Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

«Βόμβα» στον «πλανήτη TV»

❱❱ Η οικογένεια Βαρδινογιάννη απέκτησε το 50,1% του τηλεοπτικού σταθμού AlphaΑπό τη
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Ραγδαίες εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο! Μέσω ενός πολυδαίδαλου σχήματος, η εισηγμένη Motor Oil (Ελλάς) της οικογένειας Βαρδινογιάννη αποκτά και επίσημα τον έλεγχο (50,1% των μετοχών) του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, καθώς και των ραδιοφωνικών σταθμών Alpha 98.9 στην Αττική και Alpha 96.5 στη Θεσσαλονίκη.

Για την ακρίβεια, κυπριακή θυγατρική της Motor Oil, η Seilla Enterprises Limited, απέκτησε το 50% συν δύο μετοχές του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Η διαχείριση των τριών περιουσιακών στοιχείων, όπως ανακοίνωσε χθες το απόγευμα η διοίκηση της Motor Oil, θα γίνεται από κοινού με τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος διατηρεί το 49,9% του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και διατηρεί το δικαίωμα ψήφου, ενώ τον διευθύνοντα σύμβουλο θα ορίσει η πλευρά της Motor Oil!

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το τίμημα ανέρχεται στα 21.700.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 23.000.000 ευρώ. Πάντως, η αγορά πακέτου μετοχών του Alpha, οι οποίες ανήκαν στον πρόεδρο του Alpha Δημήτρη Κοντομηνά, από τον όμιλο Βαρδινογιάννη σηματοδοτεί και επίσημα τη συγχώνευση των τηλεοπτικών σταθμών Alpha και Star.

«Συγκατοίκηση»

Ως γνωστόν, από το καλοκαίρι του 2018 οι δύο τηλεοπτικοί σταθμοί συστεγάζονται στο κανάλι της Κάτω Κηφισιάς, με τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού του Alpha να έχει μεταφερθεί στο κτίριο του Star. Ομως, εκτός από τη «συγκατοίκηση» έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες, και μεταγραφή των περισσότερων εργαζομένων από την εταιρία παραγωγής του Alpha, την Plus Productions, στην εταιρία παραγωγής συμφερόντων Star, την Green Pixel Productions, ενώ στην εταιρία παραγωγής του Alpha παρέμειναν ελάχιστοι εργαζόμενοι.

Το επίσημο δελτίο Τύπου της εξαγοράς εστάλη από τον τηλεοπτικό σταθμό της Κάντζας χθες στις 6 το απόγευμα και ανέφερε: «Ο τηλεοπτικός σταθμός Alpha, ο πρώτος σε τηλεθέαση τηλεοπτικός σταθμός της χώρας, περνάει σε μια νέα εποχή. Σήμερα, που οι συνεργασίες καθορίζουν τις δυναμικές του τώρα και αποτελούν πρόκριμα για το αύριο, ο Alpha κοιτάει μπροστά θέτοντας υψηλούς στόχους για την επόμενη μέρα». Και συνεχίζει με τις λεπτομέρειες: «Η ALPHA MEDIA GROUP LIMITED (AMG) ανακοινώνει συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας με τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED [100% θυγατρική της ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.] ούτως ώστε να συμμετέχουν απευθείας και μέσω κοινής εταιρίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. («ALPHA») ύψους 19,9 εκατ. ευρώ. Μέσω της νέας μετοχικής του σύνθεσης και της στρατηγικής συμμαχίας της SEILLA ENTERPRISES LIMITED και της AMG, ο ALPHA ενισχύεται και βάζει τις βάσεις για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αναπτυξιακό σχέδιο στην ελληνική τηλεόραση. Με αυτά τα δεδομένα θα παραμείνει πρωταγωνιστής και τα επόμενα χρόνια στον τομέα της ψυχαγωγίας και ενημέρωσης, προσφέροντας στον Ελληνα τηλεθεατή ποιοτικό πρόγραμμα συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας στην Ελλάδα».

Επίσης, η ανακοίνωση διευκρινίζει: «Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής που εξαρτάται από την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και την εισροή επιπλέον χρηματοδότησης προς διευθέτηση ήδη υφιστάμενων απαιτήσεών του, ο ALPHA θα ενισχυθεί με συνολικά κεφάλαια ύψους 29,6 εκατ. ευρώ, τα οποία θα χρησιμοποιήσει για τον εκσυγχρονισμό και την επέκταση των εγκαταστάσεών του στην Παλλήνη Αττικής, για την ενίσχυση των επενδύσεών του στο πρόγραμμα και κυρίως στον τομέα της μυθοπλασίας, και για τη μείωση των υποχρεώσεών του. Η διοίκηση του ALPHA θα ασκείται από κοινού από τη SEILLA ENTERPRISES LIMITED και την ALPHA MEDIA GROUP LIMITED».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...