Σημεία ζωής έδωσε ένας από τους πιο σεμνούς και ακριβοθώρητους ηθοποιούς της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, ο Άγγελος Αντωνόπουλος!
- Από τον Νίκο Νικόλιζα
Δύο εβδομάδες μετά το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο της «Espresso», που προκάλεσε την ανησυχία πολλών συναδέλφων του καθώς και θαυμαστών του, η οικονόμος του 94χρονου (πλέον) σπουδαίου πρωταγωνιστή μίλησε στην «Espresso» για την «εξαφάνισή» του, καθώς από το 2024 και μετά αποφάσισε να αποσυρθεί από όλους και όλα.

«Ο κύριος Αντωνόπουλος έφτασε αισίως τα 94 χρόνια του και πλέον, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει με την όρασή του και την ακοή του, θέλησε να αφήσει τα φώτα της δημοσιότητας για πάντα, με σκοπό ο κόσμος να τον θυμάται έτσι όπως μεγαλούργησε στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Είναι ένας σεμνός άνθρωπος, ο οποίος πάντα είχε το γνώθι σαυτόν και δεν τον ενδιέφερε η δημοσιότητα» μας αναφέρει η επί είκοσι χρόνια φύλακας άγγελός του και συνεχίζει:
«Πλέον, επιζητά τη μοναχικότητα και την ηρεμία του σπιτιού του και βγαίνει μόνο για ιατρικούς λόγους! Πολλοί συνάδελφοί του κατά καιρούς έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να τον επισκεφτούν, όμως ο ίδιος το αποφεύγει. Άλλωστε, οι περισσότεροι από αυτούς που ο ίδιος είχε συχνές επαφές έχουν φύγει από τη ζωή. Θέλει να τον θυμούνται έτσι όπως τον είχαν αφήσει, ακμαίο, στο θέατρο και στα κινηματογραφικά πλατό, γι’ αυτό έχει απομονωθεί».

Στην ερώτησή μας αν πλέον βλέπει τηλεόραση και αν τον απασχολεί η καθημερινότητα, ήταν κάθετη:
«Όχι! Δεν θέλει να βλέπει ούτε καν τις ταινίες του. Όταν καμιά φορά τού αναφέρω γιατί δεν δίνει μια συνέντευξη για τους ανθρώπους που τον αγαπούν και τον θυμούνται, η απάντησή του είναι ότι “τα έχω πει όλα στον κόσμο αυτόν”».
Να θυμίσουμε ότι ο τηλεοπτικός συνταγματάρχης Βαρτάνης στον «Άγνωστο Πόλεμο» του Νίκου Φώσκολου παντρεύτηκε μόνο μία φορά, την πολυαγαπημένη του Νινέτα, με κουμπάρους τους αγαπημένους του συναδέλφους και φίλους Τζένη Καρέζη και Κώστα Καζάκο.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν στη Νάξο, όταν ο ηθοποιός διέμενε στο νησί για τις ανάγκες μιας ταινίας και μόλις αντίκρισε τη 17χρονη, τότε, καλλονή, την ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα.
Ωστόσο, το ζευγάρι δεν κατάφερε να αποκτήσει παιδιά, κάτι για το οποίο, όπως έχει αναφέρει ο ηθοποιός, μετάνιωσε στην πορεία της ζωής του.










