Αναζήτηση

Πατήστε ESC για κλείσιμο

Ταξίδι σε ΗΠΑ για τον ΥΕΘΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ταξίδι σε ΗΠΑ για τον ΥΕΘΑ

29/07/2013 - 10:00 | | 1 λεπτό ανάγνωση
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη της Espresso στην Google

Επίσκεψη στις ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στις 30 και 31 Ιουλίου, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Αμερικανού υπουργού Αμυνας Τσακ Χέιγκελ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο κ. Αβραμόπουλος θα συναντηθεί στο Πεντάγωνο με τον Αμερικανό ομόλογό του αύριο στις 22.00 ώρα Ελλάδος, ενώ θα έχει συναντήσεις με γερουσιαστές και μέλη του Κογκρέσου.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χέιγκελ ο υπουργός Εθνικής Αμυνας θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Πενταγώνου για τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο κ. Αβραμόπουλος θα παρευρεθεί την ίδια μέρα σε τελετή στο Εθνικό Κοιμητήριο του Αρλινγκτον, όπου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον, ο κ. Αβραμόπουλος θα παραστεί σε ειδική τελετή στο αμερικανικό Μουσείο Μνήμης Ολοκαυτώματος την Τετάρτη 31 Ιουλίου, όπου θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ του μουσείου και του Γενικού Επιτελείου Στρατού, με σκοπό τη συνεργασία για έρευνα αρχείων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο