Αποθέωσαν τον... μάγο του κλαρίνου

SHOWBIZ
Συναυλία για τη 40χρονη καριέρα του διάσημου σολίστα Βασίλη Σαλέα μετη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών και πλήθος κόσμου στο Βεάκειο

Αποθέωσαν τον... μάγο του κλαρίνου

❱❱ Τα «40 χρόνια Βασίλης Σαλέας» γιορτάστηκαν όπως τους άξιζαν, με αθρόα προσέλευση του κόσμου, το βράδυ της Τετάρτης στο Βεάκειο.

Ο μεγαλύτερος από τους Ελληνες δεξιοτέχνες του κλαρίνου συμπλήρωσε τέσσερις δεκαετίες καλλιτεχνικής πορείας και το γιόρτασε με αγαπημένους φίλους επί σκηνής στο ανοιχτό θέατρο του Πειραιά, σε μια βραδιά που θα θυμούνται όλοι όσοι βρέθηκαν πάνω, αλλά και κάτω από τη σκηνή. 

Μεταξύ των καλλιτεχνών που έδωσαν το «παρών» για να τιμήσουν τον διεθνούς φήμης κλαρινίστα ήταν, φυσικά, ο αδελφός του Σαράντης Σαλέας, η Καίτη Γαρμπή και ο Κώστας Χατζής, που πρόσφεραν στο κοινό ένα μοναδικό πρόγραμμα!

Αλλωστε, μην ξεχνάμε ότι ο Βασίλης Σαλέας είναι αυτός που άνοιξε νέους δρόμους στον ήχο του κλαρίνου, ο άνθρωπος που έβαλε το ελληνικό κλαρίνο στα μεγαλύτερα σαλόνια της μουσικής.

Η μοναδικότητα του παιξίματός του ανέδειξε τις ανεξάντλητες δυνατότητες του οργάνου, πέρα από την παραδοσιακή μουσική, στις σύγχρονες συνθέσεις και μουσικές αναζητήσεις.

Για τον Βασίλη Σαλέα το κλαρίνο είναι τρόπος ζωής και έκφρασης και, όπως έχει πει σε συνέντευξή του στη «LiFo», «είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου.

Δεν μπορώ να σκεφτώ μια μέρα της ζωής μου χωρίς αυτό. Μια μεγάλη και ανιδιοτελής αγάπη. Κι αν με ρωτήσεις αν το έχω πάνω από την οικογένειά μου, θα σου απαντήσω “ναι”. Ξέρεις γιατί;

Μεγάλωσα με το κλαρίνο. Είναι αυτό που μου έδωσε τα κατάλληλα υλικά προκειμένου να δημιουργήσω τη ζωή μου. Μέσα από αυτό εξωτερικεύω την ψυχή μου.

Φυσικά, αποτελεί και μια δουλειά που φέρνει χρήματα, αλλά πιστεύω ότι αν κάτι δεν το αγαπάς, δεν μπορείς να το κάνεις για πολύ, ό,τι κι αν είναι αυτό. Μόνο η αγάπη τα φέρνει όλα στη ζωή».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η συναυλία, χορηγός επικοινωνίας της οποίας ήταν η «Espresso», είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα, αφού μέρος των χρημάτων θα δοθεί στο σωματείο Σύλλογος Ανθρώπων ΣκΠ, Αυτοάνοσα, ΑμεΑ και Φίλων αυτών «Το Στέκι», καθώς και στην ολυμπιονίκη κωφών Δήμητρα Πασχάλη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ