουν οι κτηνοτρόφοι Σωτήρης, Νίκος, Σωτήρης και Βάιος και οι αγρότες Θανάσης, Σπύρος, Κωνσταντίνος και Σπύρος, πολλοί από τους οποίους είναι κάτοχοι πτυχίων, αλλά αποφάσισαν να μείνουν στον τόπο τους και να ασχοληθούν με τη γη και τα ζώα τους, ενώ ταυτόχρονα έχουν ισχυρή παρουσία στα κοινά.

Δείτε παρακάτω όλες τις φωτογραφίες: 

f2 8

offer

f6 1

f8 0

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...