Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Διπλός «γολγοθάς» για τον Λιβιεράτο!

❱❱ Δεν έχει τέλος η μάχη που δίνει ο τραγουδιστής στα δικαστήρια με πιστωτικό ίδρυμα, λόγω χρεώνΔίχως τέλος μοιάζει ο οικονομικός αλλά και δικαστικός «γολγοθάς» για τον Λάμπη Λιβιεράτο, που βρέθηκε ακόμα μία φορά στις δικαστικές αίθουσες εξαιτίας των χρεών του παρελθόντος.

Ο γνωστός τραγουδιστής προσέφυγε στα αστικά δικαστήρια, ασκώντας ανακοπή κατά της διαταγής πληρωμής ύψους 100.000 ευρώ που είχε εκδώσει σε βάρος του τραπεζικό ίδρυμα το 2014.

Συγκεκριμένα, με αγωγή, η οποία είχε προσδιοριστεί να συζητηθεί ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας πριν από λίγες ημέρες, ο Λάμπης Λιβιεράτος στρέφεται κατά της τράπεζας από την οποία είχε λάβει δάνειο.

Τα μπλεξίματα με το πιστωτικό ίδρυμα ξεκίνησαν όταν, λόγω οικονομικής αδυναμίας, ο δημοφιλής τραγουδιστής σταμάτησε να αποπληρώνει την οφειλή του, με αποτέλεσμα η τράπεζα να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που δεν ήταν άλλο από την έκδοση διαταγής πληρωμής.

Με αυτήν, μάλιστα, η τράπεζα ζητούσε από τον Λάμπη Λιβιεράτο να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ, το οποίο ωστόσο ο καλλιτέχνης αδυνατούσε να καλύψει.

Γι’ αυτό, λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 2015, άσκησε ανακοπή κατά της επίμαχης διαταγής πληρωμής, επικαλούμενος αφενός λόγους που αφορούσαν τη διαδικασία έκδοσής της, αφετέρου όρους της δανειακής σύμβασης που είχε υπογράψει με την τράπεζα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό δικόγραφο κάνει λόγο για υπέρβαση των ορίων που ορίζουν η καλή πίστη και ο οικονομικός σκοπός του δικαιώματός της να εισπράξει την απαίτησή της. 

Η συζήτηση της υπόθεσης στο δικαστήριο αναβλήθηκε εν τέλει και ο τραγουδιστής θα έχει περιθώριο περίπου ενός έτους ώσπου να ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με την τράπεζα για το επίμαχο δάνειο.

Πρωτόδικα

Πάντως, οι λανθασμένες επιχειρηματικές επιλογές είχαν οδηγήσει τον Λάμπη Λιβιεράτο σε έναν «ωκεανό» συσσωρευμένων χρεών. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, ο δημοφιλής τραγουδιστής είχε καταδικαστεί πρωτόδικα από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή για ακάλυπτες επιταγές συνολικού ύψους 46.000 ευρώ.

Ο τραγουδιστής είχε καθίσει στο εδώλιο μαζί με τον πρώην συνεταίρο του στο μπαρ LavMi, που διατηρούσαν στο κέντρο της Αγίας Παρασκευής.

«Την περίοδο της κρίσης, η επιχείρηση που είχαμε άρχισε να έχει προβλήματα. Κάναμε προσπάθειες για να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, όμως δεν τα καταφέρναμε. Εκανα προσπάθειες να έρθω σε ρύθμιση με τον μηνυτή, να αποπληρώνω σταδιακά με μικρότερα ποσά. Η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε πολλές υποχρεώσεις. Μας οφείλουν χρήματα οι άλλοι συνεταίροι, γιατί εμείς ως διαχειριστές δεν μπορούσαμε να αντεπεξέλθουμε. Η μη εξόφληση των επιταγών ήταν λόγω οικονομικής αδυναμίας. Θέλαμε, αλλά δεν μπορούσαμε!» ανέφερε τότε στο δικαστήριο.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...