Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Δίπλα δίπλα πρώην και νυν είπαν «αντίο» στον Κώστα τους

❱❱ Τραγικές φιγούρες η πρώην σύζυγος, οι δύο γιοι του και η τελευταία σύντροφος του ηθοποιούΑπό τον
ΝΙΚΟ ΝΙΚΟΛΙΖΑ
Φωτό:  Βαγγέλης Μασιάς

Με δάκρυα στα μάτια και ένα παρατεταμένο χειροκρότημα αποχαιρέτησαν χθες συγγενείς και φίλοι τον Κώστα Ευριπιώτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη, σε ηλικία 56 ετών, νικημένος από τον καρκίνο.

Οι δύο γιοι του, Αδαμάντιος και Ιωνας, η πρώην σύζυγός του Βάλια Κωστοπούλου, η τελευταία σύντροφός του Λίλιαν Μπότση και τα δύο αδέλφια του βρέθηκαν από νωρίς στο κοιμητήριο Ηλιούπολης για να συνοδεύσουν με πόνο ψυχής τον δικό τους άνθρωπο στην τελευταία του κατοικία.

Μαζί τους δεκάδες καλλιτέχνες που είχαν συνεργαστεί μαζί του στο σανίδι ή στη μικρή οθόνη και απλοί θαυμαστές του «παλιού» της θρυλικής σειράς «Της Ελλάδος τα παιδιά» αποχαιρέτησαν συγκινημένοι το χαμογελαστό παιδί του θεάτρου.

Στο πλημμυρισμένο από κόσμο προαύλιο του ναού διακρίναμε -μεταξύ άλλων- τον Θανάση Ευθυμιάδη, τη Ζέτα Δούκα, τον Φώτη Μεταξόπουλο, τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο, τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, την Πηνελόπη Αναστασοπούλου με τον άντρα της Φώτη Μπερνάρντο, τον Σταμάτη Γαρδέλη, το συγγραφικό δίδυμο Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, τον Παύλο Χαϊκάλη, την Τζόυς Ευείδη, τον Τάσο Χαλκιά, τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, την Αννα Φόνσου, την Γκέλυ Γαβριήλ, τη Ζήνα Κουτσελίνη, τον Κώστα Κόκλα και πολλούς ακόμα, οι οποίοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους για τον πρόωρο χαμό του αγαπημένου τους Κώστα.

Τα στεφάνια

Πολλά ήταν επίσης και τα στεφάνια στη μνήμη του καλλιτέχνη, αν και η οικογένειά του είχε ζητήσει αντί στεφάνων να ενισχυθεί το Σπίτι του Ηθοποιού.

Μέσα στην εκκλησία τα δύο πολυαγαπημένα παιδιά του Κώστα Ευριπιώτη δεν σήκωσαν ούτε στιγμή το βλέμμα τους από το πρόσωπο του πατέρα τους, μια και ήταν επιθυμία των οικείων του το φέρετρο να παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας.

Δίπλα τους καταβεβλημένη η μητέρα τους Βάλια Κωστοπούλου, η οποία στάθηκε σαν βράχος στο πλευρό του ηθοποιού στην αρρώστια του και παραδίπλα, επίσης σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, η τελευταία του σύντροφος Λίλιαν Μπότση. 

Στον επικήδειο που εκφώνησε εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ατρόμητος, μια και ο Κώστας Ευριπιώτης ήταν φανατικός οπαδός της ομάδας, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η 30ή Μαΐου που έφυγες Κώστα για εμάς στον Ατρόμητο θα είναι μέρα μνήμης. Θα μας λείψεις, γιατί ήσουν σπουδαίος».

—-

«Εφυγε το καλύτερο παιδί»

Για τον Κώστα Ευριπιώτη όλοι οι συνάδελφοί του είχαν μια καλή κουβέντα να πουν στην «Espresso» και κάτι όμορφο να θυμηθούν για εκείνον.

Ελένη Φιλίνη
«Ο Κώστας ήταν ένα από τα καλύτερα παιδιά του χώρου μας. Δεν είναι εύκολο να μιλάω για τον Κώστα που δεν υπάρχει, γιατί πάντα θα νιώθω ότι είναι εδώ. Δουλέψαμε πολύ μαζί, σε θέατρα, σε κέντρα, κάναμε πολλή παρέα. Τελευταία φορά που μιλήσαμε ήταν πριν από έναν μήνα. Μετά σταμάτησα. Δεν ήθελα, δεν μπορούσα. Ηθελα να τον έχω στο μυαλό μου σαν τον Κώστα που ήξερα από παλιά…»

Φώτης Μεταξόπουλος
«Ηταν ένα ταλαντούχο άτομο, πολύ καλός ηθοποιός και έξοχος ως χορευτής. Θυμάμαι ότι χόρευε υπέροχα στα πρώτα του βήματα. Καλό ταξίδι, Κωστή».

Σπύρος Μπιμπίλας
«Ηταν, καταρχήν, από τους πιο ενεργούς ηθοποιούς, όπου και αν τον χρειαζόσουν. Οταν ήξερε ότι δεν είχες χρήματα, έκανε τα πάντα για να βρει και να σου δώσει. Καλός ηθοποιός, με αστείρευτο χιούμορ και καλός φίλος, που ήξερες ότι ήταν πάντα δίπλα σου».

Λάκης Κορρές
«Τον Κώστα τον ήξερα από την εποχή της Ρίτας Σακελλαρίου. Τον γνώρισα την εποχή που ήταν το φλερτ της Ρίτας και εγώ το δεξί της χέρι. Μάλιστα, η Ρίτα ήταν εκείνη που του έδωσε το βάπτισμα του πυρός και τον ανέβασε στην πίστα σε ένα μεγάλο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το Λεωφόρος Παλλάς. Αν και το φλερτ αυτό δεν προχώρησε με τη Ριτάρα, με τον Κώστα παραμείναμε φίλοι. Οπως και η Ρίτα τον εκτιμούσε αφάνταστα». 

Αβα Γαλανοπούλου
«Είναι πολύ θλιβερό γεγονός για μένα ο χαμός του. Είχα τη μεγάλη τύχη να δουλέψω μαζί του και θυμάμαι τα γέλια που κάναμε πάνω αλλά και εκτός σκηνής. Ηταν ένας ανοιχτόκαρδος άνθρωπος. Οταν έμαθα για την αρρώστια του, δεν θέλησα να τον ενοχλήσω και να πάω να τον δω. Ηξερα ότι ήθελε να το περάσει μόνος του όλο αυτό».

offer

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...