Οι τοπικές αρχές της βόρειας Ιταλίας ανακοίνωσαν το Σάββατο (30/5) την ακύρωση των προγραμματισμένων συναυλιών των Κάνιε Γουέστ και Τράβις Σκοτ στη Ρέτζιο Εμίλια. Οι δύο εμφανίσεις ήταν προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο, ωστόσο τελικά δεν θα διεξαχθούν μετά τη σχετική απόφαση των αρχών.
Ο νομάρχης της περιοχής, Σαλβατόρε Αντζιέρι, διέταξε την ακύρωση των εκδηλώσεων επικαλούμενος λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, καθώς και τον κίνδυνο εκδήλωσης διαμαρτυριών.

Ο Κάνιε Γουέστ, γνωστός πλέον ως Ye, έχει βρεθεί αντιμέτωπος με σειρά ακυρώσεων συναυλιών στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα εξαιτίας αντισημιτικών δηλώσεων που έχει κάνει, μεταξύ των οποίων επαίνους προς τον Χίτλερ και τη χρήση ναζιστικών συμβόλων και εικόνων στο έργο του.
Ο Τράβις Σκοτ, από την πλευρά του, συνεχίζει να δέχεται κριτική για ζητήματα ασφάλειας στις συναυλίες του μετά την τραγωδία στο φεστιβάλ Astroworld στο Χιούστον το 2021, όπου δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συνωστισμού.
Ο Σκοτ επρόκειτο να εμφανιστεί στις 17 Ιουλίου στο «Pulse of Gaia Festival» στην RCF Arena των 103.000 θέσεων, ενώ ο Κάνιε Γουέστ θα ανέβαινε στη σκηνή την επόμενη ημέρα.








